ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Άλλα 30 χρόνια μετά δικαιώθηκαν
30 χρόνια μετά δικαιώθηκαν Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 25 Μαϊου 2011 09:39

30 χρόνια μετά δικαιώθηκαν! Πέρασαν τριάντα χρόνια στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της ληστείας μετά φόνου.

Την Τρίτη (24/05) όμως, η καταδίκη των περί ων ο λόγος Ιαπώνων κρατουμένων, ανατράπηκε, καθώς δικαστήριο έκρινε, ότι δεν υπήρχαν επαρκή αντικειμενικά κριτήρια, που να τους συνδέουν με το έγκλημα.

Οι δύο Ιάπωνες, Σόζι Σακουράι και Τακάο Σουγκιγιάμα, 64 ετών σήμερα, είχαν κριθεί ένοχοι για ληστεία μετά φόνου το 1967.

 

Στην επαναληπτική δίκη για τη δολοφονία και τη ληστεία του Σότεν Ταμαμούρα στο σπίτι του στην επαρχία Ιμπαράκι, οι δύο άνδρες κρίθηκαν αθώοι, με το δικαστή, Ναϊσούκε Κάντα, να αναφέρει στην απόφασή του, ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία, που να συνδέουν τους κατηγορουμένους με το έγκλημα.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 1967, παραπέμφθηκαν σε δίκη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και καταδικάστηκαν σε ισόβια το 1970.

Η καταδικαστική απόφαση βασίστηκε κυρίως στις ομολογίες που έδωσαν ο Σακουράι και Σουγκιγιάμα στη διάρκεια της κράτησής τους και στις καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων.

Στην αρχική δίκη, οι δύο άνδρες είχαν δηλώσει αθώοι και είχαν ισχυριστεί ότι αστυνομικοί τους εξανάγκασαν να ομολογήσουν το έγκλημα. Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους το 1996.

Είναι η έβδομη φορά από το 1945 που αθωώνονται στην Ιαπωνία άνθρωποι οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια ή στην εσχάτη των ποινών σε επαναληπτική δίκη.

 

Πηγή: http://www.digitalcrete.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

15 χρόνια χωρίς τον Οδυσσέα Ελύτη αλλά με την Ποίησή του

15 χρόνια χωρίς τον Οδυσσέα αλλά με την Ποίησή του. Ο Οδυσσέας...

Περισσότερα...

1 νέο προφυλακτικό υπόσχεται προστασία και επιδόσεις!

1 νέο προφυλακτικό υπόσχεται προστασία και μεγαλύτερες...

Περισσότερα...

10 καινοτομίες στη φετινή τελετή των Όσκαρ

10 καινοτομίες στη φετινή τελετή των βραβείων Όσκαρ αποφάσισε η...

Περισσότερα...

41 χρόνια από τον θάνατο του Τζιμ Μόρισον

41 χρόνια από τον θάνατο του Τζιμ Μόρισον! Σαράντα ένα χρόνια...

Περισσότερα...

5 απλές διατροφικές λύσεις για τον πονόλαιμο

5 απλές διατροφικές λύσεις για τον πονόλαιμο!Για να αποφύγουμε τα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση