ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Άλλα 20.000 volt κεραυνοβόλησαν εργαζόμενο κι όμως σώθηκε!
20.000 volt κεραυνοβόλησαν εργαζόμενο κι όμως σώθηκε! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 16:27

20.000 volt ?????????????? ?????????? ?? ???? ??????! ???? ?????????? ??? ????? ??????? ???? ??????????? ??? ??????? ??? ??? ???? ??????, ? ?????? ??????????????? ??? ????? ?????????? ????? 20.000 volt, ???? ??????? ??????????? ????? ???????? ??? ''???????????'' ?????????? ???????????.

 

 

Ο ηλεκτρολόγος Παύλος Δημητριάδης, χτες το μεσημέρι στις 12.30, επιδιόρθωνε βλάβη σε μηχάνημα του υποσταθμού της κεφαλής 103 στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία υπέστη ηλεκτροπληξία. Το ρεύμα των 20.000 volt που διαπέρασε το σώμα του τον τράνταξε και τον έριξε κάτω.

Συνάδελφός του, που βρισκόταν σε κοντινό σημείο, κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο του ορυχείου, με το οποίο μεταφέρθηκε συνοδεία γιατρού και νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο. Ευτυχώς, η κατάσταση του τραυματία ήταν απρόσμενα καλή, καθώς κατά τη μεταφορά η πίεση και οι παλμοί ήταν κανονικοί.

Ωστόσο, έχει υποστεί εγκαύματα στο αριστερό χέρι από το ρεύμα, καθώς και τραύματα που οφείλονται μάλλον στην πτώση. Απ’ ό,τι όλα δείχνουν, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν για δύο λόγους: πρώτον ότι μάλλον πρέπει να τον χτύπησε το ''τόξο'' που δημιούργησε η υψηλή τάση και όχι άμεσα η πηγή των 20.000 volt.

Δεύτερον ότι πύλη εισόδου του ρεύματος ήταν ο αριστερός βραχίονας και πύλη εξόδου ο αριστερός βραχίονας, πράγμα που σημαίνει ότι το ρεύμα δεν διαπέρασε ολόκληρο το σώμα, επομένως ούτε την καρδιά. Αρκεί να σημειωθεί ότι, όπως έλεγαν εργαζόμενοι, σε αντίστοιχη ηλεκτροπληξία πριν από μερικά χρόνια, άλλος συνάδελφός τους ''είχε γίνει κάρβουνο''.

Πηγή: http://www.makthes.gr...

 

Δείτε ακόμα...

4 ''μαγικές τροφές'' που βοηθάνε στο αδυνάτισμά

4 ''μαγικές τροφές'' που βοηθάνε στο αδυνάτισμά!Γνωρίζεις τι...

Περισσότερα...

5 υπέροχα βιβλία για τις διακοπές!

5 υπέροχα βιβλία για τις διακοπές! Υπάρχει καλύτερη συντροφιά από...

Περισσότερα...

10 sites με δωρεάν υπηρεσίες και πληροφορίες!

10 sites τα οποία προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες πληροφορίες για...

Περισσότερα...

4 λαϊκές ρήσεις σε μαθαίνουν να τρως σωστά!

4 ?????? ?????? ?? ????????? ?? ???? ?????! ???? ??? ?? ????? ????? ??? ???????? ?? ???????? ??? ???? ?? ????????. ???...

Περισσότερα...

100 χρόνια από το θάνατο του Αλ. Παπαδιαμάντη

100 χρόνια από το θάνατο του Αλ. Παπαδιαμάντη και η «εκκλησία» της...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση