ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Διατροφή 165 δις ευρώ κάθε χρόνο σε τρόφιμα πετιούνται στις ΗΠΑ
165 δις ευρώ κάθε χρόνο σε τρόφιμα πετιούνται στις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την kostasd   
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 13:37

165 ??? ???? ???? ????? ?? ??????? ?????????? ???? ???! ??? ?? ?????? ??? ???????? ????? ??????????? ?????????, ??? ???????????? ???? ?????? ????????????? ??? ???????.

Σχεδόν τα μισά (επακριβώς τo 40%) τρόφιμα, που μια ευκατάστατη αμερικανική οικογένεια προμηθεύεται, κάθε χρόνο καταλήγουν...στα σκουπίδια - σε αξία η σπατάλη αυτή αγγίζει τα 165 δισ. δολάρια κάθε χρόνο, προκύπτει από τη μελέτη που σήμερα δημοσιοποίησε το 'Επισιτιστικό-Γεωργικό πρόγραμμα του Συμβουλίου για την Υπεράσπιση των Φυσικών πόρων (NRDC), μια μη-κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, κάθε τετραμελής αμερικανική οικογένεια ετησίως σπαταλά σε άχρηστα, εν τέλει, τρόφιμα το ποσό των...2.275 δολαρίων. Μάλιστα, εάν η σπατάλη αυτή περισταλεί έστω κατά 15%, τότε θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με το ισοδύναμο ποσό η ετήσια σίτιση 25 εκατομμυρίων Αμερικανών, προστίθεται στη μελέτη κι επισημαίνεται ότι θα ήταν ταυτοχρόνως δυνατόν να μεταβληθεί η δομή σχεδόν κάθε αμερικανικής «χωματερής», δεδομένου ότι τα τρόφιμα είναι από πλέον συμπαγή στοιχεία αυτής. Εξάλλου, η ίδια οργάνωση διαπιστώνει ότι με χρονική αφετηρία το έτος 1970, η σπατάλη των ευκατάστατων αμερικανικών οικογενειών στα τρόφιμα έχει σημειώσει αύξηση σε ποσοστό 50(πενήντα)% ---ιδίως σε ό,τι αφορά τα λαχανικά και τα φρούτα που παραμένουν στην οικογενειακή κουζίνα έως ότου έλθει η ώρα...να πεταχτούν. Πάντως μεμονωμένοι καταναλωτές και τα εστιατόρια «συμπρωταγωνιστούν» στο ίδιον άκρατο καταναλωτισμό. Τα τελευταία, για λόγους εντυπωσιασμού-ανταγωνιστικότητας, προετοιμάζουν για τους θαμώνες τόσο «θεαματικές» μερίδες, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι μερίδιο θα πάει στο τέλος στο σκουπιδοτενεκέ.

Η οργάνωση προτείνει στον πρόεδρο Ομπάμα να αναθέσει γρήγορα σε ένα \'επιτελείο\' κυβερνητικών παραγόντων, να ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη δημόσια εκστρατεία, για να περισταλεί αυτή η σπατάλη, που προκαλεί. \"Δεν κάνουμε καθόλου σωστή χρήση των φυσικών πόρων μας... το θέμα δεν είναι, κατ\' εμάς, το κατά πόσο θα είναι βιώσιμη, στο άμεσο μέλλον, η γεωργική μας παραγωγή», διακηρύσσει η ίδια οργάνωση.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

1000 χρόνια πολέμων σε 5 λεπτά

1000 χρόνια πολέμων σε 5 λεπτά. Οι κυριότερες μάχες που έγιναν τα...

Περισσότερα...

476.000.000$ για το Χάρι Πότερ σε 3 μέρες!

476 εκατ. δολάρια για το Χάρι Πότερ σε 3 μέρες! Το ένα ιστορικό ρεκόρ...

Περισσότερα...

74.000€ για τη Βίβλο του Έλβις

74.000€ για τη Βίβλο του Έλβις ! Τόσα πλήρωσε κάποιος για να κάνει...

Περισσότερα...

5.000 γιουάν πρόστιμο για τους Κινέζους.

5.000 γιουάν (500) ευρώ πρόστιμο και φυλάκιση 15 ημερών, για όποιον...

Περισσότερα...

10 καλλιτέχνες που μισούν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους

10 καλλιτέχνες που μισούν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους! Μπορεί...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση