ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Κοινωνικές Τάσεις 38% των παιδιών ηλικίας 9-12 ετών είναι στο Facebook!
38% των παιδιών ηλικίας 9-12 ετών είναι στο Facebook! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 02 Μαϊου 2011 09:34

38% των παιδιών ηλικίας 9-12 ετών είναι στο Facebook! Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 38% των παιδιών ηλικίας 9-12 ετών χρησιμοποιούν υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ένα στα πέντε παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας έχει "προφίλ" στο Facebook, παρόλο που το δίκτυο θέτει ηλικιακό όριο για συμμετοχή τα 13 έτη.

Οι ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Σόνια Λιβινγκστόουν της London School of Economics and Political Science, με τη συμμετοχή περίπου 25.000 νέων απ' όλη την Ευρώπη, αναφέρουν ότι οι ηλικιακοί περιορισμοί είναι κατά ένα μόνο μέρος αποτελεσματικοί και ότι ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών αναλαμβάνουν πλέον περισσότερους online κινδύνους.

Το ένα τέταρτο των παιδιών στα sites κοινωνικής δικτύωσης επιλέγουν να έχουν το προφίλ τους "δημόσιο ή ανοιχτό σε όλους" (public). Ένα πέμπτο των παιδιών, των οποίων το προφίλ είναι δημόσιο, εμφανίζουν τη διεύθυνσή τους ή το τηλέφωνό τους, διπλάσιο ποσοστό από αυτά που έχουν επιλέξει το προφίλ τους να είναι μη ορατό σε όλους (private). Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα μικρότερα παιδιά αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις επιλογές εμπιστευτικότητας και να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά ασφάλειας που είναι διαθέσιμα.

Στις 25 ευρωπαϊκές χώρες που ερευνήθηκαν, το 57% των παιδιών (ηλικίας 9 έως 16 ετών) χρησιμοποιούν το Facebook ως το μοναδικό ή το κύριο site κοινωνικής δικτύωσης. Η χρήση του συγκεκριμένου δικτύου κυμαίνεται από 98% στην Κύπρο, έως μόνο 2% στην Πολωνία.

Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι ένα στα έξι παιδιά, ηλικίας 9-12 ετών και ένα στα τρία 13-16 ετών έχει 100 ή και παραπάνω επαφές (διαδικτυακούς φίλους). Περίπου το ένα τέταρτο των χρηστών των sites κοινωνικής δικτύωσης επικοινωνούν online με ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή στη ζωή τους offline, συμπεριλαμβανομένου του ενός πέμπτου των παιδιών ηλικίας 9-12 ετών σε όλα τα sites κοινωνικής δικτύωσης (και του ενός τετάρτου των μικρότερων χρηστών του Facebook).

Η πλήρης έρευνα "Κοινωνική Δικτύωση, Ηλικία και Εμπιστευτικότητα" (Social Networking, Age and Privacy), που είναι διαθέσιμη online στη διεύθυνση www.eukidsonline.net, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα για το Ασφαλές Διαδίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( EC's Safer Internet Programme).

 

Πηγή: http://www.goodnet.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5 τροφές για επίπεδη κοιλιά

?? ?????? ??? ???? ????????? ??? ??????? ??? ???? ??? ???? ??????? ??? ???????? ????? ? ??????? ??????. ????? ??? ??...

Περισσότερα...

13 διάσημα γλυκά του κόσμου !

13 διάσημα γλυκά του κόσμου ! Συγκεντρώσαμε τα 13 καλύτερα γλυκά...

Περισσότερα...

240 χρόνια μετά ταξιδεύει ο πρώτος Τιτσιάνο

240 χρόνια μετά ταξιδεύει  ο πρώτος Τιτσιάνο! Διαβατήριο βγάζει...

Περισσότερα...

22 βήματα για καλή ψυχολογία στη συνέντευξη για εργασία!

22 ????????? ??? ???? ????????? ??? ?????????? ??? ???????! ? ?????????? ????? ???? ??? ???? ??????????????? ???????...

Περισσότερα...

6 ''παγίδες'' και λύσεις για τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ!

6 ''παγίδες'' και λύσεις για τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ!! Πηγαίνεις...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση