ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Αθλητισμός Ατομικά 2 τούμπες που άλλαξαν τον ελληνικό στίβο!
2 τούμπες που άλλαξαν τον ελληνικό στίβο! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 08:47

2 τούμπες που άλλαξαν τον ελληνικό στίβο θα θυμηθούμε, με αφορμή τη νέα αποτυχία των Ελλήνων αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Η πρώτη τούμπα είναι αυτή της Ντίβερς εκείνο το βράδυ του 1992 στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης (video)! Μία τούμπα που έφερε τα πάντα... τούμπα στον ελληνικό κλασσικό αθλητισμό! Η Βούλα Πατουλίδου έφερε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην χώρα μας στα 100μ με εμπόδια  και έκτοτε όποιος αθλητής έπαιρνε μετάλλιο, αυτόματα ανακηρυσσόταν σε εθνικό ήρωα!

Όλα αυτά, μέχρι το 2004, όταν με αφορμή την τούμπα των Κεντέρη-Θάνου στο «μυθικό» πλέον ατύχημα της Γλυφάδας, ο ελληνικός στίβος προσγειώνεται απότομα!

Ο προπονητής των... θαυμάτων, Τζέκος κρατάει καλά κρυμμένο το «μυστικό» των επιτυχιών. Παίρνοντας αθλητές από την αφάνεια τους μετέτρεπε σε Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές,! Κεντέρης, Θάνου, Χαλκιά, Τσουμελέκα είναι οι χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις Ελλήνων αθλητών που από τη λάμψη των μεταλλίων, σχεδόν σε... ένα βράδυ πέρασαν στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, αποτελώντας τα πιο φανταχτερά ονόματα μιας λίστας η οποία αρχικά προκάλεσε υπερηφάνεια και σήμερα προκαλεί σκεπτικισμό... Αν όχι ντροπή... Από κοντά και αθλητές- «κομήτες» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Βούλα Τσιαμήτα, που ήρθαν, είδαν, νίκησαν και... απήλθαν, «πρεσβεύοντας», μαζί με τους παραπάνω, ότι το ζητούμενο για έναν αθλητή δεν είναι η διάρκεια αλλά η εφήμερη επιτυχία. Με κάθε τίμημα...

Ασφαλώς, υπάρχουν και οι περιπτώσεις αθλητών με συνέπεια και συνέχεια: η Πηγή Δεβετζή των τόσων μεταλλίων ή ο Περικλής Ιακωβάκης υπηρετούν τον ελληνικό στίβο, καθώς και οι Γκατσιούδης, Μανιάνι και Κελεσίδου που κράτησαν ψηλά την «γαλανόλευκη».

Απαραίτητη προϋπόθεση από δω και πέρα είναι πλέον οι αθλητές ΝΑ ΕΙΝΑΙ αθλητές και πάνω απ'όλα άνθρωποι. Με δυο χέρια, δυο πόδια και μια καρδιά που δεν θα φοβούνται ότι μπορεί να σταματήσει από στιγμή σε στιγμή.

 

Πηγή: http://www.sportnet.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

50χρονη η γηραιότερη αθλήτρια

50 ετών έγινε τον περασμένο Μάιο η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια...

Περισσότερα...

32 εκ. Ευρώ η ManUntd στην Ίντερ για Σνάιντερ!

32 εκ. Ευρώ προσφέρει η ManUntd στην Ίντερ για να αποκτήσει τον...

Περισσότερα...

4 σενάρια πρόκρισης για την Εθνική Μπάσκετ!

4 σενάρια πρόκρισης για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ! Τα πάνω κάτω...

Περισσότερα...

49 χρόνια ζωής για την Football League

49 χρόνια ζωής για την Football League! Φέτος συμπληρώνονται 49 χρόνια...

Περισσότερα...

14 μέτρα μήκος είναι ο διάδρομος ξιφασκίας

14 μέτρα μήκος και 2 μέτρα πλάτος διαστάσεις έχει ο αγωνιστικός...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση