ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Διατροφή 5 εστιατόρια του κόσμου πρώτα των πρώτων!
5 εστιατόρια του κόσμου πρώτα των πρώτων! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011 09:36

Τα φρέσκα, εποχικά συστατικά στα οποία πολλοί σεφ βασίζουν τα μενού τους ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν δεόντως, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας τάσης που θέλει την εντοπιότητα και την εποχικότητα των υλικών ψηλά στη λίστα των κριτηρίων επιλογής.

 

Κανένα ελληνικό εστιατόριο δεν περιλαμβάνεται φέτος στη λίστα.

Noma: Το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου

Σταθερά στην πρώτη θέση, όπως και πέρυσι, το εστιατόριο του Rene Redzepi, στην Κοπεγχάγη της Δανίας συνεχίζει να σαρώνει τα γαστρονομικά βραβεία: αξίζει να σημειωθεί πως έχει βραβευθεί επανειλημμένα ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το καλύτερο της Ευρώπης και το αγαπημένο εστιατόριο των σεφ. Μάλιστα, από την 33η θέση της λίστας το 2006, βρέθηκε στη 15η το 2007, οπότε και βραβεύτηκε ως highest climber. Το Noma ξεχωρίζει για την εμμονή του σεφ του με τις πρώτες ύλες -την εποχικότητα, την εντοπιότητα και την φρεσκάδα τους- και, φυσικά, για την άψογη εκτέλεση του μενού του.

 

El Celler De Can Roca

Στη δεύτερη θέση σκαρφάλωσε το El Celler De Can Roca, των αδελφών Roca, στη Χερόνα της Καταλονίας, το οποίο φημίζεται για την «συναισθηματική κουζίνα» του, που λέγεται πως μπορεί να ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις ή να σε μεταφέρει σε ένα μέρος από το παρελθόν σου -όσοι σκεφτήκατε εκείνη την σκηνή του Ρατατούη είστε πολύ κοντά.

Mugaritz

Στην τρίτη θέση, επίσης δύο θέσεις ψηλότερα από πέρυσι, βρίσκεται το βάσκικο Mugaritz, του Andoni Luis Aduriz, τα μενού του οποίου βασίζονται στα εποχικά συστατικά που καλλιεργούνται στο μποστάνι του εστιατορίου. Ακολουθεί, στην τέταρτη θέση, από την έκτη όπου βρισκόταν πέρυσι, το Osteria Francescana, στη Modena της Ιταλίας: δημιούργημα του σεφ Massimo Bottura, με πιάτα που εμπνέονται από τις εικαστικές τέχνες, και γεύσεις που πατούν με το ένα πόδι στην ιταλική παράδοση και με το άλλο στην fusion κουζίνα.

Fat Duck

Την πεντάδα έρχεται να συμπληρώσει το μοναδικό από τα δέκα καλύτερα εστιατόρια που έπεσε φέτος στην κατάταξη. Πρόκειται για το Fat Duck του Heston Blumenthal, στο Berkshire, που πέρυσι κατείχε την τρίτη θέση στη λίστα. Πέρα από την πειραματική μαγειρική και τις προκλητικές γεύσεις, το Fat Duck διακρίνεται για την χιουμοριστική προσέγγιση στο φαγητό, που λείπει από τις περισσότερες «υψηλές κουζίνες».

 

Πηγή: http://www.in2life.gr/...


 

Δείτε ακόμα...

8 επίκαιρες συμβουλές διατροφής από την Κατοχή!

8 επίκαιρες πρακτικές δίαιτες ανασυρμένες από την Κατοχή! Το...

Περισσότερα...

4.884 τροχαίες παραβάσεις το Σαββατοκύριακο

4.884 τροχαίες παραβάσεις το Σαββατοκύριακο! Ενας στους 18 οδηγούς...

Περισσότερα...

5 χώροι τέχνης με ελεύθερη είσοδο!

5 χώροι τέχνης με ελεύθερη είσοδο! Χώροι την πόρτα των οποίων θα...

Περισσότερα...

32.000.000 ιστορικά τεκμήρια στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

32.000.000 καταλογογραφημένα τεκμήρια περιέχει η βιβλιοθήκη του...

Περισσότερα...

38 ώρες απέναντι στα κύματα!

Ο 42χρονος συνοριακός φύλακας Στέφανος Μέλτσης κολυμπούσε...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση