ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Κοινωνικές Τάσεις 1 στους 3 εργαζόμενους κάνει κοπάνα γιατί βαριέται!
1 στους 3 εργαζόμενους κάνει κοπάνα γιατί βαριέται! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 17:40

1 στους 3 εργαζόμενους στη Βρετανία παραδέχεται ότι κάνει κοπάνα από τη δουλειά κυρίως επειδή την βαριέται, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η διεθνής εταιρία συμβούλων PricewaterhouseCoopers (PwC).

 

Το ένα τρίτο των 1.190 ερωτηθέντων στην έρευνα που διεξήχθη από την PwC παραδέχτηκαν ότι έχουν πάρει άδεια λέγοντας κάποια δικαιολογία. Αυτό προκάλεσε την εταιρία συμβούλων να πραγματοποιήσει και δεύτερη, ξεχωριστή έρευνα, στην οποία 1.200 άνθρωποι απάντησαν ότι έχουν κάνει κοπάνα. Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% που παραδέχτηκαν ότι κάνουν κοπάνα απάντησαν ότι ως δικαιολογία δηλώνουν ασθένεια και 61% απάντησαν ότι δεν πηγαίνουν στη δουλειά γιατί βαριούνται ή έχουν κατάθλιψη.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 15% εκείνων που δεν πάνε στη δουλειά αισθάνονται ότι δουλεύουν σκληρά και δικαιούνται να έχουν ελεύθερο χρόνο, ενώ το 21% δηλώνουν ασθένεια για να ασχοληθούν με ''οικογενειακές υποχρεώσεις''. ''Οι αδικαιολόγητες απουσίες κοστίζουν στις βρετανικές επιχειρήσεις περίπου 32 δισεκατομμύρια λίρες (51,6 δισεκατομμύρια δολάρια) τον χρόνο, αλλά η έρευνά μας συμπεραίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής απώλειας μπορεί να αποφευχθεί.

Αν οι εργαζόμενοι βαριούνται ή θλίβονται εξαιτίας της δουλειάς τους, οι εργοδότες πρέπει να σκεφτούν δημιουργικά με ποιόν τρόπο θα τους δελεάσουν,\" λέει το στέλεχος της PwC, Νιλ Ρόντεν. Τέσσερις στους δέκα κοπανατζήδες προσποιούνταν ότι είχαν συμπτώματα αδιαθεσίας στο γραφείο πριν δηλώσουν ασθένεια και οι μισές από τις δικαιολογίες περιελάμβαναν ''γαστρεντερικά'' προβλήματα.

Αλλά και τα κατοικίδια φαίνεται ότι περιλαμβάνονται στις δικαιολογίες, περισσότερο οι σκύλοι αλλά και οι παπαγάλοι και τα χάμστερ.

Πηγή: http://www.otenet.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

5 Tips για πιο υγιεινά ποτά

5 Tips για πιο υγιεινά ποτά! Ποτά και αλκοολούχα κοκτέιλ μπορούν να...

Περισσότερα...

7 συμβουλές για σωστή συμπλήρωση μηχανογραφικού

Με βελτιωμένη διαδικασία, όπως προέκυψε από τον σχετικό διάλογο,...

Περισσότερα...

1 μεγάλη συναυλία για τα 85 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη

1 μεγάλη συναυλία για τα 85 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη θα...

Περισσότερα...

27 χρόνια χωρίς τον αξιαγάπητο ''Βέγγο της Γαλλίας''

27 χρόνια χωρίς τον αξιαγάπητο ''Βέγγο της Γαλλίας''. Ο Λουί ντε...

Περισσότερα...

5 «επαναστατικά προϊόντα» που δεν έπεισαν κανένα

5 «επαναστατικά προϊόντα» που δεν έπεισαν κανένα! Θυμόμαστε...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση