ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Διατροφή 4 «σούπερ» προϊόντα διατροφής απομυθοποιούνται!
4 «σούπερ» προϊόντα διατροφής απομυθοποιούνται! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 09:27

4 «σούπερ» προϊόντα διατροφής απομυθοποιούνται! Η βιομηχανία των συμπληρωμάτων διατροφής αποτελεί ένα κολοσσό που αναπτύσσεται ραγδαία. Στις παρακάτω γραμμές απλά θα ξύσουμε την επιφάνεια αυτού του φαινομένου, εξετάζοντας 4 πολύ δημοφιλή συμπληρώματα.

Βασιλικός πολτός

Ένα φυσικό προϊόν με πραγματικά τεράστια προβολή. Όλα τα φαρμακεία διαθέτουν βασιλικό πολτό και οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν θέματα ευεξίας ή χαμηλής παραγωγικότητας στρέφονται σε αυτό το συμπλήρωμα. "Δουλεύει" άραγε ο βασιλικός πολτός; Σύμφωνα και με την αρμόδια Ευρωπαϊκή Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA) ο βασιλικός πολτός δεν προκαλεί καμία θετική επίδραση στην υγεία.

 

Σπιρουλίνα

Ακόμα ένα προϊόν από ελληνικούς παραγωγούς, ισχυρίζεται ότι περιέχει βιταμίνες , αμινοξέα και σχεδόν ό,τι περιέχει ένα γεύμα, φυσικά σε μικρότερες ποσότητες αν μιλάμε για δοσολογία λίγων χαπιών. Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, η Σπιρουλίνα δεν φαίνεται να βοηθά στην απώλεια βάρους ή στην ευεξία, ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έχει να προσφέρει οφέλη σε υγιείς ανθρώπους. Η Σπιρουλίνα έχει προταθεί για χρήση σε περιπτώσεις υποσιτισμού, κυρίως σε χώρες της Αφρικής, άλλα αυτό δεν σημαίνει πως είναι χρήσιμη και σε πιο εξελιγμένες κοινωνίες.

 

Μπάρες δημητριακών

Οι μπάρες ενέργειας αποτελούν μία... ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ τροφίμου και συμπληρώματος. Όμως, η χρήση της γλώσσας μπορεί να παίξει πολύ πονηρά παιχνίδια στο marketing. Ναι, είναι όντως "μπάρες ενέργειας" , είναι δηλαδή φορτωμένες με ενέργεια και φυσικά θερμίδες. Πώς θα σας φαινόταν αν ονομαζόντουσαν «μπάρες θερμίδων»; Αν λοιπόν δεν τρέχετε σε κάποιο μαραθώνιο, καλύτερα να προτιμήσετε κάτι άλλο για να πάρετε την ενέργεια που χρειάζεστε, όπως ένα φρέσκο φρούτο.

Ιπποφαές

Το ιπποφαές περιέχει βιταμίνες που έχουν αντιοξειδωτική δράση και η τιμή του είναι κοντά στα 25 ευρώ για πενήντα κάψουλες. Αυτό δεν είναι κάτι εξ ορισμού καλό και η περίπτωση να διαθέσετε χρήματα απλά για να κάνετε τα... ούρα σας πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι αρκετά πιθανή. Υπάρχουν ελάχιστες έρευνες σε υγιείς ανθρώπους και αυτές πάλι δείχνουν μικρά οφέλη, τα οποία μπορούν να προκληθούν με απλές αλλαγές στην διατροφή και στον τρόπο ζωής.

 

Πηγή: http://www.in2life.gr/...

 

 

Δείτε ακόμα...

5 συνήθειες που μας ασχημαίνουν

5 συνήθειες που μας ασχημαίνουν! Μικρές καθημερινές συνήθειες...

Περισσότερα...

10 υγιεινές τροφές για να διώξετε το άγχος

10 ???????? ?????? ??? ?? ??????? ?? ?????!??????, ?????, ???????; ???? ?? ??????????? ???????? ??? ? ????????? ??????...

Περισσότερα...

850 χρόνια γιορτάζει η Παναγία των Παρισίων

850 χρόνια γιορτάζει η Παναγία των Παρισίων, με πανηγυρικές...

Περισσότερα...

5 εύκολα σνακ

5 εύκολα σνακ! Αντί να τρέχεις στο περίπτερο για ανόητα σνακς,...

Περισσότερα...

24.01 εως και 31.01 δωρεάν τεστ Παπ στα δημόσια νοσοκομεία

24.01  έως και 31.01.2011 δωρεάν τεστ Παπ στα δημόσια νοσοκομεία....

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση