ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Αθλητισμός Μηχανοκίνητος 180.000.000$ για κατασκευή νέας πίστας F1 στο Τέξας!
180.000.000$ για κατασκευή νέας πίστας F1 στο Τέξας! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 10:58

180 εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν για κατασκευή νέας πίστας Φόρμουλα 1 στο Τέξας, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στην εφημερίδα "Statesman".

Υπάρχουν προβλέψεις ότι ο αγώνας θα αποφέρει 300 εκατομμύρια δολάρια στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Όστιν του Τέξας. Εκτός από την αναφορά του κόστους κατασκευής της πίστας,  το έργο θα απαιτήσει 1.500 οικοδόμους και εργάτες για την ολοκλήρωσή του ενώ θα απασχολούνται περίπου 1.200 άτομα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Θα υπάρχουν επίσης και 40 υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης στο χώρο της πίστας.

Παράλληλες δραστηριότητες, οι οποίες αναμένεται να εκμεταλλεύονται τον χώρο της πίστας μέχρι και 250 ημέρες το χρόνο, είναι δοκιμές, έρευνα εναλλακτικών καυσίμων , σχολές οδήγησης, εξάσκηση της αστυνομίας, μουσικές συναυλίες και δημοπρασίες αυτοκινήτων. Γίνεται επίσης αναφορά και για διεξαγωγή αγώνων NASCAR και Dragster.

Όσο αφορά την πόλη που θα φιλοξενήσει την πίστα, τα στοιχεία μαρτυρούν ότι πρόκειται για την 15η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ. Βρίσκεται 235 χιλιόμετρα από το Χιούστον (4η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ), 113 χλμ από το Σαν Αντόνιο (7η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ), και 290 χλμ από το Ντάλας (8η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ), ο πληθυσμός σε αυτό το τρίγωνο είναι πάνω από 22 εκατομμύρια. Γεωγραφικά βρίσκεται στο Texas Hill Country, εύκολα η πιο όμορφη πόλη στην πολιτεία, και μια από τις ομορφότερες στις ΗΠΑ.

Τα Ξενοδοχεία, το κέντρο πόλης, η πίστα Φόρμουλα 1 και ο αερολιμένας, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο για οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη των ΗΠΑ.

 

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/motorsport/...

 

Δείτε ακόμα...

349.288 χλμ/ώρα είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα στo MotoGP

349.288 χλμ. ανά ώρα είναι η μέγιστη ταχύτητα που επιτεύχθηκε...

Περισσότερα...

70.500€ το πριμ για το χρυσό στους Ρώσους αθλητές

70.500€ θα είναι το πριμ των Ρώσων αθλητών για την κατάκτηση του...

Περισσότερα...

1 γκολάκι με... τακουνάκι!

1 ??????? ??... ?????????! ??? ?????? ??????????? ???? ?????? ? ?????????????? ??? ??????????, ???? ???????? ??? 92' ...

Περισσότερα...

3 σενάρια πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδος

3 σενάρια πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδος! Μπορεί η Εθνική να...

Περισσότερα...

3 ιστορικά πρόσωπα του αθλητισμού: τι κάνουν σήμερα;

3 ιστορικά πρόσωπα του αθλητισμού: τι κάνουν σήμερα; Ολοι τους...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr