ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 12 νέα αυγά Faberge, αξίας 430.000 ευρώ, έτοιμα!
12 νέα αυγά Faberge, αξίας 430.000 ευρώ, έτοιμα! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 13:04

12 νέα αυγά - κοσμήματα Faberge, αξίας 430.000 ευρώ, έτοιμα! Ο διάσημος οίκος επανέρχεται, υπενθυμίζοντας την αξία των διάσημων περίτεχνων και πανάκριβων αβγών.

Ο αρχικός σχεδιαστής τους, ο κοσμηματοποιός Πέτερ Κάρλ Φαμπερζέ, κατόρθωσε με την πρωτοτυπία των σχεδίων του να τα καταστήσει στα μάτια των Τσάρων της Ρωσίας, αλλά και των αριστοκαρτών όλου του κόσμου, πολυπόθητα έργα τέχνης.

 

Τα 12 νέα αβγά θα έχουν συνολική αξία 430.000 ευρώ. Ο οίκος έχει προγραμματίσει την κατασκευή και άλλων πιο μικρών και πιο τυποποιημένων, συνεπώς και πιο φθηνών, τα οποία θα πωλούνται 6000 ευρώ το καθένα και θα στολίζουν το λαιμό όσων τα αγοράσουν, μιας και θα κυκλοφορήσουν ως μενταγιόν. Τα αβγά Fabergé αποτελούσαν αυτοκρατορικά πασχαλινά δώρα από το 1885 έως την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917.

Ο Τσάρος Νικόλαος Β' αγόραζε δύο αβγά κάθε χρόνο, τα οποία δώριζε στην σύζυγό του Αλεξάνδρα και στην χήρα μητέρα του. Συνολικά είχαν κατασκευαστεί 50 αβγά, όλα πρωτότυπες δημιουργίες, διακοσμημένες με πολύτιμους λίθους. Τα 42 έχουν διασωθεί και φυλάσσονται σε ιδιωτικές συλλογές ή μουσεία, στη Ρωσία και αλλού. Ανάμεσα στους γαλαζοαίματος ή γενικά δισεκατομμυριούχους, που έχουν κατά καιρούς αγοράσει τα πανάκριβα αυτά στολίδια, συγκαταλέγονται η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, η οποία έχει στην κατοχή της 3 αβγά, ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό (ένα αβγό) και το Κρεμλίνο με 10 αβγά.

Σήμερα την μεγαλύτερη σχετική συλλογή διαθέτει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Βίκτορ Βέξελμπεργκ, έχοντας στην ιδιοκτησία του 15 αβγά - κοσμήματα της διάσημης φίρμας.

Πηγή: http://www.tovima.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

15,5 ετών ξεκίνουν την χρήση ναρκωτικών οι Έλληνες

15,5 έτη είναι ο μέσος όρος ηλικίας έναρξης χρήσης ναρκωτικών...

Περισσότερα...

3.000 φύλλα χρυσού, ηλικίας 2.700 ετών, σε τάφο στην Κρήτη

3.000 φύλλα χρυσού, ηλικίας 2.700 ετών, σε τάφο στην Κρήτη!...

Περισσότερα...

6 καλοί λόγοι για να κάνεις ποδήλατο βουνού

6 καλοί λόγοι για να κάνεις ποδήλατο βουνού! Αν και δεν...

Περισσότερα...

8 τρόποι επιλογής ψαριών με σεβασμό στην φύση

8 τρόποι επιλογής ψαριών με σεβασμό στην φύση! Μπορείτε κι εσείς...

Περισσότερα...

84η απονομή των Όσκαρ! Λάβετε θέσεις!

84η απονομή των Όσκαρ! Λάβετε θέσεις! Φαίνεται ότι η αμερικανική...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση