ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Κοινωνικές Επιστήμες 10 πράγματα που θέλουν τα παιδιά από τους γονείς τους
10 πράγματα που θέλουν τα παιδιά από τους γονείς τους Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Kelly   
Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010 02:00

10 πράγματα που θέλουν τα παιδιά από τους γονείς τους προτείνει η Erin Kurt, έμπειρη παιδαγωγός και συγγραφέας.

«Πολλοί γονείς σήμερα και ιδιαίτερα οι μητέρες ανησυχούν αν κάνουν πράγματι το καλύτερο για τα παιδιά τους. Τι πιστεύετε ότι ενδιαφέρει περισσότερο τα παιδιά σας; Να τρέχετε μαζί από μάθημα σε μάθημα και στη συνέχεια στο μπαλέτο, στο τένις, κ.λπ. ή ένα χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά με τα οποία τα υποδέχεστε μετά το σχολείο; Αν επιλέξατε το δεύτερο έχετε δίκιο.» Τα παραπάνω είναι τα λόγια της Erin Kurt, η οποία επί 16 χρόνια, κάθε χρόνο στη γιορτή της μητέρας ζητούσε από τους μαθητές της να γράψουν σε ένα χαρτί τι θα την συμβούλευαν για να είναι μια καλή μητέρα. Μετά από αρκετή έρευνα και πολλές συζητήσεις με τους μαθητές της σχετικά με αυτό το θέμα, κατέληξε στο ότι τα παιδιά σήμερα εμπλέκονται σε πάρα πολλές δραστηριότητες οι οποίες μπορεί να τα κάνουν να περνούν καλά, ωστόσο έχουν μειωμένη επαφή με τους γονείς και την οικογένεια τους.

10 παιδικές προτάσεις, λοιπόν, που θα ήταν καλό να ακολουθήσουν οι μητέρες για την ανατροφή χαρούμενων και υγιών παιδιών είναι:: 1. Να πηγαίνουν στο δωμάτιο του παιδιού το βράδυ, να το σκεπάζουν και να του τραγουδούν κάποιο τραγουδάκι. Να του λένε επίσης ιστορίες από τότε που ήταν μικρό. 2. Να του δίνουν αγκαλίτσες και φιλάκια και να μιλούν μαζί του ιδιαιτέρως. 3. Να αφιερώνουν προσωπικό χρόνο μόνο με το παιδί, χωρίς να είναι τριγύρω τα αδέλφια του. 4. Να του δίνουν θρεπτικές τροφές για να μεγαλώσει υγιής. 5. Στο δείπνο να συζητούν για το τι θα μπορούσαν να κάνουν μαζί το Σαββατοκύριακο. 6. Το βράδυ να του μιλούν για οτιδήποτε, την αγάπη, το σχολείο, την οικογένεια κ.λπ. 7. Να το αφήνουν να παίζει πολύ έξω. 8. Να κουλουριάζονται κάτω από μια κουβέρτα και να βλέπουν μαζί το αγαπημένο τους πρόγραμμα στη τηλεόραση. 9. Να του ασκούν πειθαρχία. Το κάνει να αισθάνομαι ότι νοιάζεται για εκείνο. 10. Να του αφήνουν μηνύματα στο γραφείο ή στη τσάντα του.

Πηγή www.businesswoman.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

20 εκατ. δολάρια από δωρεές το 2011 η Wikipedia

20 εκατ. δολάρια από δωρεές το 2011 η Wikipedia! Νέο ρεκόρ κατέγραψε το...

Περισσότερα...

10 ετών γίνεται το Facebook

10 ετών γίνεται το Facebook! Την περασμένη εβδομάδα ο κολοσσός της...

Περισσότερα...

3 δωρεάν και χρήσιμα προγράμματα για το pc σας!

3 δωρεάν και χρήσιμα προγράμματα για το pc σας! Τα χρήσιμα...

Περισσότερα...

100.000 χρήστες torrent μηνύθηκαν στις ΗΠΑ

100.000 ??????? torrent ????????? ???? ???! 100.000 ????? -?????? ??????? torrent sites- ???????? ?????? ??? ?????????...

Περισσότερα...

8 ύποπτα συμπτώματα για καρκίνο

8 ????????? ?????????? ??? ????? ??? ???????????? ??????????? ?? ????????? ??????? ????????? ???????? ???????????....

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση