ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Άλλα 8 συμβουλές για Προσωπικές σχέσεις και Άγχος!
8 συμβουλές για Προσωπικές σχέσεις και Άγχος! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 08:52

8 ????????? ??? ?????????? ??????? ??? ?????! ?? ?????????? ??????? ????????? ???????? ?????????? ?????????.

Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που μας αιφνιδιάζουν και μοιάζουν με αδιέξοδα, αισθανόμαστε αδύναμοι να τις αντιμετωπίσουμε, μας "ακινητοποιεί" το άγχος ή βρίσκουμε ακατάλληλες διεξόδους ώστε να αντεπεξέλθουμε στις περιστάσεις με αποτέλεσμα να μην λύνουμε το πρόβλημα αλλά να το καλύπτουμε προσωρινά συσσωρεύοντας όλο και περισσότερο άγχος στη ζωή μας.

Γάμος
Αντιμετώπιση:

Η απόφαση ενός γάμου βάζει το άτομο και σε άλλους ρόλους που μέχρι τότε δεν είχε βιώσει και αυτό μπορεί να το αγχώνει. Ωστόσο όταν αποφασίζετε να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια έχετε ήδη επιλέξει τον άνθρωπο που θεωρείτε κατάλληλο δίπλα σας. Ο γάμος ουσιαστικά είναι η θεσμοποίηση της σχέσης. Δεν υπάρχει λόγος να προκαταβάλλεστε από το άγχος. Να έχετε ως δεδομένο ότι αν υπάρχει αγάπη, εμπιστοσύνη, ασφάλεια, σεβασμός και εκτίμηση στο ζευγάρι τίποτα δεν είναι ανυπέρβλητο.

Εγκυμοσύνη
Αντιμετώπιση:

Πολλές φορές η εγκυμοσύνη είναι ένα αγχωτικό γεγονός ίσως γιατί προετοιμάζει το ζευγάρι στους γονεϊκούς ρόλους. Ωστόσο αν η εγκυμοσύνη είναι το αποτέλεσμα μιας ώριμης απόφασης και η απόκτηση του παιδιού έρχεται για να ολοκληρώσει μία αρμονική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων τότε καλό θα είναι να εστιάσετε στα θετικά και να προετοιμαστείτε για τις ευχάριστες αλλαγές που πρόκειται να σας φέρει.

Νέο μέλος στην οικογένεια
Αντιμετώπιση:

Σίγουρα ένα παιδί φέρνει μεγάλες αλλαγές και επηρεάζει την οικογενειακή ατμόσφαιρα όποια και αν είναι αυτή. Αναλαμβάνοντας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το γονεϊκό σας ρόλο θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε και όλα εκείνα τα θετικά και μοναδικά συναισθήματα που φέρνει η γέννηση ενός παιδιού.

Καυγάδες με το σύζυγο/ συγγενείς

Αντιμετώπιση:

Η θετική σύγκρουση είναι τίμια και αντικειμενική, όχι κακοήθης ενοχοποιητική και σκληρή. Η τίμια μάχη οδηγεί στην αυθεντικότητα της σχέσης και στην ισοτιμία. Τη σύγκρουση να ακολουθεί συζήτηση αρχίζοντας από τη αναγνώριση των θετικών του άλλου, την έκφραση της αγάπης και του ενδιαφέροντος γι αυτόν. Έτσι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να κρατηθεί η συζήτηση σε χαμηλούς τόνους και να διατηρήσουν οι άνθρωποι νηφάλια τη σκέψη. Περιορισμός της επίρριψης των ευθυνών, των αξιολογήσεων, των γενικεύσεων και των ερμηνειών είναι επίσης πολύ βοηθητικά στοιχεία.

Σεξουαλικά προβλήματα
Αντιμετώπιση:

Συνήθως όταν μιλάμε για σεξουαλικό πρόβλημα μιλάμε και για πρόβλημα σχέσης. Σ' αυτή την περίπτωση χρειάζεται ν' αναγνωρίσετε το πρόβλημα, να το συζητήσετε με το σύντροφό σας και να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους που μπορεί να βοηθήσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι είναι ένα θέμα που έχετε αναζητήσει τη λύση του μέσα από τη σχέση αλλά δεν έχει βρεθεί, τότε καλό θα είναι να επισκεφτείτε έναν ειδικό.

Εξωσυζυγική σχέση
Αντιμετώπιση:

Η εξωσυζυγική σχέση δεν πληγώνει μόνο τον απατημένο σύντροφο αλλά και τον άλλο Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα να αποκατασταθεί ο γάμος και η σχέση ακόμη και μετά από μία τόσο τραυματική εμπειρία, αν, αντί της ασυγκράτητης έκφρασης αρνητικών συναισθημάτων, υπάρξει διάλογος, αμοιβαία συγνώμη και κατανόηση, ανάληψη ευθυνών και γνήσια διάθεση και από τους δύο συζύγους.

Διαζύγιο
Αντιμετώπιση:

Το διαζύγιο κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες και να ήρθε δεν παύει να είναι μία απώλεια και μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή του ατόμου. Χρειάζεται να μη φοβηθείτε τα συναισθήματά σας, αναγνωρίστε τα και βιώστε τα, πάρτε χρόνο και να βάλτε στόχους για τη ζωή σας.


Θάνατος μέλους της οικογένειας/ φίλου
Αντιμετώπιση:

Όλοι οι άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους βιώνουν το θάνατο κάποιου δικού τους προσώπου. Σ' αυτές τις περιπτώσεις ο πόνος και η θλίψη κυριαρχούν. Σίγουρα είναι μία μεγάλη αλλαγή που μας φέρνει αντιμέτωπους με τα υπαρξιακά μας ζητήματα. Ωστόσο είναι ένα γεγονός που δεν αλλάζει, θέλει χρόνο για να επεξεργαστούμε την απώλεια, να κρατήσουμε μνήμες απ' αυτό τον άνθρωπο και να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

 

Πηγή: http://www.healthierworld.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

3πλάσιοι... ογδοντάρηδες στην Ε.Ε. ως το 2060

3 φορές περισσότεροι θα είναι τα άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω στην...

Περισσότερα...

42.000.000 ετών φάλαινα...

42 ???????????? ???? ????? ? ???????? ???????? ??? ???????????? ???? ???? ??????? ??? ???????? ???? ?? 383 ???????...

Περισσότερα...

10 πολυαγαπημένα φαγητά όλου του πλανήτη!

10 ????????????? ?????? ???? ??? ???????! ???????? ???? ??? ??????? ?????????????? ?? ?????????. ? ?????? ????? ??? ???...

Περισσότερα...

300 χρόνια γιορτάζει το παλαιότερο αρωματοπωλείο στον κόσμο!

300 χρόνια από την ίδρυσή του, γιορτάζει φέτος το παλαιότερο...

Περισσότερα...

13 και Τρίτη: Μύθοι και Προκαταλήψεις

13 και Τρίτη του μήνα σήμερα και ο λαός μας συνηθίζει να πιστεύει...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση