ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
700.000 τα θύματα του trafficking Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την ni_markou   
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 01:08

700.000 γυναίκες και παιδιά είναι τα θύματα του trafficking κάθε χρόνο. Τα θύματα των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, από 15 έως 54 ετών.

Το 44% αυτών εξωθούνται στη πορνεία και για αυτό συγκαταλέγονται στα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο για το trafficking, που διεξάγεται στο Βελιγράδι, από τον υπεύθυνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτά τα θέματα, Βίνσεντ Ντεγκέρτ. ο κ. Ντεγκέρτ σημείωσε,\"Η καταπολέμηση του trafficking ως μια σύγχρονη μορφή σκλαβιάς, είναι μία από τις βασικές προκλήσεις στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και ξεπερνά τα εθνικά σύνορα, κάνοντας επιτακτική μια συντονισμένη διεθνή προσπάθεια\".

100.000 γυναίκες θύματα των κυκλωμάτων trafficking διακινούνται μέσω της \"Βαλκανικής Οδού\". Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του συνεδρίου, είναι ότι η Σερβία έχει πάψει πια να είναι απλά χώρα διέλευσης θυμάτων, καθώς πλέον πολλά από τα θύματα είναι Σέρβοι υπήκοοι. Για αυτούς τους λόγους η συμβολή της Σερβίας είναι σημαντική στην καταπολέμηση του προβλήματος της παράνομης διακίνησης και εκμετάλλευσης.

Η πρόεδρος του σερβικού κοινοβουλίου, Σλάβιτσα Τζούκιτς-Ντεγιάνοβιτς, επισήμανε ότι η σερβική βουλή έχει υιοθετήσει νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει βάση για την καταπολέμηση του trafficking. Παράλληλα σε αυτή τους την προσπάθεια σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες μεταφέρουν την εμπειρία τους σε σχέση με την καταπολέμηση του φαινομένου.

Πηγή: http://www.athina984.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

200 χρόνια από την γέννηση του Ντίκενς!

200 χρόνια από την γέννηση του Ντίκενς! Τη συμπλήρωση των 200 χρόνων...

Περισσότερα...

33,2 εκατ. ευρώ πωλήθηκε έργο του Πάμπλο Πικάσο

33,2 εκατ. ευρώ πωλήθηκε έργο του Πάμπλο Πικάσο! Οι δημοπρασίες...

Περισσότερα...

10 περίεργες δίαιτες των celebrities

10 περίεργες δίαιτες των celebrities! To σύμπαν των celebrities πάντα ήταν...

Περισσότερα...

1 στα 2 παιδιά έχουν στην κατοχή τους πορνογραφικό υλικό!

1 στα 2 παιδιά κατέχουν ή μοιράζονται πορνογραφικό υλικό μέσω των...

Περισσότερα...

5 διατροφικές συμβουλές ενόψει καλοκαιριού

5 διατροφικές συμβουλές ενόψει καλοκαιριού. Απευθυνθήκαμε σε...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση