ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Άλλα 15.000.000 ευρώ περικόπτει από τα έξοδά του το ΑΠΘ
15.000.000 ευρώ περικόπτει από τα έξοδά του το ΑΠΘ Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Doritaki   
Τρίτη, 31 Μαϊου 2011 11:22

15.000.000 ευρώ περικόπτει από τα έξοδά του το ΑΠΘ! Πάνω από 14-15 εκατ. ευρώ ετησίως φιλοδοξεί να εξοικονομήσει, εν μέσω οικονομικής κρίσης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο πλαίσιο ολοκληρωμένου σχεδίου θεσμικών δράσεων, που κατατέθηκε στην κυβέρνηση και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, εξοικονόμηση ενέργειας και αυτεπιστασία στις εργολαβικές συμβάσεις.

Το σχέδιο παρουσίασε σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο, ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος, σαν -εν μέρει- «αντίδοτο» στην περικοπή της χρηματοδότησης του ιδρύματος κατά 56%. Παράλληλα, μέσω της περικοπής των δαπανών του ΑΠΘ κατά 20%-25%, που έχει ήδη επιτευχθεί για τους πρώτους μήνες του έτους, εξοικονομούνται άλλα 9 εκατ. ευρώ.

Κατά τον κ. Μυλόπουλο, από τα 122 κληροδοτήματα του ΑΠΘ, μόνο 61 νοικιάζονται σήμερα και μάλιστα με τιμές προ δεκαετιών, καθώς η μεγάλη γραφειοκρατία αποθαρρύνει τους υποψήφιους ενοικιαστές.

-Ο Πρύτανης προτείνει να εγκριθούν οι προτάσεις ένταξης τού ΑΠΘ σε προγράμματα παραγωγής ενέργειας, μέσω φωτοβολταϊκών. Δεδομένου ότι ο ετήσιος λογαριασμός ρεύματος της ΔΕΗ στοιχίζει στο ΑΠΘ 5 εκατ. ευρώ, το πανεπιστήμιο θα μπορέσει να εξοικονομήσει αυτό το ποσόν.

- Επίσης, προτείνει να μεταφερθεί το εργολαβικό προσωπικό του ΑΠΘ από τις εργοληπτικές εταιρίες στην Εταιρία Αξιοποίησης του ΑΠΘ, που έχει ως μόνο μέτοχο τη Σύγκλητο, ή έστω να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να πληρώνονται από το Πανεπιστήμιο. Όπως είπε ο κ. Μυλόπουλος, σήμερα το εργολαβικό προσωπικό ανέρχεται σε 850 άτομα, εκ των οποίων 350-400 καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε πόστα διοίκησης και γραμματείας και, άρα, το 1/3 των ατόμων αυτών απασχολούνται ουσιαστικά παράνομα.

- Η κοστολόγηση των έργων του ΑΠΘ να γίνεται με τις πραγματικές τιμές κι όχι βάσει αυτών που ορίζονται στο κοστολόγιο δημοσίων έργων (ΑΤΟΕ), ώστε αυτά να στοιχίζουν φθηνότερα. Δεν κλείνει η λέσχη το 2012, δεν απολύονται οι υπάλληλοι Με την ευκαιρία, ο κ. Μυλόπουλος γνωστοποίησε ακόμη ότι διασφαλίζεται η λειτουργία της Λέσχης του ΑΠΘ το 2012 και ο δημόσιος χαρακτήρας της κι ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.

 

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

127 χρόνια από το πρώτο σφύριγμα του Όριεντ Εξπρές!

127 χρόνια από το πρώτο ''τσαφ-τσουφ'' του Όριεντ Εξπρές! Την ιδέα...

Περισσότερα...

7 πράγματα που (ίσως) δεν ξέρετε για τα αβγά

7 πράγματα που (ίσως) δεν ξέρετε για τα αβγά! Τα αβγά είναι ένας...

Περισσότερα...

2η ταφή για τον Κοπέρνικο, 5 αιώνες μετά!

2η ταφή για τον πασίγνωστο αστρονόμο του 16ου αιώνα, Νικόλαο...

Περισσότερα...

10 συμβουλές για να κάνεις αυτά που θέλεις το 2013

10 συμβουλές για να κάνεις αυτά που θέλεις το 2013! Κάθε χρόνο τέτοια...

Περισσότερα...

100 άγνωστα έργα του Καραβάτζιο βρέθηκαν

100 άγνωστα έργα του Καραβάτζιο βρέθηκαν!Bρέθηκαν 100 άγνωστα έργα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση