ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 4,5 εκατ. είδαν τους θησαυρούς της Ακρόπολης
4,5 εκατ. είδαν τους θησαυρούς της Ακρόπολης Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 18 Μαϊου 2012 08:35

4,5 εκατ. είδαν τους θησαυρούς της Ακρόπολης! Οι επισκέπτες είναι στην πλειονότητά τους νέοι και ζητούν περισσότερη τεχνολογία, καινούργιες εκθέσεις και αλλαγή του χάρτη πλοήγησης

Πολύ νέος, από 18 έως 24 ετών, είναι ο πιο συχνός επισκέπτης του Μουσείου Ακροπόλεως. Στα τεσσεράμισι εκατομμύρια που διάβηκαν τις πύλες του από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, οι νέοι είναι πολλοί.
Ισως γι' αυτό και περίπου τα δύο τρίτα των επισκεπτών επιθυμούν κι άλλη τεχνολογία. Το στοίχημα του μουσείου είναι να τα ισορροπήσει όλα, ώστε να διατηρηθεί η αυθεντικότητα.
Η μεγάλη πλειοψηφία των επισκεπτών πήγε στο Μουσείο γιατί άκουσε γι' αυτό από φίλους και γνωστούς: Το αμερικανικό human virus (από στόμα σε στόμα), όπως είπε ο κ. Παντερμαλής. Σχεδόν ένας στους τέσσερις (23%) το επισκέφθηκε έως 3 φορές ή και περισσότερο. Για το 80% των επισκεπτών η αξιολόγηση είναι από θετική έως πολύ θετική.
Για το 18% ουδέτερη και μόλις το 2% κάνει αρνητική αξιολόγηση. Υστερα από αντιρρήσεις που εκφράστηκαν, επανασχεδιάζεται ο χάρτης πλοήγησης. Επίσης, επιτρέπεται πλέον η φωτογράφηση σε όλους τους ορόφους, εκτός από τη ράμπα των κλιτύων και των αρχαϊκών αγαλμάτων για αποφυγή συνωστισμού και ατυχημάτων.
Για τους βοηθητικούς χώρους εξυπηρέτησης του Μουσείου, το κοινό δήλωσε ότι ήταν πολύ ικανοποιημένο. Η ευχή που εκφράζεται φεύγοντας είναι να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα (1/3), να υπάρχουν περισσότερα οπτικοακουστικά (1/3) και να υπάρχει ακόμη περισσότερη πληροφόρηση μέσω τεχνολογίας. Και εδώ ετοιμάζονται προγράμματα, μέσω και ΕΣΠΑ. Για τα Μάρμαρα ετοιμάζονται στο Λονδίνο, από τρίτους φορείς, δύο εκδηλώσεις, ένα ντιμπέιτ στις 11 Ιουνίου με συμμετοχή και της Αννας Διαμαντοπούλου και ένα συνέδριο στις 19 και 20.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ
Το Μουσείο Ακρόπολης, φιλοδοξώντας να προσφέρει στο κοινό αντίγραφα εκθεμάτων υψηλής πιστότητας από τις συλλογές του, ξεκίνησε με την παραγωγή τριών έργων: Την κεφαλή του ξανθού εφήβου που εκπροσωπεί τα ιδεώδη της Αθήνας κατά την περίοδο των Περσικών Πολέμων, την κεφαλή του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς Παρθένου σε μικρό μέγεθος και το ανάγλυφο με την παράσταση του Δήμου της Αθήνας του τέλους του 5ου αι. π.Χ. Κατασκευάστηκαν από ρητίνες, με την επίβλεψη του Δημήτρη Μαραζιώτη και του Κωνσταντίνου Βασιλειάδη και κοστίζουν αντίστοιχα 140, 30 και 160 ευρώ. Σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο, το Μουσείο καθιέρωσε την κοπή αναμνηστικού κέρματος για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το πρώτο αναμνηστικό μετάλλιο έχει στην κύρια όψη του την κεφαλή της Αθηνάς. Το νόμισμα κοστίζει επτά ευρώ.
ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ
Από όσα ετοιμάζει το μουσείο ξεχωρίζει η παρουσίαση του χρυσελεφάντινου φειδιακού αγάλματος της Αθηνάς με ολόγραμμα στην αίθουσα του Παρθενώνα, σε μικρότερες διαστάσεις

Πηγή: http://www.ethnos.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

8 υγιεινά φαγητά που μπορεί να σε παχύνουν!

8 υγιεινά φαγητά που μπορεί να σε παχύνουν! Μπορεί εκ πρώτης όψεως...

Περισσότερα...

1/3 των εφήβων στη Μεγάλη Βρετανία εφαρμόζουν την πρακτική 'sexting'!

1/3 ατόμων ηλικίας από 11-18 ετών σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 2.000...

Περισσότερα...

8 από τα πιο ακριβά φαγητά του κόσμου

8 από τα  πιο ακριβά φαγητά του κόσμου! Θα μου πείτε: Τέτοια ώρα,...

Περισσότερα...

69 χρόνια από την αρχή της ''Τελικής Λύσης'' (Ολοκαύτωμα)

69 χρόνια από την απόφαση για την ''Τελική Λύση''. Πρόκειται για το...

Περισσότερα...

5 άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή του Καρλ Μαρξ!

5 άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή του Μαρξ! Σε όλους λίγο ως πολύ...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση