ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Συνήθειες 4 λόγοι που πρέπει να φοράμε το άρωμά μας
4 λόγοι που πρέπει να φοράμε το άρωμά μας
Προτάθηκε από τον/την Doritaki   
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 19:26

4 λόγοι που πρέπει να  φοράμε το άρωμά μας! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φοράμε το αγαπημένο μας άρωμα; Πέρα από τον προφανή λόγο του να μυρίζουμε στους άλλους ευχάριστα, υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 4 βασικοί λόγοι που κάνουν τη χρήση αρωμάτων αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησης του εαυτού μας.

  1. Τα αρώματα είναι φορείς μνήμης. Η μυρωδιά τους ξυπνά συχνά μνήμες συνδεδεμένες με ένα συγκεκριμένο άτομο η με ευχάριστες και ζεστές στιγμές του παρελθόντος και της παιδικής ηλικίας. Κανείς δεν ξεχνά εύκολα, για παράδειγμα, το άρωμα της μητέρας του.
  2. Μας βοηθούν να «αποδράσουμε» αφού μας χαλαρώνουν, δίνοντάς μας μία αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης, ακόμα και μία αίσθηση ελευθερίας, ξυπνώντας μέσω της όσφρησης όλες μας τις αισθήσεις.
  3. Μας προσδίδουν γοητεία και μας δημιουργούν την αίσθηση ότι είμαστε ξεχωριστοί, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή μας. Πολλές φορές εκφράζουν τη διάθεση και την προσωπικότητά μας, αφήνοντας την προσωπική μας σφραγίδα στο χρόνο.
  4. Τα αρώματα με φερομόνες, εκείνες δηλαδή τις χημικές ουσίες που διεγείρουν τη σεξουαλική επιθυμία στο αντίθετο φύλο, μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε ακόμη πιο ελκυστικές. Τελικά ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε να φοράμε το άρωμά μας είναι το ότι απλώς αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε πιο χαρούμενες!

ΠΗΓΗ: http://www.jenny.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

12 διακινητές πλαστών έργων τέχνης στη φυλακή!

12 ?????-?????????? ??????? ????? ?????? ??? ??????! ????????? ?????????? ?????????? ?????? ?? ?????? ????????? ?????...

Περισσότερα...

3 νεκροί από μολότωφ στην Αθήνα

3 νεκροί από μολότωφ εχθές στο κέντρο της Αθήνας.   Ήταν...

Περισσότερα...

3.000 φύλλα χρυσού, ηλικίας 2.700 ετών, σε τάφο στην Κρήτη

3.000 φύλλα χρυσού, ηλικίας 2.700 ετών, σε τάφο στην Κρήτη!...

Περισσότερα...

200m πανό κατά του καπνίσματος

200 μέτρων πανό υπέγραψαν περίπου 60.000 παιδιά στην επαρχία Ιντλίμπ...

Περισσότερα...

7.000 ετών γιαούρτι βρέθηκε στη Σαχάρα

7.000 ετών  γιαούρτι βρέθηκε στη Σαχάρα! Το γιαούρτι ίσως να...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση