ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 120.000.000 ευρώ η αξία ενός χαμένου «Ντα Βίντσι»!
120.000.000 ευρώ η αξία ενός χαμένου «Ντα Βίντσι»! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 13:18

120.000.000 ευρώ η αξία ενός χαμένου «Ντα Βίντσι»! Ένας πίνακας, που είχε πωληθεί έναντι 45 λιρών σε δημοπρασία, αναγνωρίστηκε ως ένα από τα έργα του Leonardo Da Vinci, με την αξία του να εκτιμάται στο ποσό ρεκόρ των 120 εκατομμυρίων λιρών.

Η ελαιογραφία πάνω σε ξύλο, με το όνομα Salvator Mundi ή Σωτήρας του Κόσμου, που είναι γνωστή εδώ και 50 χρόνια, απεικονίζει τον Χριστό με το δεξί του χέρι να είναι ανασηκωμένο και να ευλογεί και το αριστερό του χέρι να κρατάει μία Υδρόγειο Σφαίρα. Μέχρι σήμερα, επικρατούσε η άποψη ότι επρόκειτο για έργο μαθητή του Da Vinci. Μία διεθνής ομάδα ειδικών, όμως, επιβεβαιώνει πως το έργο ανήκει στον ίδιο τον Da Vinci. Η ομάδα που εργάστηκε για τη βεβαίωση της γνησιότητας του πίνακας, ορκίστηκε να διατηρήσει μυστικό το γεγονός, ενώ και η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου -όπου θα εκτίθεται το έργο από τα τέλη του έτους- αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

Ο Da Vinci ζωγράφισε τον πίνακα πριν από 500 χρόνια, μετά από εντολή που είχε δώσει ο Λουδοβίκος ο 12ος το 1506, ενώ το ολοκλήρωσε επτά χρόνια μετά. Η εικόνα του Χριστού που δίνει την ευλογία του στον κόσμο ήταν ένα σύνηθες θέμα στη γαλλική και φλαμανδική τέχνη, ενώ η πόζα από τη μέση και πάνω είναι χαρακτηριστική της αναγεννησιακής εποχής. Κατά τη διάρκεια της μακράς του ιστορίας, ο πίνακας είχε περάσει στην κατοχή του Καρόλου του 1ου της Αγγλίας, ενώ μετά την εκτέλεσή του, ο πίνακας πέρασε στα χέρια του Καρόλου του 2ου, και παρέμεινε στο Λονδίνο για 400 χρόνια. Τελικά, κατέληξε στη συλλογή του Sir Francis Cook και το 1958 πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby έναντι 45 λιρών, καθότι υπήρχε η πεποίθηση ότι ανήκει σε έναν μαθητή του Da Vinci, ονόματι Giovanni Boltraffio.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

672 λίρες πιο σπάταλοι 'διαδικτυακά' οι άντρες στην Αγγλία

672 περισσότερες λίρες Αγγλίας ξοδεύουν σε αγορές στο Διαδίκτυο...

Περισσότερα...

150 έργα ελλήνων δημιουργών σε δημοπρασία !

150 έργα ελλήνων δημιουργών στη δημοπρασία! Περισσότερα από 150...

Περισσότερα...

7 δυναμωτικές τροφές για πολλή ενέργεια

7 ??????????? ?????? ??? ????? ????????! ? ???? ???? ??? ?? ????????????? ??? ??????, ????????? ?? ?????? ???...

Περισσότερα...

6 καλοί λόγοι για να κάνεις ποδήλατο βουνού

6 καλοί λόγοι για να κάνεις ποδήλατο βουνού! Αν και δεν...

Περισσότερα...

8 από τα πιο ακριβά φαγητά του κόσμου

8 από τα  πιο ακριβά φαγητά του κόσμου! Θα μου πείτε: Τέτοια ώρα,...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση