ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 8 άγνωστες πτυχές του Σαίξπηρ!
8 άγνωστες πτυχές του Σαίξπηρ! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010 14:46

8 ???????? ?????? ??? ??????? ?????????? ?? ?????????? ???????? ????????? ??? ??????? ????????? ?????????. ???? ????, ?????? ? ????? ?????????;

 

Τα σονέτα του έχουν ερμηνευθεί ως στοιχεία που αποδεικνύουν την αμφισεξουαλικότητά του. Θεωρίες υποστηρίζουν ότι ίσως ήταν ερωτευμένος με τον προστάτη του Ερλ του Σαουθάμπτον, τον Ερλ του Πέμπροουκ ή ακόμα και με τον θεατρικό συγγραφέα Τζον Φλέτσερ. «Το γεγονός είναι ότι ήταν παντρεμένος και είχε παιδιά», λέει ο Τζόναθαν Μπέιτ.

Πού ξόδευε τα χρήματά του; «Ηταν εξαιρετικός επιχειρηματίας» απαντά ο Μπέιτ. «Αυτό το κατάφερε σχηματίζοντας μια κοινή εταιρεία με τους ηθοποιούς του, με τους οποίους θα μοιραζόταν τα έσοδα των εισιτηρίων. Ο ίδιος αγόρασε κτίρια γύρω από το Στράτφορντ και αγροτεμάχια. Πέθανε πάρα πολύ πλούσιος».

Προλάβαινε καθόλου να διασκεδάσει; «Υπάρχει ένα ανέκδοτο που λέει ότι απομονωνόταν στην κατοικία του στο Σόουρντιτς. Οταν οι συνάδελφοί του ηθοποιοί τον καλούσαν εκτός πόλης, εκείνος προφασιζόταν πονοκέφαλο». «Είμαι απολύτως σίγουρος ότι στη συναναστροφή θα ήταν μονοσυλλαβικός» πιστεύει ο ηθοποιός που θα τον ερμηνεύσει και βιογράφος, Σάιμον Κάλοου.

Τι διάβαζε ο συγγραφέας; Δύο έργα υπήρχαν μόνιμα στο γραφείο του: τα «Δοκίμια» του Μοντέν και οι «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου. Ο Μπέιτ εισηγείται πως αυτό που είχε πλάι στο κρεβάτι του ήταν «ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες.

Τι είναι αυτό που τον διαφοροποιεί από άλλους συγγραφείς της εποχής του; «Τίποτα εκτός από την ευφυΐα του» απαντάει ο Στάνλεϊ Γουέλς, γνωστός μελετητής του Βάρδου και συγγραφέας του «Shakespeare: Sex & Love». «Η αμιγώς θεμελιώδης εγκεφαλική εργασία του στα έργα είναι αξιοσημείωτη - και μάλιστα σαν φιλόσοφος, γεγονός στο οποίο δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη σημασία.

Ποιο είναι το απόλυτο εύρημα που σχετίζεται με τον Σαίξπηρ; Αυτό θα ήταν η συνέχεια του «Αγάπης Αγώνας Αγονος», το θεατρικό έργο «Love’s Labour’s Won». «Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κάποτε κυκλοφόρησε, οπότε ίσως μια μέρα βρεθεί» πιστεύει ο Τζόναθαν Μπέιτ. «Θα ήταν το εύρημα της χιλιετίας».

Είχε κατοικίδιο; Το πιο πιθανό είναι πως όχι, καθώς απεχθανόταν τα σκυλιά.

Γιατί το χιούμορ του ήταν τόσο κακό; «Δεν είναι χειρότερο από των άλλων την ίδια περίοδο» απαντούν οι μελετητές. Κι όσο για το χειρότερό του; Στον «Βασιλιά Ληρ» γράφει: «Ο λόγος που τα αστέρια, που τα εφτά αστέρια δεν είναι περισσότερα από εφτά... Επειδή δεν είναι οκτώ». Μάλλον κανείς δεν γέλασε ποτέ με αυτό το αστείο!

Πηγη: http://www.ethnos.gr/...

 

 

Δείτε ακόμα...

1 σχολείο ελεύθερων ανθρώπων μέσα στη φυλακή

Υπάρχει ένα Σχολείο, στο οποίο οι μαθητές χαίρονται το μάθημα· Δε...

Περισσότερα...

50 ετών έγιναν οι λαμπτήρες λάβας

50 ετών έγιναν οι λαμπτήρες λάβας! Οι διάσημοι λαμπτήρες λάβας ή...

Περισσότερα...

7.000 ετών γιαούρτι βρέθηκε στη Σαχάρα

7.000 ετών  γιαούρτι βρέθηκε στη Σαχάρα! Το γιαούρτι ίσως να...

Περισσότερα...

9,8 εκ. ευρώ για άγνωστο πίνακα του Μονέ

9,8 ??. ???? ??? ??????? ?????? ??? ????! ???? ??????? ??? ????? ???? ?? ???? ??? ?????????? ?????, ? ?????? ????????...

Περισσότερα...

6 τρόφιμα που «σκοτώνουν» τη σεξουαλική ζώη

6 τρόφιμα που «σκοτώνουν» τη σεξουαλική ζώη! Το ότι το φαγητό...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr