ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 5 αλλαγές που φέρνει το φθινόπωρο στη ζωή σου
5 αλλαγές που φέρνει το φθινόπωρο στη ζωή σου Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 08:54

5 αλλαγές που φέρνει το φθινόπωρο στη ζωή σου!Πέντε έρευνες επιβεβαιώνουν πέντε αλλαγές που έρχονται μαζί με το φθινόπωρο στη ζωή σου, άλλες για καλό και άλλες όχι.

Χρειάζεσαι περισσότερο νερό
Το καλοκαίρι διψάς περισσότερο και πίνεις αναγκαστικά την ποσότητα νερού που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου. Όταν κρυώνει ο καιρός όμως, δεν έχεις και τόση όρεξη για νερό. Κακώς! Το σώμα σου έχει ανάγκη από νερό χειμώνα - καλοκαίρι, ιδίως αν καταναλώνεις διουρητικά ροφήματα, όπως ο καφές και το τσάι, που μπορούν να σε οδηγήσουν γρηγορότερα στην αφυδάτωση.

Έχεις καλύτερη μνήμη

Τις συννεφιασμένες και βροχερές μέρες το μυαλό σου, ιδίως η μνήμη σου, λειτουργεί καλύτερα, σε σχέση με τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology.

Θέλεις περισσότερο σεξ

Ναι μεν ο ήλιος και η ζέστη του καλοκαιριού κάνουν την όρεξή σου για σεξ μεγαλύτερη, αλλά και το φθινόπωρο δεν πάει πίσω. Αυτό τουλάχιστον δείχνει έρευνα, σύμφωνα με την οποία με τις πρώτες αλλαγές του καιρού, το σώμα σου εκκρίνει περισσότερη ντοπαμίνη, για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να πάθεις κατάθλιψη και για τον ίδιο ακριβώς λόγο αποζητά περισσότερο σεξ.

Ανεβαίνει η πίεσή σου

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες προκαλούν στένωση των αιμοφόρων αγγείων και αυτό κάνει το σώμα σου, προσπαθώντας να διατηρήσει τη θερμότητά του, να προκαλεί ελαφριά αύξηση της πίεσης του αίματος, λέει ο Jerome Cohen, ομότιμος καθηγητής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Saint Louis. Και αν είσαι υγιής, οk. Aν έχεις υπέρταση όμως, πρέπει να το προσέξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το φθινόπωρο αυξάνεται μέχρι και 53% η συχνότητα εμφάνισης καρδιακής προσβολής.

Μιλάς περισσότερο στο τηλέφωνο

Η μέρα μικραίνει και η νύχτα μεγαλώνει το φθινόπωρο, όπως και η διάρκεια των συνομιλιών σου στο τηλέφωνο. Αυτό υποστηρίζει έρευνα του πανεπιστημίου του Newcastle σε 1.300.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Πορτογαλία, σύμφωνα με την οποία όταν έχει κακοκαιρία όχι μόνο παίρνεις στο τηλέφωνο περισσότερους φίλους και συγγενείς αλλά μιλάς μαζί τους και περισσότερο.

Πηγή: http://www.cosmo.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

2.000 νέους φοιτητές θα στεγασθούν δωρεάν!

2.000 νέους φοιτητές θα στεγασθούν δωρεάν! Περισσότεροι από 2.000...

Περισσότερα...

8,5 εκατομμύρια επισκέπτες στο Μουσείο του Λούβρου!

8,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν το Μουσείο του Λούβρου στο...

Περισσότερα...

557 χρόνια μετά… Θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία!

557 χρόνια μετά θα πραγματοποιηθεί Θεία λειτουργία στην Αγία...

Περισσότερα...

7.000 ετών κανίβαλοι...

7.000 ετών ευρήματα, που ήρθαν στο φως σε έναν νεολιθικό οικισμό,...

Περισσότερα...

246 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο εργάζονται!

246 εκατομμύρια παιδιά (ηλικίας 5 έως 17 ετών) στον κόσμο εργάζονται!...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση