ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 2.800 έτη η ηλικία άγνωστης γλώσσας
2.800 έτη η ηλικία άγνωστης γλώσσας Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 15 Μαϊου 2012 08:10

2.800 έτη η ηλικία άγνωστης γλώσσας! Μια άγνωστη ώς σήμερα γλώσσα ηλικίας 2.800 ετών εκτιμούν πως εντόπισαν αρχαιολόγοι σε ένα παλάτι της Μέσης Ανατολής.

Η ανακάλυψη θεωρείται πολύ σημαντική, διότι ίσως αποκαλύψει τις εθνικές και πολιτιστικές ρίζες των πρώτων λαών που ζούσαν στα ορεινά και «εξαφανίστηκαν» από τους πρώτους μεγάλους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στη Μεσοποταμία, στην περιοχή όπου εκτείνεται το σημερινό Ιράκ.
Τα ίχνη της άγνωστης γλώσσας εντόπισαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ σε μια πήλινη πινακίδα που αποκαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφών σε ένα αυτοκρατορικό παλάτι στην Ασσυρία, στην αρχαία πόλη Τουσάν, στη Νοτιοδυτική Τουρκία. Η γλώσσα αυτή εκτιμάται πως μιλιόταν από έναν λαό που ζούσε στην οροσειρά Ζάγρος του Δυτικού Ιράν.
Στην πινακίδα - η οποία εντοπίστηκε στα αρχεία του παλατιού, όπου διατηρούνταν κατάστιχα σχετικά με κάθε διοικητική, πολιτική και οικονομική απόφαση και πράξη που λαμβανόταν από την κεντρική εξουσία - αναφέρονται τα ονόματα 60 γυναικών, οι οποίες ήταν είτε αιχμάλωτες πολέμου είτε θύματα υποχρεωτικής μετακίνησης των πληθυσμών από τους Ασσυρίους.
Οταν ο αρχαιολόγος δρ Τζον ΜακΓκίνις άρχισε να μελετά διεξοδικά τα ονόματα, διαπίστωσε πως 45 εξ αυτών δεν έμοιαζαν ούτε κατ' ελάχιστον με τα χιλιάδες γνωστά ονόματα που έχουν καταγραφεί στη Μέση Ανατολή. Δεδομένου δε ότι κατά την αρχαιότητα στη συγκεκριμένη περιοχή τα ονόματα ήταν σύνθετα και αποτελούνταν από την πλήρη ή συγκοπτόμενη μορφή καθημερινών λέξεων, η μοναδικότητα των 45 γυναικείων ονομάτων ωθεί τους ερευνητές στο να θεωρήσουν πως πίσω τους κρύβεται μια άγνωστη ώς σήμερα γλώσσα.

 

 

Δείτε ακόμα...

21 θερμίδες / 100 γρ δίνουν το καρπούζι και το πεπόνι

21 θερμίδες / 100 γρ έχουν το καρπούζι και το πεπόνι, τα...

Περισσότερα...

36 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

36 ?????? ?????????????? ??????, 20 ??????? 2010, ??? ??? ???????? ??????? ???? ?????.   Στις 20...

Περισσότερα...

125 χρονών έγινε ο Πύργος του Άιφελ

125 χρονών έγινε ο Πύργος του Άιφελ στις 31/3/2014, καθώς άνοιξε τις...

Περισσότερα...

672 λίρες πιο σπάταλοι 'διαδικτυακά' οι άντρες στην Αγγλία

672 περισσότερες λίρες Αγγλίας ξοδεύουν σε αγορές στο Διαδίκτυο...

Περισσότερα...

3 σημαντικά βήματα για πιο υγιεινή διατροφή

3 σημαντικά βήματα για πιο υγιεινή διατροφή! 1. Αγοράστε ολόκληρα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση