ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 140 έργα αποκαλύπτουν τη βρετανική τέχνη
140 έργα αποκαλύπτουν τη βρετανική τέχνη Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 09:54

140 έργα αποκαλύπτουν τη βρετανική τέχνη! Στεκόταν σε μια γωνία του Finsbury Circus του Λονδίνου. Γυμνό, χωρίς φύλλα, σχεδόν νεκρό, με μια μικρή πινακίδα να μαρτυρά την ταυτότητά του.

Το δέντρο αυτό ήταν μέρος της αποζημίωσης που έδωσαν οι Ιάπωνες στην Αγγλία μετά το πέρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οταν όμως υπέπεσε στην αντίληψη του εκκεντρικού διδύμου της βρετανικής τέχνης Gilbert and George, μετατράπηκε σε έργο τέχνης. Πόζαρε πάνω σε ένα λαμπερό καναρινί φόντο, απέκτησε τον τίτλο «Intellectual Depression» (Διανοητική Κατάθλιψη) και μέσα σε λίγες μέρες οι αρμόδιοι είχαν αφαιρέσει το δέντρο και την πινακίδα από την πλατεία.


Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα μόνο από τις 140 εικαστικές δημιουργίες που έχουν «καταλάβει» το Μουσείο Μπενάκη και επιχειρούν να συνθέσουν το πορτρέτο της βρετανικής τέχνης για τρεις δεκαετίες - από το 1980 έως το 2010 - μέσα από την πλούσια συλλογή του Βρετανικού Συμβουλίου, η οποία αριθμεί συνολικά περί τα 8.500 έργα τέχνης με την υπογραφή 1.650 βρετανών δημιουργών, οι οποίοι ασχολούνται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική, τις εγκαταστάσεις και το βίντεο.


Από τους Ελεν Τσάντγουικ και τον Ντέμιαν Χερστ έως τη Σάρα Λούκας και τον Μαρκ Τίτσνερ, η βρετανική τέχνη που κατέγραψε τις κοινωνικές αλλαγές μέσα και από την άφιξη των φιλόδοξων Νέων Βρετανών Καλλιτεχνών - όπως ονομάστηκε η ομάδα των εικαστικών που ξεπήδησαν τη δεκαετία του '90 και σήμερα δεσπόζουν στην εικαστική σκηνή - αναδεικνύεται δυναμική μέσω της έκθεσης, η οποία αρχικά παρουσιάστηκε σε τέσσερα μουσεία της Κίνας και τώρα ανασχεδιάστηκε για να παρουσιαστεί στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της έκθεσης ο εικαστικός Μαρκ Τίτσνερ θα δώσει διάλεξη σχετικά με τη δουλειά του απόψε στις 18.00.

Πηγή: http://www.tanea.gr...

 

 

Δείτε ακόμα...

2,6 εκ. πωλήσεις το νέο βιβλίο της JK Rowling πριν εκδοθεί

2,6 εκ. πωλήσεις το νέο βιβλίο της JK Rowling πριν εκδοθεί! Mετά το...

Περισσότερα...

22 χρόνια χρειάστηκαν για να χτιστεί το Ταζ Μαχάλ

22 χρόνια χρειάστηκαν για να χτιστεί το Ταζ Μαχάλ (Taj Mahal), ένα από...

Περισσότερα...

20.000 κρατούμενοι αποφυλακίζονται!

20.000 κρατούμενοι αποφυλακίζονται! Ο ένας πάνω στον άλλο ήταν στις...

Περισσότερα...

120 εκ. δολάρια για την "Κραυγή"

120 εκ. δολάρια για την "Κραυγή"! Παγκόσμιο ρεκόρ στην αγορά έργων...

Περισσότερα...

7 κόλπα για να προσέχετε τις μερίδες σας

7 κόλπα για να προσέχετε τις μερίδες σας! Έχετε αποφασίσει να...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr