ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Συνήθειες 7 θανάσιμα εργασιακά αμαρτήματα
7 θανάσιμα εργασιακά αμαρτήματα
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 09:38

7 θανάσιμα εργασιακά αμαρτήματα: Αναγνωρίστε το δικό σας! "Η κόλαση είναι οι άλλοι", έλεγε ο Σαρτρ. Πολύ ωραίο, πολύ βαθυστόχαστο, πολύ γενικό. Εν προκειμένω, στο γραφείο, η κόλαση είναι οι... υπάλληλοι: εσείς, εμείς και όλοι, έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη ζωή των συναδέλφων μας μια πραγματική κόλαση. Δείτε παρακάτω πώς λειτουργούν τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα στο γραφείο, για ποιο λόγο τα διαπράττετε και γιατί πρέπει να συνετιστείτε πριν να είναι πολύ αργά...

Αμάρτημα: Λαιμαργία
Τι είναι: Η ανάγκη σας να αναλάβετε εσείς όλα τα projects που δημιοργήθηκαν ποτέ από κτίσεως... εταιρείας.
Γιατί το κάνετε: Είστε ζώδιο της φωτιάς, control freak ή ένας συνδυασμός και των δύο. Στο δικό σας σύμπαν, είστε Παντοδύναμη.
Πως βλάπτει τους άλλους: 1) Δεν τους αφήνετε να εκφραστούν δημιουργικά. 2) Συνηθίζουν να βασίζονται πάνω σας- και όταν καταρρεύσετε...
Βαθμός αμαρτίας: 2

Αμάρτημα: Λαγνεία
Τι είναι: Η ανάγκη σας να αρέσετε και να δείχνετε συμπαθητική σε όλους. Απλώς δεν μπορείτε να έχετε αντιπάθειες στο γραφείο.
Γιατί το κάνετε: Γιατί είστε αρκετά αφελής ώστε να πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Και αρκετά ανασφαλής για να το θέλετε.
Πως βλάπτει τους άλλους: Αν λέτε σε όλους αυτά που θέλουν να ακούσουν, κάποια στιγμή θα πείτε ψέματα. Ή, χειρότερα, θα κουτσομπολέψετε...
Βαθμός αμαρτίας: 3

Αμάρτημα: Φθόνος
Τι είναι: Η αδείρητη ανάγκη να αποκτήσετε τη θέση της συναδέλφου (την πιστωτική της και γιατί όχι, την γκαρνταρόμπα της).
Γιατί το κάνετε: Γιατί δεν έχετε αρκετή εμπιστοσύνη στο δικό σας εαυτό, στις δικές σας ικανότητες, στη δική σας γκαρνταρόμπα.
Πως βλάπτει τους άλλους: Δημιουργείτε αρνητικό κλίμα. Θολώνετε την αύρα του γραφείου. Κυρίως, θολώνετε τις δικές σας πιθανότητες για προαγωγή...
Βαθμός αμαρτίας: 3

Αμάρτημα: Οργή
Τι είναι: Η ανάγκη σας να σπάσετε σε χιλιάδες κομματάκια εκείνο το τηλέφωνο. Απλώς επειδή εκείνος ο πελάτης ήταν αγενής.
Γιατί το κάνετε: Γιατί μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ yoga, pilates, κι άλλους πιο υγιείς τρόπους να εκτονώσετε τις εντάσεις σας.
Πως βλάπτει τους άλλους: Οι φωνές, βλάπτουν την ακοή τους. Τα... σκάγια, τη σωματική ακεραιότητά τους. Γενικώς, συμμορφωθείτε, είστε βλαβερή.
Βαθμός αμαρτίας: 4

Αμάρτημα: Φιλαργυρία
Τι είναι: Η ανάγκη σας να κάνετε τα πάντα για να αποκτήσετε περισσότερα ευρώ, ευρώ, ευρώ. Δεν είναι εύκολοι καιροί αυτοί...
Γιατί το κάνετε: Γιατί δεν ξεχνάτε: εκείνη η συνάδελφος είχε δανειστεί €1,75 για τον εσπρέσο της προχθές.
Πως βλάπτει τους άλλους: ΟΚ, δεν δημιουργείτε πρόβλημα σε κανέναν. Εκτός κι αν κάνουν το μοιραίο λάθος να σας ζητήσουν χρήματα...
Βαθμός αμαρτίας: 1

Αμάρτημα: Περηφάνεια
Τι είναι: Η πεποίθηση πως είστε η καλύτερη απ' όλους. Είστε η πιο γρήγορη απ' όλους. Είστε η πιο ταλαντούχα απ' όλους...
Γιατί το κάνετε: Εεμμ, γιατί όντως, πιστεύετε πως είστε η καλύτερη, γρηγορότερη, πιο ταλαντούχα απ' όλους (Λέων, είπαμε;).
Πως βλάπτει τους άλλους: Κάποια στιγμή κουράζονται να χαμογελούν με τις ψευδαισθήσεις μεγαλείου σας - και τότε πραγματικά εκνευρίζονται.
Βαθμός αμαρτίας: 2

Αμάρτημα: Οκνηρία
Τι είναι: Η τάση σας να κάνετε οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό για το οποίο έχετε έρθει εδώ και πληρώνεστε (δηλαδή, να δουλέψετε).
Γιατί το κάνετε: Το νέο application στο Facebook είναι ενδιαφέρον, η βροχή σας φέρνει ζαλάδα... (τόσες δικαιολογίες, τόσος λίγος χρόνος).
Πως βλάπτει τους άλλους: Αναγκάζονται να κάνουν τη δουλειά σας. Και κάπως έτσι, τους σπρώχνετε στο αμάρτημα της Οργής ή της Περηφάνειας...
Βαθμός αμαρτίας: 5

Πηγή: http://www.glamourmagazine.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

17ο το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Ευρώπη!

17ο το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Ευρώπη! Το Πολυτεχνείο της...

Περισσότερα...

14 ελληνορωμαϊκοί τάφοι στην Αίγυπτο

14 ελληνορωμαϊκοί τάφοι ανακαλύφθηκαν στην Αίγυπτο, οι οποίοι...

Περισσότερα...

60 μέτρα βάθος οι Πύλες του Άδη για τους Μάγια!

Λέγονται σενότες και είναι μεγάλες κοιλότητες νερού που έχουν...

Περισσότερα...

4.200 - 4.700 ετών η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης

4.200-4.700 ετών η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης! Ομάδα αρχαιολόγων...

Περισσότερα...

6 λόγοι που ''βάζεις'' κιλά ενώ προσέχεις

6 λόγοι που ''βάζεις'' κιλά ενώ προσέχεις. Εντόπισε την αιτία και...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση