ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Αθλητισμός Ομαδικά 2 μήνες μετά το Μουντιάλ: τα κέρδη και οι εξεγέρσεις!
2 μήνες μετά το Μουντιάλ: τα κέρδη και οι εξεγέρσεις! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 09:50

2 μήνες μετά το Μουντιάλ και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 06 του Σεπτέμβρη, είδε το φως της δημοσιότητας μια έρευνα της Pricewaterhouse Coopers, σύμφωνα με την οποία, το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής ήταν το πιο επιτυχημένο οικονομικά, αφού απέφερε στα ταμεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κέρδη που φτάνουν το αστρονομικό ποσό των 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο χαρακτηρίστηκε από πολλούς το Μουντιάλ των αντιθέσεων. Η μεγαλύτερη, ίσως, αντίθεση των όσων διαδραματίζονται στη Νότια Αφρική τους τελευταίους μήνες, φάνηκε τη Δευτέρα (6/9), όταν η γνωστή εταιρία Pricewaterhouse Coopers εξέδωσε μια έρευνα, παρουσιάζοντας τα κέρδη της FIFA από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στους τηλεοπτικούς δέκτες μπορεί τα στάδια να φαίνονταν μισογεμάτα (στην καλύτερη των περιπτώσεων), όμως τα οικονομικά στοιχεία λένε ότι η FIFA έβαλε στην τσέπη της περίπου 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ από τη φετινή διοργάνωση, μια αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2006 στη Γερμανία - και σκεφτείτε ότι ζούμε σε καιρούς παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης...

Σύμφωνα με την ίδια την Παγκόσμια Ομοσπονδία, το 95% αυτών των κερδών θα χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της FIFA για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μέχρι δηλαδή την διοργάνωση της Βραζιλίας.

Στην ίδια έρευνα, αναφέρεται ότι περισσότεροι από 300.000 τουρίστες επισκέφτηκαν τη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, ένας αριθμός που φαντάζει ικανός να δώσει μια ανάσα στην οικονομία της χώρας.

Η πραγματικότητα, όμως, δεν είναι αυτή. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περίπου ένα εκατομμύριο εργάτες έχουν βγει στους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας, απαιτώντας να τους καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων για την προ-Μουντιάλ εποχή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις των συνδικάτων με την κυβέρνηση για τους μισθούς του νέου έτους.

Είναι χαρακτηριστικό πως εδώ και τρεις εβδομάδες δεν έχει βρεθεί λύση, με τις διαπραγματεύσεις να κολλάνε σε ένα ποσό της τάξης των 22 ευρώ (η κυβέρνηση προσφέρει 86 ευρώ το μήνα, με τα συνδικάτα να απαιτούν 108 ευρώ).

Ανάμεσα στους απεργούς, βρίσκονται όλοι σχεδόν οι γιατροί της χώρας (τα νοσοκομεία λειτουργούν με εθελοντές και στρατιωτικούς γιατρούς), οι δάσκαλοι κι ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα η Νότια Αφρική να έχει... νεκρώσει τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με αναφορές από τη χώρα, οι υποδομές που δημιουργήθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ουσιαστικά εικονικές, αφού οι περισσότερες είτε βρίσκονται σε αχρηστία είτε δεν έχουν αποφέρει τα αναμενόμενα σε οικονομικό επίπεδο.

 

Πηγή: http://www.sport.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

38 φορές Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός... 37 όλοι οι άλλοι!

38 φορές Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός... 37 όλοι οι άλλοι! Ο Ολυμπιακός...

Περισσότερα...

60 δευτερόλεπτα αρκούσαν για γκολ και αυτογκολ

60 δευτερόλεπτα αρκούσαν για γκολ και αυτογκολ!Η αναμέτρηση Σιάτλ...

Περισσότερα...

2 ρεκόρ "έσπασαν" Μπατίστ-Διαμαντίδης

2 ρεκόρ "έσπασαν" Μπατίστ-Διαμαντίδης! Το ένα μετά το άλλο σπάνε τα...

Περισσότερα...

60 χρόνια Formula1 με 3 αλλαγές από φέτος

60 χρόνια παρουσίας συμπληρώνει φέτος η Formula 1 και στα πλαίσια...

Περισσότερα...

8 χρόνια Μέσι

Πριν από οκτώ χρόνια, στις 16 Οκτωβρίου του 2004, ο Λιονέλ Μέσι...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση