ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 378 έργα πολιτισμού βρήκαν το ΕΣΠΑ τους
378 έργα πολιτισμού βρήκαν το ΕΣΠΑ τους Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 08:06

378 έργα πολιτισμού βρήκαν το ΕΣΠΑ τους! «Εργα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, συνολικού προϋπολογισμού 531 εκατ. ευρώ, 378 συνολικά, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Και κάθε επένδυση στον πολιτισμό είναι και μια μεγάλη επένδυση στον τουρισμό», τόνισε ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος κατά τον απολογισμό του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο ημερίδας ο κ. Γερουλάνος επισήμανε ότι το 2009 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πέρασε λιγότερες από 1.000 υποθέσεις, την επόμενη χρονιά σχεδόν τις διπλασίασε σε 1.892, ενώ από τον Ιανουάριο του 2011 έως σήμερα εξέτασε άλλες 1.780.

«Μόνο στον τομέα του Πολιτισμού, κάναμε ένα άλμα από το 0% απορρόφησης του 2009 στο 23% φέτος. Εχουμε καταφέρει να εντάξουμε μέχρι σήμερα συνολικά 378 έργα με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 531 εκατ. ευρώ. Εργα που έχουν σχέση με την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και τον σύγχρονο πολιτισμό. Από την Ακαδημία Πλάτωνος και το Ακροπόλ, μέχρι την αποπεράτωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και την επέκταση της Εθνικής Πινακοθήκης αλλά και πολιτιστικές δράσεις όπως η Μπιενάλε του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης και τα ψηφιακά και εκπαιδευτικά προγράμματα της Λυρικής Σκηνής», δήλωσε.

«Οι παρεμβάσεις σε μνημεία και οχυρώσεις στην παλιά πόλη της Κέρκυρας (Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας) καθώς και η επισκευή κτιρίου και η αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας αποτελούν εμβληματικά έργα. Ειδικότερα τα ανωτέρω έργα αλλά και η γέφυρα De Bosset στο Αργοστόλι, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το Αχίλλειο, εξυπηρετούν έναν ευρύτερο σχεδιασμό του ΥΠΠΟΤ για την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού», τόνισε η γενική γραμματέας του υπουργείου Λίνα Μενδώνη.

Πηγή: http://www.tanea.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

45 χρόνια διαδρομής για τους Scorpions

45 χρόνια διαδρομής στο ροκ εν ρολ συμπληρώνουν οι Scorpions και...

Περισσότερα...

250 mg βιταμινης C προλαμβάνουν την υπογονιμότητα.

250 χιλιοστόγραμμα (mg) βιταμινης C ημερησίως είναι απαραίτητα...

Περισσότερα...

22 χρόνια χρειάστηκαν για να χτιστεί το Ταζ Μαχάλ

22 χρόνια χρειάστηκαν για να χτιστεί το Ταζ Μαχάλ (Taj Mahal), ένα από...

Περισσότερα...

4 βραβεία Όσκαρ και ούτε κάν πήγε να τα πάρει!

4 βραβεία Όσκαρ κέρδισε η Κάθριν Χέπμπορν στην καριέρα της ώς...

Περισσότερα...

6 «αντικοινωνικές» τροφές

6 «αντικοινωνικές» τροφές! Ας δούμε λοιπόν μερικές...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση