ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Αθλητισμός Ομαδικά 1.000.000.000$ ''λόγοι''για να λήξει το λοκ-αουτ!
1.000.000.000$ ''λόγοι''για να λήξει το λοκ-αουτ! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 10:04

1.000.000.000$ ''λόγοι''για να λήξει το λοκ-αουτ! Παίκτες και ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ έχουν περί το 1 δις λόγους έτσι ώστε να τα βρουν εντός του μήνα και να ξεκινήσει η σεζόν χωρίς καθυστέρηση. Οι λόγοι είναι όσα και τα χρήματα από τη διαφημιστική πίτα που κινδυνεύουν να διοχετευτούν στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο (NFL) και το κολεγιακό μπάσκετ.

Οι διαφημιστικές εταιρείες της Madison Avenue, κάθε σεζόν προορίζουν περί το 1 δις δολάρια των πελατών τους για ν’ αγοράσουν τηλεοπτικό χρόνο από αγώνες του ΝΒΑ. Βαδίζουμε στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και οι διαφημιστές δεν έχουν πειστεί ακόμα ότι η σεζόν του ΝΒΑ θα ξεκινήσει στην ώρα της. Γι’ αυτό προετοιμάζονται να μεταφέρουν τους προϋπολογισμούς τους σε άλλες λίγκες.

Κι αν οι διαφημιστκές εταιρείες στραφούν σε άλλες λίγκες, τότε εκτός από το ΝΒΑ οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι και οι τηλεοπτικοί κολοσσοί που έχουν συμφωνία για τα δικαιώματα της λίγκας. Ο λόγος για τα δίκτυα ESPN και ABC συμφερόντων Disney αλλά και το ΤΝΤ. Παράλληλα απώλειες θα έχουν και οι περιφερειακοί σταθμοί, που μεταδίδουν τους εντός έδρας αγώνες που δεν καλύπτονται σ’ εθνικό δίκτυο.

Ηδη οι εταιρείες American Express και All State, που είναι από τους κορυφαίους συνεργάτες του ΝΒΑ, ειδοποίησαν τις διαφημιστικές εταιρείες που διαχειρίζονται τα διαφημιστικά τους κονδύλια, να ετοιμάσουν προτάσεις για το που θα τα δοχετεύσουν σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει στην ώρα της η σεζόν του ΝΒΑ.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, Kantar Media, την περασμένη σεζον τα τηλεοπτικά δίκτυα που μετέδιδαν αγώνες ΝΒΑ εισέπραξαν 296.000.000 δολάρια, τα τηλεοπτικά περί τα 451.000.000 δολάρια και τα υπόλοιπα 117.600.000 δολάρια. Συνολικά δηλαδή ένα ποσό της τάξεως των 865.000.000 δολαρίων, το οποίο φέτος θα φτάσει το 1 δις δολάρια.

Η μερίδα του λέοντος από το ποσό αυτό θα πάει στα ESPN, ABC και ΤΝΤ, που ήδη ασκούν πιέσεις προς τους ιδιοκτήτες για να τα βρουν με τους παίκτες και να λήξει το λοκ άουτ. Η λογική λέει πως οι πιέσεις αυτές έχουν αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε από την αλλαγή πλεύσης των δύο πλευρών, μετά την τελευταία τους συνάντηση, όπου συμφώνησαν να σοβαρευτούν και να μην ... ξεμαλλιάζονται δημοσίως.

 

Πηγή: http://nba.sport24.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

5 από τις χειρότερες εκτελέσεις "αλά Πανένκα"!

5 από τις χειρότερες εκτελέσεις "αλά Πανένκα"!Το να επιχειρήσεις...

Περισσότερα...

12 στάδια θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ!

12 στάδια θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ! Σε μια χώρα...

Περισσότερα...

4 από τα πιο γρήγορα χατ-τρικ στον κόσμο!

4 ??? ?? ??? ??????? ???-???? ???? ?????! ???????? ????????????? 4 ??? ?? ??? ??????? ??????? ???-???? ???? ??????? ???...

Περισσότερα...

54ος καλύτερος διαιτητής στον κόσμο ο Κ.Βασάρας

54η θέση για τον Κύρο Βασάρα στην λίστα των καλύτερων διαιτητών...

Περισσότερα...

350 εκατομμύρια ευρώ στις 32 ομάδες του Μουντιάλ!

350 εκατομμυρίων ευρώ θα διανέμει η FIFA στις 32 ομάδες που...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση