ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Κοινωνικές Τάσεις 6 ευχάριστα γεγονότα που μας στρεσάρουν
6 ευχάριστα γεγονότα που μας στρεσάρουν Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nansy   
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 13:36

6 ευχάριστα γεγονότα που μας στρεσάρουν! Γιατί ένα ευτυχές γεγονός μπορεί να μας στρεσάρει και πώς να το αντιμετωπίσουμε. Είναι παράδοξο αλλά συμβαίνει. Μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας μπορούν να αποδειχτούν πηγή μεγάλου στρες.

Είτε είναι οι πρακτικές λεπτομέρειες ενός πάρτι γενεθλίων ή ενός γάμου, είτε ακόμη οι δικές μας προσδοκίες για το πώς θα είναι οι διακοπές μας ή ένα υψηλότερο πόστο στην δουλειά μας, τα συναισθήματα ενθουσιασμού γρήγορα μπορούν να μετατραπούν σε άγχος. Το παράδοξο αυτό εξηγείται από το γεγονός πως κάθε αλλαγή και διακοπή της ρουτίνας μας ακόμη και αν είναι για το καλύτερο δημιουργεί αντανακλαστικά στρες.

Παρακάτω δείτε έξι ευτυχή γεγονότα που μπορούν να μας στρεσάρουν και μερικές ιδέες για το πώς να τα αντιμετωπίσουμε.

Οι διακοπές

To να εγκαταλείψουμε το γραφείο για μια μεγάλη περίοδο, αν και υποτίθεται πως θα έπρεπε να είναι χαλαρωτικό και ανακουφιστικό, τελικά αποδεικνύεται στρεσογόνο. Σε έρευνα που διεξήχθη μεταξύ αμερικανών εργαζόμένων προέκυψε πως το 53 % δεν επιστρέφουν ανανεωμένοι από τις διακοπές τους ενώ το 30% παλεύει να αντιμετωπίσει στρες που αφορά την δουλειά στην διάρκεια των διακοπών. Το κλειδί είναι να δουλέψουμε πάνω στο να μπορούμε να μην δουλεύουμε συμβουλεύουν οι ψυχολόγοι.

Οι Κυριακές

Για πολλούς εργαζόμενους η Κυριακή, ημέρα ξεκούρασης, μπορεί να εξελιχθεί σε ημέρα στρες. Η μελαγχολία της Κυριακής είναι γνωστή σε όλους μας και ουσιαστικά προκύπτει από την αγωνία για την εβδομάδα που έρχεται. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 26% των εργαζομένων νιώθει άγχος τις Κυριακές στην σκέψη της εβδομάδας που πλησιάζει. Για να το αντιμετωπίσουμε ένας τρόπος είναι να φροντίζουμε να είμαστε απασχολημένοι οργανώνοντας διάφορες δραστηριότητες, να περνάμε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας ή να ασχοληθούμε με τον εθελοντισμό.

Η προαγωγή

To στρες μιας προαγωγής ή αλλαγής πόστου είναι δεύτερο στην λίστα με τα άγχη με πρώτο αυτό του διαζυγίου όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη από Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι φυσικό τα καλά νέα μιας προαγωγής ή μιας νέας ευκαιρίας εργασίας να σκιάζονται από το άγχος για τις προσδοκίες των ανωτέρων μας, τις νέες μας αρμοδιότητες αλλά και το άγχος προσαρμογής σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον. Δυο αποτελεσματικά και απλά τρικ είναι πρώτον να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα και δεύτερον να εστιάζουμε στο να σημειώνουμε πρόοδο και όχι να κυνηγάμε την τελειότητα.

Ένας νέος έρωτας

Αν και ο έρωτας είναι γνωστός για το ότι μειώνει τα επίπεδα του στρες, τα πρώτα στάδια μια νέας σχέσης μπορεί να αποδειχτούν στρεσογόνα. Η απόκτηση οικειότητας με έναν νέο σύντροφο μπορεί να δημιουργήσει στρες, άγχος και ορμονικές αλλαγές αλλά και κυκλοθυμία. Επειδή έχει παρατηρηθεί πως όταν οι άνθρωποι είναι ερωτευμένοι γίνονται πιο δημιουργικοί προσπαθήστε να κοντρολάρετε το άγχος σας γράφοντας, ζωγραφίζοντας ή καταφεύγοντας σε άλλες καλλιτεχνικές διέξόδους.

Γενέθλια

Είναι μια μέρα του χρόνου με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Πρώτον ο απολογισμός των χρόνων που πέρασαν, δεύτερον η ανασφάλεια για το μέλλον που έρχεται και τρίτον όλες οι πρακτικές λεπτομέρειες για να οργανώσετε το πιο αξέχαστο πάρτι.μπορεί να μας φορτίσουν με μεγάλες ποσότητες ανεπιθύμητου στρες. Η πιο αποτελεσματική στάση για να μας απαλλάξει από το άγχος είναι να προσπαθήσουμε να είμαστε συνεχώς παρόντες στο τώρα και να εστιάζουμε στην κάθε στιγμή.

Η προετοιμασία του γάμου μας

Προσπαθώντας να σχεδιάσουμε τον τέλειο γάμο αλλά και όλες οι αγωνιώδεις σκέψεις για το τι θα φέρει ο έγγαμος βίος μετατρέπουν τους ευτυχείς μήνες μέχρι το ευτυχές γεγονός σε μεγάλη πηγή στρες για αρκετούς μελλόνυμφους. Σχετική έρευνα που διεξήχθη μεταξύ μελλονύμφων απέδειξε ότι το 50% από αυτούς δήλωσαν ότι η προετοιμασία του γάμου τους ήταν πολύ πιο στρεσογόνα απ\' όσο περίμεναν ενώ οι περισσότερες νύφες τις εβδομάδες που πλησίαζε ο γάμος τους περνούσαν 11 ώρες την ημέρα με την οργάνωση του. Το κλειδί είναι να οργανώσουμε αποδοτικά τον χρόνο μας και να μπορούμε κάθε στιγμή να κρίνουνε τι είναι απαραίτητο και τι όχι.

Πηγή: http://www.marieclaire.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

47 θρεπτικά συστατικά έχει μια υγιεινή πίτσα

47 θρεπτικά συστατικά έχει μια υγιεινή πίτσα. Πίτσες με 47 θρεπτικά...

Περισσότερα...

1 στους 2 Έλληνες άνω των 16 ετών είναι αναλφάβητοι...

1 στους 2 Έλληνες άνω των 16 ετών δεν έχουν ολοκληρώσει το...

Περισσότερα...

2 μυστικά για να χάσετε κιλά

2 μυστικά για να χάσετε κιλά! Δύο γρήγορα και σούπερ αδυνατιστικά...

Περισσότερα...

3.096 ημέρες αγωνίας στην οθόνη

3.096 ?????? ??????? ???? ?????! ??? ???????? ??? 2006 ???? ? ?????? ????????????? ??? ?? ????????? ???? ???????? ???...

Περισσότερα...

200.000 νέοι στο πρόγραμμα Erasmus το 2008-2009

200.000 νέοι της Ευρώπης συμμετείχαν στο ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus τη...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση