ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Άλλα 10 καλύτερα μέρη για να γεννηθεί κανείς μέσα στο 2013
10 καλύτερα μέρη για να γεννηθεί κανείς μέσα στο 2013 Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 11:54

10 καλύτερα μέρη για να γεννηθεί κανείς μέσα στο 2013! Σίγουρα δεν επιλέγουμε εμείς τον τόπο που θα γεννηθούμε, όμως ο τόπος αυτός καθορίζει και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξή μας. Δείτε ποια είναι τα καλύτερα μέρη για να γεννηθεί κανείς τη χρονιά που διανύουμε.

Με την παρούσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, πολλοί είναι εκείνοι που απεύχονται να γεννηθούν τα παιδιά τους εδώ. Οι ευκαιρίες και οι προοπτικές παραμένουν ελάχιστες, η κρίση διαρκώς βαθαίνει και όλοι μιλάνε για τη «χαμένη γενιά» που έρχεται.

Μπορεί λοιπόν, τα πράγματα στη χώρα μας να είναι δύσκολα και το μέλλον δυσοίωνο, υπάρχουν όμως τόποι που ευημερούν και οι προοπτικές που εγγυώνται είναι σίγουρα καλές ή τουλάχιστον καλύτερες από αυτές στη χώρα μας.

Επαγγελματικές ευκαιρίες, βιοτικό επίπεδο και ποιότητα ζωής, σπουδές, προοπτικές εξέλιξης, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν τις επιλογές μας, ως προς τον τόπο που γεννιόμαστε, ζούμε και εργαζόμαστε.

Σίγουρα δεν επιλέγουμε εμείς τον τόπο που θα γεννηθούμε, όμως ο τόπος αυτός καθορίζει και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξή μας. Έχετε ποτέ αναλογιστεί αν θα είχε την ίδια εξέλιξη και φήμη, ο γκουρού των υπολογιστών, ο Bill Gates, αν δεν είχε γεννηθεί στην Αμερική, αλλά στη Ρωσία;

Δεν είναι όλα θέμα συγκυριών, αλλά και σωστών επιλογών. Αν πρόκειται να φέρετε στον κόσμο το παιδί σας, μέσα στο 2013, όσο δύσκολη και αποθαρρυντική αν ακούγεται η μετανάστευση, είναι ίσως μια καλή λύση που θα εγγυηθεί όχι μόνο το μέλλον των παιδιών σας, αλλά και τον δικό σας ποιοτικό τρόπο ζωής.

Το περιοδικό «Economist» σε συνεργασία με τον οργανισμό «The Economist Intelligence Unit», δημιούργησε τη λίστα με τους 10 καλύτερους προορισμούς, για να γεννηθούν και να ζήσουν τα παιδιά, μέσα στο 2013.

Αναλυτικά οι προορισμοί είναι οι εξής:

Ελβετία

Η Ελβετία είναι μια μικρή χώρα, στη δυτική Ευρώπη με πληθυσμό κοντά στα 8 εκατομμύρια κατοίκους. Χαρακτηρίζεται από υψηλό βιοτικό επίπεδο, καλή οργάνωση και ήρεμους ρυθμούς ζωής. Η οικονομία της στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, το εμπόριο και τη βιομηχανία. Υπάρχουν πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες, ενώ η ελληνική κοινότητά της είναι αρκετά ανεπτυγμένη. Διοικητικά η χώρα υποδιαιρείται σε 26 καντόνια και ημικαντόνια, ενώ οικονομικά οι συναλλαγές γίνονται με το ελβετικό φράγκο. Παρά το σχετικά μικρό της μέγεθος, στην Ελβετία υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια και πολυτεχνικές σχολές. Το ερευνητικό και επιστημονικό της επίπεδο είναι αρκετά ανεπτυγμένο, με χιλιάδες φοιτητές να την επιλέγουν για τις σπουδές τους. Όσο για το συγκοινωνιακό της δίκτυο, είναι από τα πλέον σύγχρονα και εξελιγμένα.

Αυστραλία

Τον τελευταίο καιρό η Αυστραλία ήταν συνεχώς στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι συμπατριώτες μας που εγκατέλειψαν την Ελλάδα για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στη μακρινή ήπειρο. Ίσως επειδή η Αυστραλία κατάφερε να αποφύγει την διεθνή οικονομική κρίση και να διατηρήσει σταθερή την οικονομία της απομακρύνοντας τα σημάδια της ύφεσης, αποτέλεσε πόλο έλξης μεγάλων μεταναστευτικών ρευμάτων.

Η Αυστραλία κλιματολογικά θυμίζει στην μεγαλύτερη έκτασή της, την Ελλάδα. Λιακάδα, πλούσιοι φυσικοί πόροι φιλόξενοι και φιλικοί κάτοικοι. Η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλή, οι προοπτικές εύρεσης εργασίας εξίσου καλές, το κόστος ζωής όμως είναι σχετικά υψηλό. Όλα αυτά λογικό είναι να μαρτυρούν ένα ευοίωνο μέλλον, για να μεγαλώσουν και να ζήσουν εδώ τα νεογέννητα παιδιά του 2013.

Νορβηγία

Η Νορβηγία είναι μια σκανδιναβική χώρα, με πληθυσμό κοντά στα 5 εκατομμύρια κατοίκους. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στην περιοχή, έντονο μεταναστευτικό ρεύμα, με το ποσοστό των μεταναστών να ξεπερνάει το 7%. Η Νορβηγία είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ως προς τα οικονομικά μεγέθη. Το κράτος έχει πετύχει να ελέγχει μερικούς από τους πλέον ζωτικούς τομείς της οικονομίας, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Διαθέτει άφθονο φυσικό πλούτο, όπως ορυκτά και δάση. Το βιοτικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ οι κάτοικοι ζουν κυρίως από την αλιεία και το πετρέλαιο, τα κοιτάσματα του οποίου σίγουρα δεν είναι ανεξάντλητα. Το κλίμα είναι σε γενικές γραμμές ήπιο, ενώ το τοπίο είναι αρκετά ορεινό.

Σουηδία

Η Σουηδία έχει χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα. Διαθέτει πλούσιους φυσικούς πόρους σε νερό, ξυλεία και σιδηρομεταλλεύματα. Οι πολίτες της απολαμβάνουν υψηλό βιοτικό επίπεδο ζωής και η χώρα γενικά θεωρείται σύγχρονη, πολιτικά φιλελεύθερη και με ισχυρό κοινωνικό κράτος. Η Σουηδία είναι σημαντικός εξαγωγέας σιδήρου, χαλκού και ξυλείας στην Ευρώπη. Η βελτίωση των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών, έκανε δυνατή την εκμετάλλευση σε μεγαλύτερη κλίμακα του φυσικού πλούτου διαφόρων περιοχών της χώρας. Με λίγα λόγια η οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη της Σουηδίας, μπορούν να εγγυηθούν σημαντικές προοπτικές για τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα αυτή.

Δανία

Η Δανία είναι μια ακόμη σκανδιναβική χώρα, φημισμένη για την καλή ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους της. Λόγω της μορφολογίας του εδάφους της, η Δανία είναι χώρα κατεξοχήν γεωργική, με αχανείς επίπεδες εδαφικές εκτάσεις, ιδανικές για καλλιέργεια. Παράλληλα όμως, με συστηματικό τρόπο τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται στην περιοχή και η βιομηχανία τροφίμων, η χημική βιομηχανία, η υφαντουργία, η βιομηχανία ηλεκτρικών ειδών, η μεταλλουργία και η ναυπηγική. Ως προς το βιοτικό επίπεδο των Δανών, ομολογουμένως είναι αρκετά υψηλό. Αν αναζητάτε έναν ήσυχο προορισμό για να ζήσουν και να ανατραφούν τα παιδιά σας, η Δανία σίγουρα ενδείκνυται καθώς έχει αναδειχθεί ως η δεύτερη πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο, μετά την Ισλανδία (Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2008). Επίσης μοιράζεται την πρώτη θέση με τη Νέα Ζηλανδία, στα χαμηλά ποσοστά διαφθοράς (Δείκτης Διαφθοράς 2008), κάτι μάλλον εντελώς ξένο για τα ελληνικά δεδομένα.

Σιγκαπούρη

Νησιωτική ασιατική χώρα, με μικρή έκταση αλλά ανεπτυγμένη οικονομία, η Σιγκαπούρη είναι μια σύγχρονη «Βαβέλ», ένα σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Αποτελεί έναν από τους πλέον σύγχρονους κόμβους μεταφορών και διεθνούς εμπορίου, η οικιστική της ανάπτυξη εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ενώ ο πολεοδομικός της σχεδιασμός, είναι αξιοζήλευτος. Στη μεγαλούπολη των 4 εκατομμυρίων κατοίκων, η τεχνολογική ανάπτυξη και η εμπορική άνθιση είναι εντυπωσιακές. Εν ολίγοις αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου και μία από τις πλουσιότερες χώρες της Ασίας, με σταθερή και δυναμικά ανερχόμενη οικονομία.

Νέα Ζηλανδία

Η ιδεατή εικόνα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας για τη Νέα Ζηλανδία, είναι πλούσιοι σε βλάστηση βιότοποι, λίμνες, θερμές πηγές και ήρεμοι ρυθμοί ζωής. Η πραγματικότητα δεν απέχει και πολύ από την εικόνα αυτή, καθώς η Νέα Ζηλανδία είναι ένας εξαιρετικά φιλικός και... πράσινος προορισμός. Οι Νεοζηλανδοί είναι ευαισθητοποιημένοι από τις αρχές του ‘70 σε σχέση με τα περιβαλλοντικά θέματα. Ο πληθυσμός της χώρας είναι κυρίως ευρωπαϊκής καταγωγής. Για όσους αποζητούν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, στηριγμένο στη γεωργία την κτηνοτροφία ή για όσους αγαπούν τον ακτιβισμό και τις δράσεις στη φύση, ο ιδανικός τόπος για να ζήσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, είναι σίγουρα η Νέα Ζηλανδία.

Ολλανδία

Η Ολλανδία διαθέτει ένα καλά οργανωμένο οικονομικό σύστημα. Κυρίαρχη εκεί είναι η βιομηχανία τροφίμων και η κατασκευή ηλεκτρικών ειδών. Η σύγχρονη γεωργία είναι επίσης πολύ ανεπτυγμένη, όπως και η καλλιέργεια τουλίπας. Η κτηνοτροφία και η γαλακτοκομία, χαρίζουν στη χώρα καλή φήμη για τα περίφημα ολλανδικά τυριά και κασέρια. Η Ολλανδία κατέχει σημαντική θέση, ανάμεσα στους μεγαλύτερους εξαγωγείς γεωργικών προϊόντων. Εκτός των άλλων, διαθέτει πηγές φυσικού αερίου, οι οποίες επαρκούν για να καλύψουν ένα μέρος από τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας. Οι προοπτικές διαβίωσης είναι εγγυημένες και η κρίση δεν έχει αγγίξει ακόμη το Βασίλειο των Κάτω Χωρών.

Καναδάς

Ο Καναδάς είναι η δεύτερη πιο μεγάλη χώρα του κόσμου, με συνολική έκταση εκατονταπλάσια της έκτασης της Ελλάδας. Έχει αναδειχθεί σε μια από τις πιο ειρηνικές, ανεπτυγμένες και πολυπολιτισμικές χώρες στον κόσμο. Σήμερα, η πλειονότητα των Καναδών απασχολείται στον τομέα των υπηρεσιών (υγεία, εκπαίδευση, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δημόσια διοίκηση κ.λ.π.). Ο βιομηχανικός τομέας αντιθέτως εμφανίζει κάμψη. Να σημειωθεί ότι ο Καναδάς είναι μία από τις πρωτοπόρες χώρες, με τη μεγαλύτερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδατοπτώσεις. Η μετανάστευση Ελλήνων προς τον Καναδά άρχισε ουσιαστικά με το τέλος του 19ου αιώνα και κορυφώθηκε την δεκαετία του '60. Σήμερα, η χώρα επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς οι προοπτικές ευημερίας και καλής ζωής φαίνεται να προσελκύουν πολλούς μετανάστες από την Ελλάδα και όχι μόνο.

Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ασίας. Παραθαλάσσια περιοχή και σημαντικός λιμένας της Κίνας αποτελεί μια από τις πιο πυκνοκατοικημένα μέρη του πλανήτη. Επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο, το Χονγκ Κονγκ αποτελεί την πόλη των αντιθέσεων. Από τη μια κυριαρχούν οι επιβλητικοί ουρανοξύστες και από την άλλη οι φτωχογειτονιές και οι παραγκουπόλεις. Τράπεζες, διεθνείς ασφαλιστικές εταιρίες, διαφημιστικές και εκδοτικές εταιρίες, μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες έχουν την έδρα τους εκεί. Με γρήγορους ρυθμούς ζωής και διαρκή ανάπτυξη, η ασιατική «Wall Street», εγγυάται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
Πηγή: http://www.clickatlife.gr/...


 

Δείτε ακόμα...

6 υγιεινές... παγίδες στη διατροφή σας!

6 υγιεινές... παγίδες στη διατροφή σας! Mήπως αρκετές υποτιθέμενα...

Περισσότερα...

23.000 χρόνων λιθοσωρός...

23.000 χρόνων είναι ο λιθοσωρός-τείχος, που βρίσκεται στο σπήλαιο...

Περισσότερα...

4ος δημοφιλέστερος προορισμός η Ελλάδα

4ος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στην ΕΕ για το 2010...

Περισσότερα...

90 χρόνια ιστορίας σε 120 δευτερόλεπτα

90 ?????? ???????? ?? 120 ????????????! ???????? ?????? ??????????? ?????????? ?? ??????????? ????????? Time. ??...

Περισσότερα...

1 στους 2 φοιτητές είναι «αιώνιος»!

1 στους 2 φοιτητές αργεί να τελειώσει τις σπουδές του σύμφωνα με...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση