ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Διατροφή 10 λόγοι για να τρώμε αυγά
10 λόγοι για να τρώμε αυγά Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012 09:11

10 λόγοι για να τρώμε αυγά! Ακολουθούν 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώμε αυγά:

1)Τα αυγά είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα τρόφιμα από μόνα τους ή ως συστατικό.

2)Τα αυγά έχουν μια υψηλή θρεπτική πυκνότητα επειδή, αναλογικά προς τις θερμίδες τους, παρέχουν 12% της καθημερινής ανάγκης ενός οργανισμού σε πρωτεΐνη, μαζί με μια ευρεία ποικιλία άλλων θρεπτικών ουσιών όπως η βιταμίνη Α, B6, B12, ο σίδηρος, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος. Με ακριβώς 75 θερμίδες, ένα αυγό, παρέχει πολλή διατροφή για σχετικά λίγες θερμίδες.

3)Η ποιότητα της πρωτεΐνης των αυγών είναι τόσο υψηλή που οι επιστήμονες χρησιμοποιούν συχνά τα αυγά ως μέτρο σύγκρισης της ποιότητας της πρωτεΐνης άλλων τροφών. Όλα τα σημαντικά αμινοξέα και οι δομικές μονάδες της πρωτεΐνης του σώματος, βρίσκονται σε ένα αυγό στις σωστές αναλογίες για τις ανάγκες του οργανισμού.

4)Τα δύο τρίτα του λίπους σε ένα αυγό είναι υγιή ακόρεστα. Αυτά τα λίπη βοηθούν το σώμα να απορροφήσει θρεπτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες Α, Δ, Ε και Κ.

5)Το αυγό είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα πρωτεΐνης.

6)Το αυγό είναι κατάλληλη τροφή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

7)H λέκιθος είναι μια άριστη πηγή χολίνης, μια θρεπτική ουσία που θεωρείται ουσιαστική για την ανθρώπινη υγεία. Είναι απαραίτητη για το σχηματισμό του ιστού του εγκεφάλου και της μνήμης και μπορεί επίσης να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

8) Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι δύο πρόσφατα αναγνωρισμένες θρεπτικές ουσίες που έχουν βάλει τα αυγά στην κατηγορία των 'λειτουργικών τροφίμων', οι οποίες παρέχουν οφέλη στον οργανισμό, πέρα από τη βασική περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Η κατανάλωση λουτεΐνης και ζεαξανθίνης έχει αποδειχθεί ότι χαμηλώνει σημαντικά τον κίνδυνο ηλικιακού εκφυλισμού (AMD), μια από τις κύριες αιτίες της απώλειας όρασης, που έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους άνω των 65. Επιπλέον, υπάρχει λιγότερη πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη, που συνοδεύει συχνά τη γήρανση.

9)Για αυτούς που ενδιαφέρονται να χάσουν βάρος, έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης από την κατανάλωση αυγών, όταν συνδέεται με μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων, μπορεί να σταθεροποιήσει την περιεκτικότητα της ζάχαρης στο αίμα και να μειώσει τα γεύματα.

10)Η κατανάλωση αυγών είναι ευεργετική για όλες τις ηλικιακές ομάδες αλλά περισσότερο για τα παιδιά. Η πρωτεΐνη βοηθά να χτισθούν οι μύες.

Πηγή: http://www.zougla.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

47 θρεπτικά συστατικά έχει μια υγιεινή πίτσα

47 θρεπτικά συστατικά έχει μια υγιεινή πίτσα. Πίτσες με 47 θρεπτικά...

Περισσότερα...

21 θερμίδες / 100 γρ δίνουν το καρπούζι και το πεπόνι

21 θερμίδες / 100 γρ έχουν το καρπούζι και το πεπόνι, τα...

Περισσότερα...

1.500.000 βιβλία έχει η βιβλιοθήκη του Βατικανού

1.500.000 ?????? ????????? ? ?????????? ??? ?????????, ?? ?????????? ??? ???? ????????? ????? ??????? ???? ???????...

Περισσότερα...

10 καλλιτέχνες που μισούν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους

10 καλλιτέχνες που μισούν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους! Μπορεί...

Περισσότερα...

70 εκατ. ευρώ αποζημίωση και δικαίωση για το Δίστομο!

70 εκατ. ευρώ αποζημίωση και δικαίωση για το Δίστομο! Μετά από...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση