ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Αθλητισμός Ομαδικά 3 από τις πιο επικερδείς αθλητικές διοργανώσεις
3 από τις πιο επικερδείς αθλητικές διοργανώσεις Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 10:01

3 από τις πιο επικερδείς αθλητικές διοργανώσεις! Το Χρηματιστήριο των διοργανώσεων.Στην πρώτη θέση του... χρηματιστηρίου των αθλητικών διοργανώσεων βρίσκεται το Super Bowl. 

Το Super Bowl, διατηρεί την πρώτη θέση σε οικονομική αξία, ανάμεσα σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίως με βάση τον τελευταίο υπολογισμό που έκανε το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό "Forbes".

Στην δεύτερη θέση παραμένουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες (καλοκαιρινοί). Οι αμερικανοί για την αξιολόγηση χρησιμοποιούν κάποιες παραμέτρους με τρόπο που τους βολεύει. Έτσι, υπολογίζουν τη μέση τιμή των χορηγικών εσόδων, τα προϊόντα που πωλούν κάθε αγωνιστική ημέρα καθώς και τα εισιτήρια. Δεν υπολογίζεται η συνολική τηλεθέαση και οι μέρες διεξαγωγής.

Διότι αν το Super Bowl είχε την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, δεν θα συγκέντρωνε ούτε το 20% των εσόδων που έχει σήμερα. Πάντως τα εμπορικά δικαιώματα των Ολυμπιακών αγώνων για την τετραετία 2009/12 που συμπληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο υπολογίζονται στα 8 δισ. δολάρια, ποσό το οποίο είναι 47% μεγαλύτερο από την προηγούμενη τετραετία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου και στη συνέχεια ακολουθούν μέχρι την 10η θέση, κατά σειρά, τα παιχνίδια του MLB World Series, το Final Four του Κολεγιακού μπάσκετ, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, το Kentucky Derby, το UEFA Champions League, οι αγώνες της Daytona 500 και το MLB All-Star Week.
Πηγή: http://www.sport-fm.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

6 ώρες ο μεγαλύτερος σε διάρκεια τελικός Grand-Slam

6 ώρες ο μεγαλύτερος σε διάρκεια τελικός Grand-Slam! Μετά από έξι...

Περισσότερα...

3 σενάρια πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδος

3 σενάρια πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδος! Μπορεί η Εθνική να...

Περισσότερα...

10 πρωτιές του Λονδίνου

10 πρωτιές του Λονδίνου! Στο Ρίο 2016, στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών...

Περισσότερα...

10 από τα πιο γρήγορα γκολ στο Champion League

10 ??? ?? ??? ??????? ???? ??? Champion League! ?????? ?? ??????? ?? ??? ????? ?? ?????????? ??? ???? ? ????? ?? ?????...

Περισσότερα...

5 top μεταγραφές στους ευρωπαϊκούς συλλόγους!

5 top ?????????? ????? ??????????? ?????????! ???????? ??????? ?????????? ???????? ??? ??? ??????????? ??? ??????????...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση