ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
30 χρόνια MTV! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 13:07

30 ?????? MTV! ?? MTV ????????? ?? 30? ???????? ??? ?? 160 ????? ?? ??? ??? ?????. ??? ????? ???? ?? ???????? ??? ???????? ??? 1?? ????????? 1981, ? ????? ?????? ??? ????????? ??? ??????? ??? Apollo 11 ??? ??????, ???? ??? ???? ??? ???????????? ??????? ?????? ?? ???? ??? MTV (????????? ??? Music Television), ?? ??? ???-?????? John Lack ?? ???? «?????? ??? ??????, Rock and Roll».

Η μουσική δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια... Ο John Sykes, τότε διευθυντής προώθησης και σήμερα πρόεδρος του αδελφού καναλιού VH1, θυμάται ότι «είχαμε τη φαεινή ιδέα να παντρέψουμε το ροκ με την τηλεόραση, τις μεγαλύτερες δυνάμεις της αμερικανικής κουλτούρας». Εκείνη τη στιγμή, λίγες χιλιάδες άνθρωποι στο Βόρειο Νιου Τζέρσεϊ είδαν στην καλωδιακή τους τηλεόραση τους Buggles στο «Video Killed the Radio Star», το πρώτο βιντεοκλίπ που παίχτηκε στο MTV.

 

Μη νομίζετε ότι είχαν και πολλά για να γεμίσουν το πρόγραμμα του μήνα, μόλις 300 ! Στα 87 βιντεοκλίπ που έδειξαν την πρώτη μέρα, έξι ήταν του Rod Stewart και δύο φορές έπαιξε το «You better you bet» των Who... Στους τίτλους τέλους της πρώτης μέρας την τιμητική τους είχαν οι Led Zeppelin με το «Carouselambra». Οι πρώτοι VJs (video jockeys) στον κόσμο ήταν οι: Mark Goodman, Alan Hunter, Nina Blackwell, Martha Quinn και ο J.J. Jackson (πέθανε το 2004). Η Ευρώπη έπρεπε να περιμένει έξι χρόνια για να δει MTV και η Ελλάδα επίσημα, μόλις την 1η Σεπτεμβρίου 2008, ήταν ο 36ος σταθμός στη γηραιά ήπειρο.

Τα εγκαίνια εδώ έκαναν οι REM στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. Σήμερα το MTV έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη και παρουσία σε 160 χώρες μπαίνοντας σε 507 εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο, αλλά το πρόγραμμά του δεν είναι πια καθαρά μουσικό, αφού έχει πληθώρα ψυχαγωγικών εκπομπών.

Πηγή: http://www.enet.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

105 ετών πέθανε ο παππούς του facebook

105 ετών απεβίωσε ο "hi - tech" παππούς Λεωνίδας Πανουτσόπουλος.  ...

Περισσότερα...

10 λόγοι για να τρώμε αυγά

10 λόγοι για να τρώμε αυγά! Ακολουθούν 10 λόγοι για τους οποίους...

Περισσότερα...

3.000.000 ναζί εισέβαλαν στην ΕΣΣΔ το 1941

3 ??????????? ?????? ???? ? ?????? ??? ?????????? ??????? ??? ???????? ?? 1941 ??? ?????? ??? ?????????? ??????.  ...

Περισσότερα...

250.000 βιβλία δωρεάν από τη Βρετανική Βιβλιοθήκη!

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη, η περίφημη εθνική βιβλιοθήκη της...

Περισσότερα...

2 εκατ. χρόνια πριν αναπτύχθηκε ο ακοντισμός

2 εκατ. χρόνια πριν αναπτύχθηκε ο ακοντισμός! Οι σημερινοί...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση