ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Κοινωνικές Επιστήμες 6 χρώματα αποκαλύπτουν την ψυχολογία μας
6 χρώματα αποκαλύπτουν την ψυχολογία μας Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Kelly   
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 22:31

6 χρώματα που αποκαλύπτουν την ψυχολογία μας και τι αντιπροσωπεύουν:

  • το κόκκινο, αντιπροσωπεύει το σώμα, Εκφράζει τη σωματική δύναμη και αντοχή, την ενέργεια, την ανθρώπινη επιβίωση, τον ερεθισμό, την αρρενωπότητα, την υπερδιέγερση, τη συγκίνηση και την έξαψη, αυξάνει τη σεξουαλικότητα και την ανάγκη για δημιουργία . Από την άλλη αντιπροσωπεύει την πρόκληση, την περιφρόνηση, την απαγόρευση, τον κίνδυνο, την επιθετικότητα, τη βία και την καταπίεση.
  • το μπλε, αντιστοιχεί στο μυαλό, Εκφράζει την εξυπνάδα, την εμπιστοσύνη, την επικοινωνία, την αποδοτικότητα, τη γαλήνη, την ηρεμία, την ησυχία, τη λογική, την υποχρέωση. Είναι όμως και το χρώμα της επιφυλακτικότητας, της ψυχρότητας, της έλλειψης συναισθήματος, της μη φιλικότητας, του καθωσπρεπισμού.
  • το κίτρινο, εκφράζει τα συναισθήματα, Είναι το χρώμα της αισιοδοξίας, της σιγουριάς, της αυτοπεποίθησης, της εξωστρέφειας, της δημιουργικότητας, της φιλικότητας, προσφέρει κέφι για δουλειά και μειώνει τη μελαγχολία και την κατάθλιψη. Είναι όμως και το χρώμα της ζήλιας, του φόβου, της συναισθηματικής ευθραυστότητας, του άγχους, της κατάθλιψης και της αυτοκτονίας.
  • το πράσινο, εκπροσωπεί την ισορροπία των παραπάνω τριών χρωμάτων. Εκφράζει την αρμονία, την ισορροπία, τη φρεσκάδα, την ελπίδα, την ηρεμία, την επιβεβαίωση, την αναδόμηση, την ειρήνη, προκαλεί συναισθηματική γαλήνη και ηρεμία. Εκπροσωπεί ωστόσο και τη στασιμότητα, την ανία, την αποχαύνωση.
  • Το μαύρο, εκφράζει την κατάθλιψη, την ψυχρότητα, την απειλή, το ψυχικό βάρος και το θάνατο. Τα θετικά χαρακτηριστικά του είναι η διαύγεια και η καθαρότητα σκέψης, η απουσία συμβιβασμού..
  • Το άσπρο εκφράζει την αγνότητα, την απλότητα, τη διανόηση και την ολοκλήρωση. Καθώς και την ψυχρότητα, τα αυστηρά όρια, την μη φιλικότητα, την έπαρση και το σνομπισμό. Η επίδραση του χρώματος στον άνθρωπο έχει τις ρίζες της σε λαούς όπως οι Μάγιας, οι Ινδοί, οι Αιγύπτιοι και οι Κινέζοι, οι οποίοι υποστήριζαν ότι τα χρώματα αντανακλούν την διάθεση του ανθρώπου και καθρεφτίζουν τον ανθρώπινο ψυχισμό. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η επιλογή των χρωμάτων γίνεται με βάση την ψυχολογική μας διάθεση ή επιδρά σε αυτή.

Πηγή:http://www.pitsilidis.gr/magazine_gr.asp?id=367&category=24

 

Δείτε ακόμα...

100 κυβερνοεπιθέσεις ανά δευτερόλεπτο

100 και πλέον επιθέσεις εξαπολύονται κάθε δευτερόλεπτο εναντίον...

Περισσότερα...

8 πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε με ένα e-book

8 πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε με ένα e-book! Μακριά από μας η...

Περισσότερα...

8.510 αγελάδες στρέφονται προς το βορρά!

8.510 αγελάδες από 308 κοπάδια σε όλες της ηπείρους της γης,...

Περισσότερα...

10 Έξυπνοι τρόποι για να ''σώσετε'' τη μέση σας!

10 Έξυπνοι τρόποι για να “σώσετε” τη μέση σας! Υπολογίζεται ότι...

Περισσότερα...

5 βήματα που αποδεικνύουν ότι η Google ''μας δουλεύει''!

5 βήματα που αποδεικνύουν ότι η Google ''μας δουλεύει''! Η αλήθεια...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr