ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Συνήθειες 3 απορίες για τα Χριστούγεννα και οι απαντήσεις τους!
3 απορίες για τα Χριστούγεννα και οι απαντήσεις τους!
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 10:39

3 ??????? ??? ?? ???????????? ??? ?? ?????????? ????! ????????????? ??? ??? ????????? ????? ??? ????????????? ??? ????? ????? ????????;

 

Πως ξεκίνησε η ιδέα των χριστουγεννιάτικων δέντρων;

Σύμφωνα με ιστορίες, όλα ξεκίνησαν από τον Άγιο Βονιφάντιο, όταν άφησε την Αγγλία και ταξίδεψε στη Γερμανία. Επιθυμώντας να εξαλείψει την ιερότητα που απέδιδαν οι ειδωλολάτρες στη δρυ, έβαλε στη θέση του το έλατο σαν χριστιανικό σύμβολο. Οι Χριστιανοί χρησιμοποιούσαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ως ένα σημάδι της αιώνιας ζωής με το Θεό και πιθανόν η εμφάνιση του άρχισε πριν 1000 χρόνια στη Βόρεια Ευρώπη. Τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα ήρθαν στη Βρετανία στη δεκαετία του 1830 και έγιναν θεσμός μετά τον Πρίγκιπα Αλβέρτο. Λίγο αργότερα ήρθαν και στην Ελλάδα με την έλευση του Όθωνα. Στη βικτοριανή εποχή, το δέντρο ήταν διακοσμημένο με κεριά, τα οποία εκπροσωπούν τα αστέρια. Στη Γερμανία, τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα ήταν διακοσμημένα με μελόψωμο και μήλα καλυμμένα με χρυσό χρώμα.

Πως προέκυψαν τα κάλαντα;

Τα Κάλαντα πριν από αιώνες στην Ευρώπη ήταν ύμνοι αλλά δεν είχαν κοινά χαρακτηριστικά με τα σημερινά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. Ήταν παγανιστικά τραγούδια που κυριαρχούσαν κατά τον εορτασμό του Χειμερινού Ηλιοστασίου ενώ πολλοί άνθρωποι χόρευαν γύρω από κύκλους από πέτρες. Οι πρώτοι Χριστιανοί μετέφεραν στοιχεία από αυτήν τη γιορτή, δίνοντας στους ανθρώπους αρκετά χριστιανικά τραγούδια. Τα πρώτα κάλαντα γράφτηκαν το 1410. Αναφερόντουσαν στην Παναγία και τον Ιησού και στη συνάντηση διαφορετικών ανθρώπων στη Βηθλεέμ. Αποτελούσαν αναληθείς ιστορίες που είχαν ως βάση την ιστορία των Χριστουγέννων και θεωρούνταν ως ψυχαγωγικά και όχι ως θρησκευτικά τραγούδια.

 

Τι συμβολίζουν τα χρώματα των Χριστουγέννων;

Το πράσινο χρώμα συμβολίζει τα αειθαλή φυτά, όπως τα Γκι, που υπενθύμιζαν στους ανθρώπους ότι θα έρθει η άνοιξη. Οι Ρωμαίοι αντάλλασσαν αειθαλή κλαδιά κατά την περίοδο Ιανουαρίου ως σημάδι καλής τύχης. Το κόκκινο συμβόλιζε τα μήλα των δέντρων στον παράδεισο, όπως επίσης και το αίμα του Ιησού όταν πέθανε στο σταυρό. Τέλος, ο χρυσός συμβολίζει το χρώμα του ήλιου και το φως.

 

Πηγή: http://www.flowmagazine.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον έρωτα!

Πώς μπορεί κανείς να βάλει σε καλούπια ένα αίσθημα τόσο δυνατό...

Περισσότερα...

5 συμβουλές αποφυγής γκρίνιας στο μουντιάλ!

5 συμβουλές προς άνδρες για να αποφύγουν ενδεχόμενη γκρίνια από...

Περισσότερα...

1.000.000 χρόνια συνύπαρξης τα πρώτα μέλη του γένους Homo με τους αυστραλοπιθήκους.

1.000.000 χρόνια συνύπαρξης μετρούν τα πρώτα μέλη του γένους Homo, στο...

Περισσότερα...

2.500 στρέμματα στη ζώνη προστασίας της Κνωσσού

2.500 στρέμματα, ευκρινώς και λεπτομερώς οριοθετημένα, εντάσσονται...

Περισσότερα...

90 χρόνια από την ανακάλυψη του τάφου του Τουτανκχαμών

90 χρόνια από την ανακάλυψη του τάφου του Τουτανκχαμών! 90...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση