ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 60% ακρίβεια στην πρόβλεψη επιτυχίας ενός τραγουδιού!
60% ακρίβεια στην πρόβλεψη επιτυχίας ενός τραγουδιού! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 09:57

60% ???????? ???? ???????? ????????? ???? ??????????! ??? ????? ??????????? ??????????? ??? ????????? ??? ??????? ??? ????????? ?? ??? ???????? ?? ????? ????????!

Η έρευνα διεξήχθη από μια ομάδα του Πανεπιστημίου του Bristol, σύμφωνα με την οποία η "εξίσωση της επιτυχίας" μπορεί να προβλέψει ένα Top 5 Hit με ακρίβεια 60%, αναλύοντας παράγοντες όπως η ένταση, το tempo, ο χρόνος και η περιπλοκή της αρμονίας ενός τραγουδιού.

Οι επιστήμονες για να δοκιμάσουν την φόρμουλα πειραματίστηκαν σε τραγούδια των τελευταίων 50 ετών από το επίσημο UK Singles Chart, υπολογίζοντας 23 παραμέτρους ή στοιχεία των τραγουδιών για να καταλάβουν πότε ένα τραγούδι είναι πιθανό να φτάσει στην κορυφή και πότε είναι απίθανο να μπει στο Top 40.

Όπως επισήμανε και ο υπεύθυνος της ομάδας Dr Tijl De Bie, το σύστημα πρόβλεψης δεν είναι τέλειο, αφού οι πιθανότητες να βγουν αληθινές οι προβλέψεις αγγίζουν το 60%.

Συπμπλήρωσε επίσης πως η έρευνα είχε κι άλλα αποτελέσματα, αφού έδειξε πώς τα στοιχεία εκείνα που κάνουν ένα τραγούδι δημοφιλές εξελίχθηκαν στο πέρασμα των δεκαετιών. Όπως για παράδειγμα ένα τραγούδι που είναι εύκολο να χορευτεί είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να γίνει hit από τη δεκαετία του '80 και μετά, κάτι που δε συνέβαινε τόσο πολύ πριν από τα 80s.

"Τα μουσικά γούστα εξελίσονται, γι' αυτό και η "εξίσωση της επιτυχίας" πρέπει επίσης να εξελιχθεί στο πέρασμα των χρόνων" δήλωσε ο καθηγητής.

Πηγή: http://www.akous.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

8 μαγειρικά αμαρτήματα και πώς να τα αποφύγετε

8 μαγειρικά  αμαρτήματα και πώς να τα αποφύγετε! Μπορεί να...

Περισσότερα...

40.000 αποχαιρέτησαν τον Λούτσιο Ντάλα

40.000 ????????????? ??? ??????? ?????! ????? ??? ? ??? ??????????? ????????? ?????? ?? ???????????? ?? ?????????...

Περισσότερα...

20 λεπτά για να φτάσει το αίσθημα του κορεσμού στον εγκέφαλο.

20 λεπτά χρειάζονται από την στιγμή που αρχίζουμε να τρώμε, μέχρι...

Περισσότερα...

9,8 εκ. ευρώ για άγνωστο πίνακα του Μονέ

9,8 ??. ???? ??? ??????? ?????? ??? ????! ???? ??????? ??? ????? ???? ?? ???? ??? ?????????? ?????, ? ?????? ????????...

Περισσότερα...

10 sites με δωρεάν υπηρεσίες και πληροφορίες!

10 sites τα οποία προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες πληροφορίες για...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση