ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Διατροφή 6 υγιεινές... παγίδες στη διατροφή σας!
6 υγιεινές... παγίδες στη διατροφή σας! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 08:53

6 υγιεινές... παγίδες στη διατροφή σας! Mήπως αρκετές υποτιθέμενα «υγιεινές» τροφές αντί να αδυνατίζουν ανεβάζουν τον δείκτη της ζυγαριάς;

Χυμοί

Ένα ποτήρι χυμού, παραδείγματος χάρη πορτοκολάδας, μπορεί να περιέχει ακόμα και τρία πορτοκάλια. Ένα πορτοκάλι σημαίνει δέκα με δεκαπέντε λεπτά περπάτημα από πλευράς κατανάλωσης θερμίδων. Δεδομένου ότι ο περισσότερος κόσμος δεν ασκείται, ένα φρούτο είναι καλύτερη επιλογή από έναν χυμό.

Μπάρες δημητριακών

Οι μπάρες δημητριακών είναι η τελευταία μόδα και μάλιστα διαφημίζονται από καλλίγραμμες γυμνάστριες. Συγγνώμη που θα χαλάσω το όνειρο όσων βαριούνται την γυμναστική, αλλά αν θέλετε να φαίνεστε σαν μία γυμνάστρια είναι απαραίτητο να γυμνάζεστε και έντονα. Μπορείτε να το κάνετε και τρώγοντας μπάρες δημητριακών αλλά δεν είναι εκεί το μυστικό.

Γιαούρτια με φρούτα

Είναι γνωστά και ως «επιδόρπια γιαουρτιού» και για τον περισσότερο κόσμο αποτελούν μια καλή (και γλυκιά) εναλλακτική ενός παγωτού με λιγότερες θερμίδες. Δεν είναι όμως πάντα έτσι, καθώς αρκετά από αυτά είναι πλούσια σε ζάχαρη και δεν αποτελούν και την πιο σωστή επιλογή, τουλάχιστον από πλευράς θερμίδων. Αυτά τα γιαούρτια είναι θερμιδικές βόμβες. Αν κάποιος δεν ασκείται - ή ασκείται λίγο - καλό είναι να αποφεύγονται.


Μέλι

Διατροφικά, το μέλι είναι πολύ φτωχή τροφή που, εκτός από την τιμή, ελάχιστα διαφέρει από την ζάχαρη ενώ μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές. Το μέλι έχει εξαιρετική γεύση και είναι μία τροφή που κουβαλάει αρκετή ιστορία, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας τυφλώνει στα συμπεράσματά μας ως προς το αν είναι μία πραγματικά ωφέλιμη τροφή.

Ελαιόλαδο

Είναι καλύτερη λύση από το βούτυρο αλλά δεν παύει να είναι λίπος. Το περισσότερο δεν είναι και καλύτερο, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσέχουμε πόσο καταναλώνουμε, ειδικά εάν θέλουμε να χάσουμε κιλά.

 

Πηγή: http://www.in2life.gr/...

 

 

 

Δείτε ακόμα...

13 ζωγραφικά έργα του Χίτλερ δημοπρατήθηκαν στην Βρετανία

13 ???? ??? ????? ??? ???? ??????? ?????? ?????????? ??? ???????????? ??? 95.000 ?????????.   Η σπάνια...

Περισσότερα...

975,36m ο υψηλότερος ουρανοξύστης

975,36m θα είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το οποίο δεν θα...

Περισσότερα...

5 τέλεια εγκλήματα!

5 τέλεια εγκλήματα! Λένε πως δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα,...

Περισσότερα...

7.500 χρόνια πριν μετανάστευσαν γεωργοί στην Ευρώπη.

7.500 χρόνια πριν, σύμφωνα με μία νέα γερμανική έρευνα, οι πρώτοι...

Περισσότερα...

3.000 ετών σαρκοφάγος…

3.000 ετών ζωγραφισμένη σαρκοφάγος εντοπίστηκε από Αμερικανούς...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση