ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Κοινωνικές Επιστήμες 36% αύξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας τα αγχολυτικά
36% αύξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας τα αγχολυτικά Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Kelly   
Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010 11:55

36% αύξηση του κινδύνου θνησιμότητας προκαλούν τα αγχολυτικά, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Laval, στο Κεμπέκ.

Η ψυχολόγος Geneviève Belleville δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα δεν είναι καραμέλες και η λήψη τους απέχει από το να είναι αβλαβής, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της σε 14.000 Καναδούς, ηλικίας 18 έως 102 ετών, όσοι λάμβαναν φάρμακα εμφάνιζαν ποσοστό θνησιμότητας σχεδόν 16%, ενώ όσοι ανέφεραν ότι δεν τα χρησιμοποιούσαν εμφάνισαν ποσοστό θνησιμότητας σχεδόν 11%.

Έχοντας λάβει υπόψη παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κίνδυνο θνησιμότητας-όπως η χρήση αλκοόλ και καπνού, η σωματική υγεία, η σωματική δραστηριότητα και η κατάθλιψη-η ερευνήτρια ανακάλυψε ότι τα υπνωτικά ή τα αγχολυτικά συνδέονταν με αύξηση κατά 36% του κινδύνου θνησιμότητας. Τα αποτελέσματα ενδεχομένως μπορεί να σχετίζονται με το γεγονός ότι τέτοια φάρμακα επηρεάζουν το χρόνο αντίδρασης, την εγρήγορση και το συντονισμό.

Άνθρωποι που τα λαμβάνουν μπορεί πιθανόν να έχουν περισσότερες πιθανότητες για πτώσεις ή για άλλο ατύχημα. Τα φάρμακα μπορεί ενδεχομένως να καταστέλλουν το αναπνευστικό, που θα μπορούσε να επιδεινώσει αναπνευστικά προβλήματα στον ύπνο. Επιπλέον καταστέλλουν το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και μπορεί να επηρεάσουν την κρίση, αυξάνοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο αυτοκτονίας.

Πηγή: www.iatronet.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

7 ώρες ύπνος ημερησίως είναι το ιδανικότερο

7 ???? ????? ????????? ????? ?? ??????????? ??????? ?? ???????? ?????? ??? ??????? ??? ???????? ??? ?????????? ????????...

Περισσότερα...

5 εκατ. παιδιά γεννήθηκαν με εξωσωματική

5 εκατ. παιδιά γεννήθηκαν με εξωσωματική! Πέντε εκατομμύρια...

Περισσότερα...

800.000 φωτογραφίες για τον τυφώνα Sandy

800.000 φωτογραφίες για τον τυφώνα Sandy! Ήταν εμφανές, από τις πρώτες...

Περισσότερα...

16 μεγάλα πανεπιστήμια προσφέρουν δωρεάν μαθήματα

16 μεγάλα πανεπιστήμια προσφέρουν δωρεάν μαθήματα ! Ενα...

Περισσότερα...

1 αναδιπλούμενη μοτοσικλέτα: η Uno III

1 ????????????? ???????????: ? Uno III! ?? Uno III ???? ????? ??????? ??? ?????? ?? ???????? ?? ?? ????? ??? ??? ( ????...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση