ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Κοινωνικές Επιστήμες 5 βήματα για να θέσεις στόχους για το φθινόπωρο
5 βήματα για να θέσεις στόχους για το φθινόπωρο Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Doritaki   
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 19:02

5 ?????? ??? ?? ?????? ??????? ??? ?? ?????????! ??? ???? ?????? ??? ?? ???????? ??????. ? ??????????? ?? ????? ? ????? ??? ????????? ??? ??? ???????. ??? ?? ???????? ???? ???? ??????? ???, ???? ?????? ???, ???? ????????? ??? ???, ? ???? ???; ???? ??? ?????????? ???????? ? ????? ????? ? ????????? ????? ??? ?? ?????? ????? ???????.

Το να θέτεις νέους στόχους έχει νόημα και είναι αποτελεσματικό μόνο αν οι στόχοι αυτοί είναι ρεαλιστικοί και εφαρμόσιμοι. Όπως είναι το να χάσεις κάποια κιλά, να κόψεις το κάπνισμα, να ξεκινήσεις ένα καινούριο χόμπι, να κάνεις μαθήματα χορού. Όσο πιο άπιαστος είναι ο στόχος τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απογοήτευση σου αργότερα όταν διαπιστώσεις ότι δεν το πραγματοποίησες. Αν δηλαδή δουλεύεις 12 ώρες τη μέρα, είναι χρονικά αδύνατο να καταφέρεις να γυμνάζεσαι 3 ώρες τη μέρα. Επίτρεψε στον εαυτό σου να κάνει λάθη, και διασκέδασε τη διαδικασία, αυτή της αυτοβελτίωσης, της ανακάλυψης δηλαδή της καλύτερης εκδοχής του εαυτού σου.

Βήμα 1

Κάνε μία λίστα με όλους τους στόχους που θα ήθελες να εκπληρώσεις στη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Είναι προτιμότερο να αποτυπώσεις τις σκέψεις σου σε χαρτί. Η διαδικασία του να καθίσεις να γράψεις, θα σε βοηθήσει να σκεφτείς και θα διαπιστώσεις ανάγκες σου κρυμμένες, που ούτε φανταζόσουν. Σε αυτή την πρώτη φάση μη λογοκρίνεις τη σκέψη σου, βάζοντας οικονομικούς ή άλλους περιορισμούς. Αν πχ. θέλεις να πας ένα ταξίδι στο Παρίσι με τον αγαπημένο σου, γράψε την επιθυμία και μη σκεφτείς το πού θα βρεις τα χρήματα. Σε αυτή τη φάση, είναι σημαντικό να καταγράψεις όλες σου τις επιθυμίες, όσο ακραίες και αν είναι.

Βήμα 2

Ομαδοποίησε τους στόχους σου. Προσπάθησε να φτιάξεις διάφορες κατηγορίες επιθυμιών και στόχων. Ότι αφορά στη διατροφή, τη γυμναστική και το ευ ζην μπορείς να τα βάλεις στην ίδια κατηγορία, κάνε το ίδιο και με τους στόχους καριέρας, αλλά και με τις προσωπικές επιδιώξεις. Με αυτή την ομαδοποίηση οι στόχοι γίνονται πιο συγκεκριμένοι και πιο εύκολα υλοποιήσιμοι.

Βήμα 3

Φτιάξε ένα top 5 στόχων. Όλα στη ζωή είναι θέμα προτεραιότητων, όποτε αν έχεις καταγράψει πάνω από 20 στόχους, έχει μία σημασία να ιεραρχήσεις τους 5 πιο σημαντικούς, για να δώσεις με αυτό τον τρόπο, την αντίστοιχη προσοχή και έμφαση.

Βήμα 4

Θέσε ένα χρονοδιάγραμμα για τους στόχους σου. Δεν έχει κανένα νόημα να γράψεις σε ένα χαρτί τις επιδιώξεις σου, και να ξανακοιτάξεις αυτό το χαρτί σε ένα χρόνο από τώρα. Αν για παράδειγμα θέλεις να ξεκινήσεις γυμναστήριο, θέσε μία χρονική προθεσμία και μην το αφήνεις στην τύχη του. Για να είναι πιο υλοποιήσιμος ο στόχος, δημιούργησε και “συνενόχους”. Μπορείς για παράδειγμα να ξεκινήσεις αυτή τη νέα δραστηριότητα που θέλεις πολύ, μαζί με την κολλητή σου. Να είσαι σίγουρη πως η συντροφιά και η παρέα σε οτιδήποτε καινούριο, δίνει στο όλο εγχείρημα πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχει.

Βήμα 5

Αυτοεξετάσου μετά από 1 μήνα, μετά από 3 μήνες και μετά στο εξάμηνο. Θα δεις ότι κάθε φορά που θα τσεκάρεις τη λίστα σου, και τον εαυτό σου, θα χρειαστεί να διορθώνεις τη λίστα, να αφαιρείς και να προσθέτεις πράγματα. Κάτι που ήθελες πριν από 3 μήνες μπορεί να το κατέκτησες ή μπορεί πλέον να μην το θέλεις τόσο πολύ. Αυτό είναι το ωραίο με τους στόχους και τους εαυτούς μας, ότι αλλάζουν και αλλάζουμε, οπότε δεν μπορείς να εφησυχαστείς. Και μην ξεχνάς να διανθίζεις όλη αυτή τη διαδικασία με πολλές δόσεις χιούμορ. Αυτοσαρκάσου, χαμογέλασε, αστειεύσου γιατί το να γίνεσαι συνεχώς καλύτερη δεν είναι εύκολη υπόθεση!

ΠΗΓΗ: http://www.missbloom.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5,1 εκ. Έλληνες έχουν Internet

5,1 εκ. Έλληνες έχουν Internet! Περισσότεροι από 5,1 εκατομμύρια Έλληνες...

Περισσότερα...

19 κλικ το πολύ συνδέουν δύο οποιεσδήποτε ιστοσελίδες

19 κλικ το πολύ συνδέουν δύο οποιεσδήποτε ιστοσελίδες! Ο κόσμος...

Περισσότερα...

1 εκατ. downloads για το Instagram

1 εκατ. downloads για το Instagram!   Η δημοφιλής εφαρμογή φωτογραφική...

Περισσότερα...

6 μήνες θηλασμού = μείωση λοιμώξεων κατά 2/3

6 ????? ???????? ????????? ?????? ??? ????????? ???? 2/3 ??????? ?? ??? ????????? ???????????? ?????? ??? ??????? ???...

Περισσότερα...

200.000 δολάρια αποζημίωση πλήρωσε η Google

200.000 δολάρια αποζημίωση πλήρωσε η Google! Ένας άνδρας από τη...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση