ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Διατροφή 6 υγιεινές... παγίδες στη διατροφή σας!
6 υγιεινές... παγίδες στη διατροφή σας! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 08:53

6 υγιεινές... παγίδες στη διατροφή σας! Mήπως αρκετές υποτιθέμενα «υγιεινές» τροφές αντί να αδυνατίζουν ανεβάζουν τον δείκτη της ζυγαριάς;

Χυμοί

Ένα ποτήρι χυμού, παραδείγματος χάρη πορτοκολάδας, μπορεί να περιέχει ακόμα και τρία πορτοκάλια. Ένα πορτοκάλι σημαίνει δέκα με δεκαπέντε λεπτά περπάτημα από πλευράς κατανάλωσης θερμίδων. Δεδομένου ότι ο περισσότερος κόσμος δεν ασκείται, ένα φρούτο είναι καλύτερη επιλογή από έναν χυμό.

Μπάρες δημητριακών

Οι μπάρες δημητριακών είναι η τελευταία μόδα και μάλιστα διαφημίζονται από καλλίγραμμες γυμνάστριες. Συγγνώμη που θα χαλάσω το όνειρο όσων βαριούνται την γυμναστική, αλλά αν θέλετε να φαίνεστε σαν μία γυμνάστρια είναι απαραίτητο να γυμνάζεστε και έντονα. Μπορείτε να το κάνετε και τρώγοντας μπάρες δημητριακών αλλά δεν είναι εκεί το μυστικό.

Γιαούρτια με φρούτα

Είναι γνωστά και ως «επιδόρπια γιαουρτιού» και για τον περισσότερο κόσμο αποτελούν μια καλή (και γλυκιά) εναλλακτική ενός παγωτού με λιγότερες θερμίδες. Δεν είναι όμως πάντα έτσι, καθώς αρκετά από αυτά είναι πλούσια σε ζάχαρη και δεν αποτελούν και την πιο σωστή επιλογή, τουλάχιστον από πλευράς θερμίδων. Αυτά τα γιαούρτια είναι θερμιδικές βόμβες. Αν κάποιος δεν ασκείται - ή ασκείται λίγο - καλό είναι να αποφεύγονται.


Μέλι

Διατροφικά, το μέλι είναι πολύ φτωχή τροφή που, εκτός από την τιμή, ελάχιστα διαφέρει από την ζάχαρη ενώ μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές. Το μέλι έχει εξαιρετική γεύση και είναι μία τροφή που κουβαλάει αρκετή ιστορία, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας τυφλώνει στα συμπεράσματά μας ως προς το αν είναι μία πραγματικά ωφέλιμη τροφή.

Ελαιόλαδο

Είναι καλύτερη λύση από το βούτυρο αλλά δεν παύει να είναι λίπος. Το περισσότερο δεν είναι και καλύτερο, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσέχουμε πόσο καταναλώνουμε, ειδικά εάν θέλουμε να χάσουμε κιλά.

 

Πηγή: http://www.in2life.gr/...

 

 

 

Δείτε ακόμα...

30 παιδιά/ τμήμα προτείνει το Υπουργείο Παιδείας

30 παιδιά ανά τμήμα στη δευτεροβάθμια εκαπάιδευση προτείνει το...

Περισσότερα...

10 χριστουγεννιάτικα ελληνικά έθιμα

10 από τα πολλά χριστουγεννιάτικα έθιμα της Ελλάδας...

Περισσότερα...

60 πορτραίτα για την βασίλισσα Ελισάβετ II

60 πορτραίτα για την βασίλισσα Ελισάβετ II! Εξήντα πορτραίτα της...

Περισσότερα...

10 από τα σημαντικότερα βιβλία που γράφτηκαν ποτέ

10 από τα σημαντικότερα βιβλία που γράφτηκαν ποτέ! Βιβλίο. Ένα...

Περισσότερα...

964.000 πωλήσεις σε μία εβδομάδα

964.000 πωλήσεις σε μία εβδομάδα! Το δεύτερο καλύτερο σκορ της...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση