ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 5 πολιτικές κωμωδίες για προβολή και απόλαυση!
5 πολιτικές κωμωδίες για προβολή και απόλαυση! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 09:18

5 πολιτικές κωμωδίες, επίκαιρες ειδικά στη χώρα μας, για προβολή και απόλαυση, με παρεα ή χωρίς! Σε μια εποχή που ο πολιτικός διάλογος είναι ανύπαρκτος, το καλό τους χιούμορ και ο κυνισμός αυτών των ταινιών αποτελούν ένα ιδανικό τονωτικό. Ας τις δούμε:

1) Σούπια από Πάπια

Η «Σούπα από Πάπια» είναι μια ιδιάζουσα προσπάθεια των αδερφών Μαρξ σε φρενήρεις ρυθμούς, ώσπου περίπου στο μέσο της ταινίας το παράλογο στυλ συναντά το άβαντ-γκαρντ, μετατρέποντας μια πυρετώδη φάρσα σε ένα άγριο κατηγορητήριο για τους πολέμους. Η τολμηρή καταγγελία της αέναης ματαιότητας των πολέμων -τα κοστούμια αλλάζουν, μα όλα τα άλλα μένουν ίδια- κατατίθεται αφειδώς και δίχως δεύτερες σκέψεις.

2) Ενας Βασιλιάς στη Νέα Υόρκη

Μετά την εξορία του από τις ΗΠΑ για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ο Charlie Chaplin απαντά στους διώκτες του με την ταινία «Ενας Βασιλιάς στη Νέα Υόρκη», το 1957. Στην ταινία, μια επανάσταση στη χώρα του φέρνει το βασιλιά Σάντοφ στη Νέα Υόρκη σχεδόν άφραγκο. Για να βγάλει τα προς το ζην, ο βασιλιάς κάνει διαφημίσεις στην τηλεόραση και συναντά ένα παιδί από κομουνιστές γονείς. Η συνάντηση αυτή όμως τον καθιστά ύποπτο για κομουνισμό και τον ίδιο και αναγκάζεται να βρεθεί σε μια από τις ακροάσεις του McCarthy!

3) One, Two, Three

Τι θα μπορούσε να είναι πιο αστείο από τη σύγκρουση της καπιταλιστικής Coca-Cola και του σταλινικού κομμουνισμού στο διαιρεμένο Βερολίνο. Με διαλόγους φωτιά μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της ταινίας, υψώθηκε το Τείχος του Βερολίνου κι αυτό που μέχρι τότε φαινόταν ως μια απλή διασκεδαστική κωμωδία κατέληξε σε άγευστο αστείο ή τουλάχιστον έτσι χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς εκείνης της εποχής. Περίπου δυο δεκαετίες μετά την πτώση του Τείχους η ταινία έχει ανακτήσει τον χαμένο της οίστρο.

4) Dr Strangelove

Στην κλασική κωμωδία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ για την ψυχροπολεμική περίοδο η απειλή της πυρηνικής αποκάλυψης οδηγεί σε διαθέσεις άλλου είδους. Αρχικά στόχος του Κιούμπρικ ήταν να κάνει ένα δράμα για την πυρηνική απειλή. Κάπου στην πορεία, όμως, ξεκίνησε ο παραλογισμός για την πυρηνική απειλή και τη λεγόμενη ημέρα της κρίσεως. Αυτό οδήγησε το συγγραφέα να μετατρέψει την ταινία του σε μια τρελή μαύρη κωμωδία.

5) Nashville

Κυκλοφορώντας ένα χρόνο πριν από τα διακοσιοστά «γενέθλια» των ΗΠΑ, η ταινία του Άλτμαν προκάλεσε αίσθηση. Η πολιτική είναι διασκέδαση και η διασκέδαση είναι πολιτική. Ακόμη και ο υποψήφιος για την προεδρία του τρίτου κόμματος Hal Philip Walker, με ένα πολιτικό πρόγραμμα που απαγορεύει στους δικηγόρους να ασχολούνται με την πολιτική και υιοθετεί έναν πιο μελωδικό εθνικό ύμνο είναι δύο σε ένα... κωμικός ηθοποιός και πολιτικός άνδρας.

 

Πηγή: http://tvxs.gr/news....

 

 

Δείτε ακόμα...

559 χρόνια από τη γέννηση του Λεονάρντο ντα Βίντσι

559 χρόνια από τη γέννηση του Λεονάρντο! Ζωγράφος, γλύπτης,...

Περισσότερα...

22 ταινίες για τον 65ο χρυσό φοίνικα

22 ??????? ??? ??? 65? ????? ???????! 1779 ???? ?? ??????? ??? ??????????? ????? ??? ???????? ??????. ??? ????? ?...

Περισσότερα...

2.800 έτη η ηλικία άγνωστης γλώσσας

2.800 έτη η ηλικία άγνωστης γλώσσας! Μια άγνωστη ώς σήμερα γλώσσα...

Περισσότερα...

10 καλά της μπύρας που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

10 καλά της μπύρας που δεν ήξερες ότι υπάρχουν! Για πολλά χρόνια οι...

Περισσότερα...

500 επεισόδια γιόρτασαν οι Simpsons

500 επεισόδια γιόρτασαν οι Simpsons! Το 500ό επεισόδιο της σειράς...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση