ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Αθλητισμός Ατομικά 28 αθλητικά σωματεία ιδρύουν, το 1897, τον ΣΕΓΑΣ!
28 αθλητικά σωματεία ιδρύουν, το 1897, τον ΣΕΓΑΣ! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 09:39

28 ???????? ???????? ???????, ?? 1897, ??? ?????! ?????????? ???? ???? ????????? ???? ??? ???????? ??? ???? ??? ???? ?????????, ?????? ? ?????, ???? ???? ? ????? ?????????? ??? ???????? ??? ???????????, ??? ??? ?????? ??? ??? ??? ?????? ?????????, ??? ?? ???????? (??????????, ???????, ?????, ???????, ?????, ????????, ?????????, ??????????, ????, ????????, ???????, ?????????, ??????? ?.?) ??? ??? ???????? ?????? ??????????? ???????????.

 

Πριν τους Α' σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ήδη είχαν γίνει 4 οι λεγόμενες ΖΑΠΠΕΙΕΣ Ολυμπιάδες.Μέσα από αυτές φάνηκαν οι πρώτοι προβληματισμοί για την πιο οργανωμένη προετοιμασία των αθλητών αλλά και των αγώνων. Η αναβίωση, η ανάθεση και η επιτυχημένη τέλεση στην Αθήνα των Α' Ολυμπιακών Αγώνων είχαν σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να θέλουν να γυμνάζονται, να γίνονται όλο και περισσότεροι τοπικοί αγώνες σε διάφορα μέρη της χώρας, με αποτέλεσμα να ιδρυθούν νέοι σύλλογοι (37 εκείνη την εποχή) για να καλύψουν τις ανάγκες.

Στη Πάτρα, με την ευκαιρία των ''Παναχαΐκών'' αγώνων που οργάνωσε ο ομώνυμος σύλλογος της πόλης στις 19-20-21 Μαίου 1896 και οι οποίοι σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, τέθηκε και πάλι το θέμα για την ίδρυση της Ομοσπονδίας. Σε αυτή τη συνάντηση παρόντες ήταν πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και μεταξύ τους ο Πρόεδρος του ''Πανελληνίου Γ.Σ.'' Σπύρος Λάμπρου και ο Γενικός Γραμματέας Σπύρος Αντωνόπουλος οι οποίοι εξουσιοδοτήθηκαν να υλοποιήσουν τη θέληση των συλλόγων.

Ο \"Πανελλήνιος\" εργάστηκε με ζήλο και στις 25 Οκτωβρίου 1896 έστειλε σε όλους τους συλλόγους της εποχής (52) εγκύκλιο που τους καλούσε σε συνέδριο στις 11-15 και 17 Ιανουαρίου 1897 με θέμα την ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, τη ψήφιση καταστατικού και εκλογές.

Οι απαντήσεις που έφταναν στην πρόσκληση του ''Πανελληνίου'' ήταν θετικές. Πραγματικά στις 11 Ιανουαρίου 1897 ημέρα Σάββατο και ώρα 14:00 στην πρώτη συγκέντρωση στο γυμναστήριο του "Πανελληνίου Γ.Σ." ήταν παρόντες και διαπιστεύτηκαν 28 σύλλογοι.

Από την άλλη μέρα Κυριακή 12 και μέχρι στις 15 Ιανουαρίου 1897 συνήλθε επίσημα το συνέδριο στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου ''Παρνασσός'' και αποφασίστηκε η ίδρυση του ΣΕΓΑΣ και το καταστατικό του. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1897 στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στον ένα -και πλεον- αιώνα ζωής του, ο ΣΕΓΑΣ πρωτοστάτησε και πρόσφερε το οργανωτικό και αγωνιστικό εκείνο πλαίσιο που χρειαζόταν ο ελληνικός αθλητισμός για να αναπτυχθεί και να δώσει ευκαιρίες στους νέους και στις νέες που με την σειρά τους δόξασαν την Ελλάδα.

Πηγή: http://www.segas.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

11χρονος διέλυσε την ασφάλεια!

11χρονος διέλυσε την ασφάλεια! Οι Άγγλοι έχουν να λένε για τα...

Περισσότερα...

5 μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ για φίλημα!

5 μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ για φίλημα και απόλαυση! Ο «βασιλιάς»...

Περισσότερα...

28 μέτρα μήκος έχει ένα γήπεδο μπάσκετ.

28 μέτρα μήκος πρέπει να έχει ένα γήπεδο μπάσκετ, σύμφωνα με τους...

Περισσότερα...

2 χρονιές συνεχόμενα 1ος σκόρερ ο Φαλκάο

2 χρονιές συνεχόμενα 1ος σκόρερ ο Φαλκάο! Ο Ρανταμέλ Φαλκάο με τα...

Περισσότερα...

7 κορυφαία αστεία γκολ σε Μουντιάλ!

?? ????????????????, ?? ????? ???????????? ??? ?,?? ????? ? ?????? / ? ??????? ??? ?? ???????? ?? ??????? ??? ??...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση