ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Αθλητισμός Ομαδικά 116 εκατ. ευρώ για να αλλάξουν προπονητές!
116 εκατ. ευρώ για να αλλάξουν προπονητές! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011 08:45

116 εκατ. ευρώ για να αλλάξουν προπονητές! Η ένωση προπονητών της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την μελέτη της, οι ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών ξόδεψαν πάνω 116 εκατ. ευρώ για να αλλάξουν προπονητές!

Οι Άγγλοι κατά φαινόμενα πληρώνουν πολλά όχι μόνο για να αγοράσουν νέους παίκτες, αλλά και να αλλάξουν προπονητές! Κάτι που στην χώρα μας είναι σύνηθες φαινόμενο και κοστίζει ελάχιστα, αλλού κοστίζει... μία περιουσία.

Η LMΑ, ένωση επαγγελματιών προπονητών στην Αγγλία, εξέδωσε τα αποτελέσματα της μελέτης της για το περασμένο έτος και το κόστος που έχουν για τις ομάδες οι αλλαγές προπονητών, ανακοινώνοντας ότι αυτή η πρακτική κόστισε στους συλλόγους του Νησιού, που αγωνίζονται στις επαγγελματικές κατηγορίες, ούτε λίγο ούτε πολύ 116 εκατ. ευρώ για την περυσινή χρονιά!

Το ποσό αφορά αποζημιώσεις, την πληρωμή νομικών και μεσαζόντων και τα λεγόμενα «διπλά συμβόλαια», που αφορούν την πληρωμή ενός προπονητή ακόμη και αν έχει φύγει από την ομάδα και φυσικά του νέου που κάθεται στη θέση του. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην Τσέλσι, η οποία ακόμη πληρώνει κανονικά τον Κάρλο Αντσελότι... Οι μπλε, μάλιστα, πλήρωσαν στην Πόρτο και 15 εκατ. ευρώ για να σπάσουν το συμβόλαιο του Αντρέ Βίλας Μπόας, ενώ θα κληθούν να πληρώσουν άλλα 6 εκατ. ευρώ στον πρώην τεχνικό τους σε περίπτωση που ο Ιταλός παραμείνει στο ταμεία ανεργίας και την επόμενη σεζόν!

Μάλιστα, το πραγματικό κόστος είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς η LMA δεν συμπεριέλαβε στην μελέτη της τα ποσά που λαμβάνουν οι ατζέντηδες και το κόστος των τεχνικών επιτελείων. «Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, ο σύλλογος θα πρέπει να στηρίξει τον προπονητή του ακόμη περισσότερα και όχι να καταφύγει στην εύκολη λύση, που είναι η αντικατάστασή του», τόνισε ο γενικός διευθυντής της LAM, Ρίτσαρντ Μπίβαν. Περισσότερα από 100 προπονητές έχασαν τη θέση τους την περυσινή σεζόν στις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας...

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5 υποψήφιοι προπονητές για την Εθνική Μπάσκετ!

5 προπονητές για την Εθνική Μπάσκετ εξετάζει η ΕΟΚ. Ο ψίθυρος που...

Περισσότερα...

24 Έλληνες παίκτες στo Greek Poker Tour!

24 Έλληνες παίκτες στην Day 2 του Greek Poker Tour. Το Greek Poker Tour Main Event...

Περισσότερα...

38ο τρόπαιο και το μέτρημα συνεχίζεται...

38ο τρόπαιο και το μέτρημα συνεχίζεται...Η 29χρονη Αμερικανίδα...

Περισσότερα...

7.300 λαμπαδηδρόμοι για την Ολυμπιακή Φλόγα

7.300 λαμπαδηδρόμοι για την Ολυμπιακή Φλόγα! Τα ονόματα των 7.300...

Περισσότερα...

250 έως 450 'λακάκια' έχει ένα μπαλάκι του γκόλφ

  250 έως 450 λακάκια έχουν τα περισσότερα μπαλάκια του γκόλφ που...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση