ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Άλλα 20 ημέρες, 300 Ευρώ, 60 μπουκάλια νερό και 1 ποδήλατο
20 ημέρες, 300 Ευρώ, 60 μπουκάλια νερό και 1 ποδήλατο Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την ni_markou   
Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010 02:30

20 ημέρες, 300 Ευρώ, 60 μπουκάλια νερό και 1 ποδήλατο θα χρειαστεί ο Κώστας Μαρτζέκης για να κάνει το γύρο της Ελλάδας.

Το πρωτότυπο αυτό ταξίδι του ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου από το Βαρδάρη Θεσσαλονίκης και αναμένεται να επιστρέψει στις 14 Αυγούστου αφού πρώτα διανύσει 1700 χιλιόμετρα. Στο ποδήλατο του θα μεταφέρει, μια μικρή σκηνή, ένα φαρμακείο και ξηρά τροφή, εφόδια συνολικού βάρους 15 κιλών.

Ένας από τους βασικούς στόχους του ταξιδιού του είναι η προώθηση του «Ποδηλατικού τουρισμού», ένα είδος τουρισμού αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό. «Κάνοντας τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, θέλω να δείξω πώς με πολύ λίγα χρήματα, 300 ευρώ στην περίπτωσή μου, μπορείς να διανύσεις χιλιάδες χιλιόμετρα και να γυρίσεις πολλά υπέροχα μέρη. Πρώτος στόχος μου είναι, με άλλα λόγια, η διάδοση του ποδηλατικού τουρισμού. Ο δεύτερος λόγος του ταξιδιού μου είναι προσωπικός, ένα προσωπικό στοίχημα, θέλω να δω αν θα τα καταφέρω. Κι ο τρίτος είναι να γνωρίσω ανθρώπους και συνήθειες από όλα τα μέρη της Ελλάδας», αναφέρει σε συνέντευξη του ο Κώστας Μαρτζέκης.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Κώστας είναι η εξής: Θεσσαλονίκη-Έδεσσα-Αμύνταιο- Καστοριά- ΄Αργος Ορεστικό- Κόνιτσα- Ιωάννινα- Άρτα- Αμφιλοχία- Αγρίνιο- Μεσολόγγι- Αντίρριο- Ρίο- Πάτρα- Αμαλιάδα- Πύργος- Κυπαρισσία- Καλαμάτα- Σπάρτη- Ναύπλιο- Αργος- Μυκήνες- Κόρινθος- Μέγαρα- Ελευσίνα- Χαλκίδα , ενώ στην συνέχεια από τον Πειραιά θα περάσει στη Μυτιλήνη και μετά Αλεξανδρούπολη- Κομοτηνή -Ξάνθη- Καβάλα και Ασπροβάλτα για να τελειώσει το ταξιδι του στη Θεσσαλονίκη, από όπου και ξεκίνησε. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδρομής αναμένεται να συναντήσει την μεγαλύτερη ανηφόρα στο Πισοδέρι, ενώ απαιτητική είναι και η διαδρομή κατά μήκος των παραλίων της δυτικής Ελλάδας.

Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής, ο Κώστας θα έχει την στήριξη την ποδηλατικής ομάδας BikeRespect και των τεσσάρων χορηγών του. Στα πλαίσια της συνεργασίας της ποδηλατικής ομάδας «BikeRespect» και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο Κώστας μετέφερε με το «Ταξίλατο» του, το ποδήλατο – ταξί που οδηγεί στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία 2 χρόνια, τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη και συντελεστές της παράστασης «Αχαρνής» του ΚΘΒΕ.

Αξίζει να αναφερθεί οτι ο 71 χρόνος Νικόλαος Κουτσουκανίδης έχει ήδη κάνει τον γύρο της Ελλάδας σε 20 μέρες, διανύοντας απόσταση 4000 χιλιομέτρων. Ενώ διαδρομή 1600 χιλιομέτρων διήνυσε ο Στέλιος Βάσκος, ο οποίος ξεκινώντας από τα Τρίκαλα πέρασε από τη Σόφια, Φιλιππούπολη και Ανδριανούπολη πριν επιστέψει στην αφετηρία του μέσω Θεσσαλονίκης και Γρεβενών.

Πηγή: http://culture.ana-mpa.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

2η ταφή για τον Κοπέρνικο, 5 αιώνες μετά!

2η ταφή για τον πασίγνωστο αστρονόμο του 16ου αιώνα, Νικόλαο...

Περισσότερα...

9 σνακς για διατροφή στο γραφείο!

9 σνακς για διατροφή στο γραφείο! Τα σνακ είναι παρεξηγημένα αφού...

Περισσότερα...

39 χρόνια χωρίς το Μάρκο Βαμβακάρη

39 χρόνια χωρίς το Μάρκο Βαμβακάρη Ρεμπέτης, από τους...

Περισσότερα...

822,6 επισκέψεις ανά δευτερόλεπτο πρέπει να κάνει ο Αϊ Βασίλης

822,6 επισκέψεις ανά δευτερόλεπτο πρέπει να κάνει ο Αϊ Βασίλης...

Περισσότερα...

275 γραμμάρια ζύγιζε νεογνό!

275 γραμμάρια ζύγιζε το μωράκι που γεννήθηκε τον Ιούνιο στη...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση