ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Κοινωνικές Επιστήμες 8 μυστικά για ευτυχισμένα ζευγάρια
8 μυστικά για ευτυχισμένα ζευγάρια Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Kelly   
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 14:39

8 μυστικά για ευτυχισμένα ζευγάρια προτείνονται στη συνέχεια. Γιατί η ευτυχία στο ζευγάρι είναι ένα πολύτιμο αγαθό που αποκτιέται όχι μόνο με συνεχή προσπάθεια αλλά και με αρκετή κατανόηση ως προς τις ανάγκες και τις αξίες του συντρόφου.

Για να φέρουμε την ευτυχία στη σχέση μας αρκεί να έχουμε κατά νου τα "μυστικά ενός ευτυχισμένου ζευγαριού":

  1. Ένα από τα βασικά μυστικά, λοιπόν των ευτυχισμένων ζευγαριών που θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να δεχτούμε είναι ότι τα ζευγάρια δεν είναι πάντα ευτυχισμένα. Εκτός από τις τρυφερές τους στιγμές, έχουν και τις αρνητικές στιγμές γεμάτες λογομαχίες, πικρόχολα σχόλια, κ.α.
  2. Όταν συμβαίνουν αυτές οι κακές στιγμές αυτό που διαφοροποιεί τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι ότι γνωρίζουν τα όριά τους. Γίνονται διαλλακτικοί και συχνά επανέρχονται για να ισορροπήσουν την κατάσταση με μια καλή δόση θετικής εποικοδομητικής συμπεριφοράς.
  3. Συχνά δεν είναι ο αριθμός των καβγάδων που έχει σημασία στη σχέση ενός ζευγαριού, αφού το τέλειο ζευγάρι δεν υπάρχει και οι καυγάδες μπορεί να είναι ακόμη και καθημερινοί. Αυτό που έχει σημασία, συνεπώς, είναι ο τρόπος με τον οποίο μαλώνουν. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια, συνήθως αποφεύγουν μεθόδους διαμάχης και αρνητικής προσέγγισης , όπως το κριτικάρισμα, την άρνηση, την περιφρόνηση και την αμυντικότητα καθώς είναι έτοιμοι για συμβιβασμό προσφέροντας μια εποικοδομητική συμβιβαστική συμπεριφορά που επουλώνει συνήθως τις πληγές που αφήνει μια διαμάχη.
  4. Οι θετικές εμπειρίες, οι ευχάριστες στιγμές που περνούν μαζί οι δύο σύντροφοι είναι μεγάλο «όπλο» στην σχέση τους αφού αποτελούν πηγή προστασίας αυτής καθώς μέσω αυτών δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς, δεν αφήνουν τις δύσκολες στιγμές να διαβρώσουν αυτά που τους ενώνουν, έχουν μια μακροχρόνια προοπτική και είναι έτοιμοι ο καθένας να κάνει θυσίες για την ικανοποίηση των προσωπικών αναγκών του συντρόφου του.
  5. Η καλή ποιότητα της σεξουαλικής σχέσης μεταξύ των δύο στο ζευγάρι αποτελεί σημείο σύγκλισης και κοινής προσπάθειας για το καλύτερο δυνατό. Η σεξουαλική σχέση στο ζευγάρι, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και να διαφυλάττεται από τις αρνητικές επιδράσεις των καθημερινών προβλημάτων. Είναι απαραίτητο να διαφυλάττεται χρόνος και ενέργεια για αυτό διότι συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιότητα των δεσμών μεταξύ των δύο.
  6. Συχνά, ακόμη και στα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια, προκύπτουν λογομαχίες ή στιγμές οργής σε καταστάσεις οι οποίες υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ήταν ευχάριστες και ρομαντικές. Μια καλή τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να οριστούν, από κοινού, χρονικές περίοδοι που ότι και να συμβεί, θα αποφεύγουν το διαπληκτισμό. Εάν υπάρχει ένα επίμαχο ζήτημα, μπορεί να οριστεί ένας χρόνος για συζήτηση και λύση αυτού.
  7. Ένα πολύ σημαντικό μυστικό είναι τα ζευγάρια να προσπαθούν να μην πηγαίνουν στο κρεβάτι θυμωμένοι ή πικραμένοι ο ένας με τον άλλο.
  8. Τέλος, η ικανότητα που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια να εξισορροπούν τις αναπόφευκτες, δύσκολες, αρνητικές για τις σχέσεις τους στιγμές με αναζωογονητικές, θετικές προσεγγίσεις και εμπειρίες που θεμελιώνουν και ενδυναμώνουν τους δεσμούς μεταξύ τους, είναι πολλή σημαντική για την διατήρηση της ευτυχίας τους. Ας γίνει συνείδηση, λοιπόν, ότι ακόμα και τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν συχνά προβλήματα, καβγάδες, συζητήσεις για τα χρήματα, το νοικοκυριό, τα παιδιά, τα πεθερικά, τους συγγενείς και άλλα συνεπώς η αναζήτηση της ιδανικής, ήρεμης, αρμονικής συζυγικής σχέσης, μπορεί να είναι ζημιογόνα.

Πηγή: www.medlook.net/...

 

Δείτε ακόμα...

6 δισ. οι συνδέσεις κινητής παγκοσμίως

6 δισ. οι συνδέσεις κινητής παγκοσμίως! Με άκρως εντυπωσιακούς...

Περισσότερα...

3.000 ευρώ για την ανάγνωση του γονιδιώματός μας.

3.000 ευρώ αρκούν για την ανάγνωση του γονιδιώματός μας, ενώ το 2000,...

Περισσότερα...

600.000.000 ανά μήνα οι επισκέψεις στο Yahoo

600.000.000 το μήνα είναι ο αριθμός των επισκέψεων στην ιστοσελίδα του...

Περισσότερα...

5 μύθοι και αλήθειες για τη σεξουαλική μας ζωή

5 μύθοι και αλήθειες για τη σεξουαλική μας ζωή! Πολλές...

Περισσότερα...

30 βαθμοί Κελσίου με χιόνι!

30 βαθμούς Κελσίου και χιόνι στις χιονοδρομικές πίστες, υπόσχεται...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση