ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Συνήθειες 7 θανάσιμα εργασιακά αμαρτήματα
7 θανάσιμα εργασιακά αμαρτήματα
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 09:38

7 θανάσιμα εργασιακά αμαρτήματα: Αναγνωρίστε το δικό σας! "Η κόλαση είναι οι άλλοι", έλεγε ο Σαρτρ. Πολύ ωραίο, πολύ βαθυστόχαστο, πολύ γενικό. Εν προκειμένω, στο γραφείο, η κόλαση είναι οι... υπάλληλοι: εσείς, εμείς και όλοι, έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη ζωή των συναδέλφων μας μια πραγματική κόλαση. Δείτε παρακάτω πώς λειτουργούν τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα στο γραφείο, για ποιο λόγο τα διαπράττετε και γιατί πρέπει να συνετιστείτε πριν να είναι πολύ αργά...

Αμάρτημα: Λαιμαργία
Τι είναι: Η ανάγκη σας να αναλάβετε εσείς όλα τα projects που δημιοργήθηκαν ποτέ από κτίσεως... εταιρείας.
Γιατί το κάνετε: Είστε ζώδιο της φωτιάς, control freak ή ένας συνδυασμός και των δύο. Στο δικό σας σύμπαν, είστε Παντοδύναμη.
Πως βλάπτει τους άλλους: 1) Δεν τους αφήνετε να εκφραστούν δημιουργικά. 2) Συνηθίζουν να βασίζονται πάνω σας- και όταν καταρρεύσετε...
Βαθμός αμαρτίας: 2

Αμάρτημα: Λαγνεία
Τι είναι: Η ανάγκη σας να αρέσετε και να δείχνετε συμπαθητική σε όλους. Απλώς δεν μπορείτε να έχετε αντιπάθειες στο γραφείο.
Γιατί το κάνετε: Γιατί είστε αρκετά αφελής ώστε να πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Και αρκετά ανασφαλής για να το θέλετε.
Πως βλάπτει τους άλλους: Αν λέτε σε όλους αυτά που θέλουν να ακούσουν, κάποια στιγμή θα πείτε ψέματα. Ή, χειρότερα, θα κουτσομπολέψετε...
Βαθμός αμαρτίας: 3

Αμάρτημα: Φθόνος
Τι είναι: Η αδείρητη ανάγκη να αποκτήσετε τη θέση της συναδέλφου (την πιστωτική της και γιατί όχι, την γκαρνταρόμπα της).
Γιατί το κάνετε: Γιατί δεν έχετε αρκετή εμπιστοσύνη στο δικό σας εαυτό, στις δικές σας ικανότητες, στη δική σας γκαρνταρόμπα.
Πως βλάπτει τους άλλους: Δημιουργείτε αρνητικό κλίμα. Θολώνετε την αύρα του γραφείου. Κυρίως, θολώνετε τις δικές σας πιθανότητες για προαγωγή...
Βαθμός αμαρτίας: 3

Αμάρτημα: Οργή
Τι είναι: Η ανάγκη σας να σπάσετε σε χιλιάδες κομματάκια εκείνο το τηλέφωνο. Απλώς επειδή εκείνος ο πελάτης ήταν αγενής.
Γιατί το κάνετε: Γιατί μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ yoga, pilates, κι άλλους πιο υγιείς τρόπους να εκτονώσετε τις εντάσεις σας.
Πως βλάπτει τους άλλους: Οι φωνές, βλάπτουν την ακοή τους. Τα... σκάγια, τη σωματική ακεραιότητά τους. Γενικώς, συμμορφωθείτε, είστε βλαβερή.
Βαθμός αμαρτίας: 4

Αμάρτημα: Φιλαργυρία
Τι είναι: Η ανάγκη σας να κάνετε τα πάντα για να αποκτήσετε περισσότερα ευρώ, ευρώ, ευρώ. Δεν είναι εύκολοι καιροί αυτοί...
Γιατί το κάνετε: Γιατί δεν ξεχνάτε: εκείνη η συνάδελφος είχε δανειστεί €1,75 για τον εσπρέσο της προχθές.
Πως βλάπτει τους άλλους: ΟΚ, δεν δημιουργείτε πρόβλημα σε κανέναν. Εκτός κι αν κάνουν το μοιραίο λάθος να σας ζητήσουν χρήματα...
Βαθμός αμαρτίας: 1

Αμάρτημα: Περηφάνεια
Τι είναι: Η πεποίθηση πως είστε η καλύτερη απ' όλους. Είστε η πιο γρήγορη απ' όλους. Είστε η πιο ταλαντούχα απ' όλους...
Γιατί το κάνετε: Εεμμ, γιατί όντως, πιστεύετε πως είστε η καλύτερη, γρηγορότερη, πιο ταλαντούχα απ' όλους (Λέων, είπαμε;).
Πως βλάπτει τους άλλους: Κάποια στιγμή κουράζονται να χαμογελούν με τις ψευδαισθήσεις μεγαλείου σας - και τότε πραγματικά εκνευρίζονται.
Βαθμός αμαρτίας: 2

Αμάρτημα: Οκνηρία
Τι είναι: Η τάση σας να κάνετε οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό για το οποίο έχετε έρθει εδώ και πληρώνεστε (δηλαδή, να δουλέψετε).
Γιατί το κάνετε: Το νέο application στο Facebook είναι ενδιαφέρον, η βροχή σας φέρνει ζαλάδα... (τόσες δικαιολογίες, τόσος λίγος χρόνος).
Πως βλάπτει τους άλλους: Αναγκάζονται να κάνουν τη δουλειά σας. Και κάπως έτσι, τους σπρώχνετε στο αμάρτημα της Οργής ή της Περηφάνειας...
Βαθμός αμαρτίας: 5

Πηγή: http://www.glamourmagazine.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

2.500 στρέμματα στη ζώνη προστασίας της Κνωσσού

2.500 στρέμματα, ευκρινώς και λεπτομερώς οριοθετημένα, εντάσσονται...

Περισσότερα...

105 ετών πέθανε ο παππούς του facebook

105 ετών απεβίωσε ο "hi - tech" παππούς Λεωνίδας Πανουτσόπουλος.  ...

Περισσότερα...

4 πηγές καφεΐνης που δεν γνωρίζετε

4 πηγές καφεΐνης που δεν γνωρίζετε. Πολλοί χρησιμοποιούν την...

Περισσότερα...

2 ελληνικές ταινίες ταξιδεύουν στο Λοκάρνο

2 ελληνικές ταινίες ταξιδεύουν στο Λοκάρνο!Το Φεστιβάλ του...

Περισσότερα...

12,3% μείωση στα τροχαία!

12,3% μείωση στα τροχαία! Μειωμένα κατά 12,3% στα 1.180, από 1.345 ένα χρόνο...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση