ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 140 έργα αποκαλύπτουν τη βρετανική τέχνη
140 έργα αποκαλύπτουν τη βρετανική τέχνη Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 09:54

140 έργα αποκαλύπτουν τη βρετανική τέχνη! Στεκόταν σε μια γωνία του Finsbury Circus του Λονδίνου. Γυμνό, χωρίς φύλλα, σχεδόν νεκρό, με μια μικρή πινακίδα να μαρτυρά την ταυτότητά του.

Το δέντρο αυτό ήταν μέρος της αποζημίωσης που έδωσαν οι Ιάπωνες στην Αγγλία μετά το πέρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οταν όμως υπέπεσε στην αντίληψη του εκκεντρικού διδύμου της βρετανικής τέχνης Gilbert and George, μετατράπηκε σε έργο τέχνης. Πόζαρε πάνω σε ένα λαμπερό καναρινί φόντο, απέκτησε τον τίτλο «Intellectual Depression» (Διανοητική Κατάθλιψη) και μέσα σε λίγες μέρες οι αρμόδιοι είχαν αφαιρέσει το δέντρο και την πινακίδα από την πλατεία.


Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα μόνο από τις 140 εικαστικές δημιουργίες που έχουν «καταλάβει» το Μουσείο Μπενάκη και επιχειρούν να συνθέσουν το πορτρέτο της βρετανικής τέχνης για τρεις δεκαετίες - από το 1980 έως το 2010 - μέσα από την πλούσια συλλογή του Βρετανικού Συμβουλίου, η οποία αριθμεί συνολικά περί τα 8.500 έργα τέχνης με την υπογραφή 1.650 βρετανών δημιουργών, οι οποίοι ασχολούνται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική, τις εγκαταστάσεις και το βίντεο.


Από τους Ελεν Τσάντγουικ και τον Ντέμιαν Χερστ έως τη Σάρα Λούκας και τον Μαρκ Τίτσνερ, η βρετανική τέχνη που κατέγραψε τις κοινωνικές αλλαγές μέσα και από την άφιξη των φιλόδοξων Νέων Βρετανών Καλλιτεχνών - όπως ονομάστηκε η ομάδα των εικαστικών που ξεπήδησαν τη δεκαετία του '90 και σήμερα δεσπόζουν στην εικαστική σκηνή - αναδεικνύεται δυναμική μέσω της έκθεσης, η οποία αρχικά παρουσιάστηκε σε τέσσερα μουσεία της Κίνας και τώρα ανασχεδιάστηκε για να παρουσιαστεί στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της έκθεσης ο εικαστικός Μαρκ Τίτσνερ θα δώσει διάλεξη σχετικά με τη δουλειά του απόψε στις 18.00.

Πηγή: http://www.tanea.gr...

 

 

Δείτε ακόμα...

54.000.000 δολάρια μάζεψε η Εξέγερση των Πιθήκων!

54.000.000 δολάρια μάζεψε η Εξέγερση των Πιθήκων! Οι ''Πίθηκοι''...

Περισσότερα...

8 tips ασφαλείας για βραδινό τρέξιμο

8 tips ασφαλείας για βραδινό τρέξιμο!Καλή η άσκηση και η ευεξία, η...

Περισσότερα...

789.000 ευρώ η ακριβότερη φωτογραφία του κόσμου!

789.000 ευρώ για την ακριβότερη φωτογραφία του κόσμου η οποία είναι...

Περισσότερα...

13 Πασχαλινά έθιμα από όλη την Ελλάδα

13 ξεχωριστά Πασχαλινά έθιμα από κάθε γωνιά της χωράς που...

Περισσότερα...

6 tips για την φθινοπωρινή γρίπη!

6 tips για την φθινοπωρινή γρίπη! Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά, αν...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση