ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Άλλα 100.000 χρόνια η ιστορία του οργασμού!
100.000 χρόνια η ιστορία του οργασμού! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Emmanouela g   
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010 18:20

100.000 χρόνια περίπου, από τότε που τα ανθρώπινα όντα θεωρούνται πολιτισμένα, αποτελούν την ιστορία του ανθρώπινου οργασμού σύμφωνα με το βιβλίο του δημοσιογράφου Τζόναθαν Μάργκολις.

Η πολιτισμική πλευρά της επιθυμίας για σεξ. Θρησκευτικές, πολιτικές και κοινωνικές παράμετροι που καθόρισαν τη λίμπιντο. Ο πανσεξουαλισμός, η απαγόρευση, η απελευθέρωση. «Η επιθυμία για συνουσία είναι η ευφυΐα του γένους» έγραψε ο Σοπενχάουερ. Πώς εξελίχθηκε αυτή η διαδικασία της επιθυμίας; Υπάρχει ιστορία, δηλαδή εξέλιξη στον οργασμό; Αντικειμενικά δεν ήταν πάντα ίδιος; Η επιθυμία για σεξ αποδείχθηκε πολύ ισχυρή πολιτισμικά, όπως και διαφοροποιημένη για κάθε φύλο. Γυναίκες και άνδρες έχουν τελείως διαφορετικές σεξουαλικές εμπειρίες και διαφορετικούς σεξουαλικούς στόχους. Και ιστορικά είχαν διαφορετικές προσδοκίες για το σεξ, αλλά πάντα και οι άνδρες και οι γυναίκες χρειάζονταν ο ένας κάποιον άλλον για να απολαύσουν τον οργασμό.

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Τζόναθαν Μάργκολις δεν θα το έλεγες ούτε επιστημονικό ούτε αμιγώς δημοσιογραφικό. Είναι κάτι ανάμεικτο, μια καταγραφή σημαντικών αλλά και λιγότερο σημαντικών στοιχείων, ερευνών, απόψεων κ.ά. πάνω στην ιστορία του οργασμού. Η αδυναμία του είναι ότι καταγράφει πολλές πηγές αναξιολόγητες, αλλά από την άλλη αυτό είναι και το ελκυστικό στοιχείο του, καθώς περιέχει ενδιαφέρουσες και μερικές φορές ακόμη και κουτσομπολίστικες λεπτομέρειες. Τα βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής: Υπάρχει ιστορία του οργασμού; Ο οργασμός στη διάρκεια των αιώνων έχει αλλάξει;

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η ανθρώπινη σεξουαλικότητα από την αρχαία Αθήνα ως τη δεκαετία του 1980 στο Σαν Φρανσίσκο υπόκειται τόσο στις κοινωνικές εξελίξεις όσο και στις ανθρώπινες ορμόνες. Στην ουσία ο οργασμός υπάρχει στα 100.000 χρόνια περίπου που τα ανθρώπινα όντα θεωρούνται πολιτισμένα. Οσον αφορά την πορεία του οργασμού, είναι γνωστό ότι υπήρχαν κοινωνίες που τον έθεσαν σε περιορισμό και άλλες που τον αναζήτησαν ως κυριαρχικό στοιχείο μιας καλής ζωής. Η Ιστορία έδειξε αυτά τα σκαμπανεβάσματα, στα οποία στέκεται αναλυτικά ο συγγραφέας. Αναφέρεται στον προχριστιανικό οργασμό,την ηδονή για την ηδονή στην αρχαία πόλη-κράτος ,την Ανατολή ,την Βικτωριανή ηθική και ερωτική παλινόρθωση ,Τα απόκρυφα σημεία και την ηδονή.

Πηγή: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=6873

 

Δείτε ακόμα...

3.600 ετών πόλη ανακάλυψαν με ραντάρ στην Αίγυπτο

3.600 ετών πόλη ανακάλυψαν Αυστριακοί επιστήμονες που εικάζεται...

Περισσότερα...

12 ώρες ανάγνωση Όμηρου στις γλώσσες του κόσμου στην Κω

12 ώρες ανάγνωση Όμηρου σε όλες τις γλώσσες του κόσμου τη νύχτα...

Περισσότερα...

5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τους πόνους στην πλάτη

5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τους πόνους στην πλάτη! Οι ειδικοί...

Περισσότερα...

150.000 ευρώ κάθε χρονο για μεταφράσεις

150.000 ευρώ κάθε χρονο για μεταφράσεις! Ενα κονδύλι 150.000 ευρώ...

Περισσότερα...

10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι!

10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι! Το καρπούζι είναι...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση