ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Κοινωνικές Επιστήμες 7 χρόνια διαφοράς στο ζευγάρι, μακροζωία για τον άνδρα
7 χρόνια διαφοράς στο ζευγάρι, μακροζωία για τον άνδρα Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Emmanouela g   
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 02:00

7 και πλεόν χρόνια διαφοράς στο ζευγάρι σημαίνει μακροζωία για τον άνδρα σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Μαξ Πλανκ στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία βασίστηκε στην ανάλυση ιατρικών αρχείων περίπου δύο εκατομμυρίων ζευγαριών από τη Δανία, οι άνδρες άνω των 45 ετών που παντρεύονται νεότερες γυναίκες με διαφορά άνω των επτά ετών έχουν 11% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις γυναίκες που παντρεύονται μικρότερους άνδρες.

Ο λόγος για αυτή την ανισότητα παραμένει ασαφής. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, μια πιθανή ερμηνεία έχει να κάνει με τις κοινωνικές σχέσεις που αναπτύσσουν άνδρες και γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Επειδή κατά μέσο όρο οι άνδρες έχουν λιγότερες και χειρότερης ποιότητας κοινωνικές επαφές σε σχέση με τις γυναίκες, εκείνες ωφελούνται ψυχολογικά και κοινωνικά λιγότερο από έναν πιο νέο σύζυγο από ό,τι ωφελείται ένας μεσήλικος από την πιο νέα σύζυγό του. Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες και καλύτερες φιλίες έξω από τον γάμο τους, συνεπώς ωφελούνται λιγότερο από έναν πιο νέο σύζυγο, που θα μπορούσε να τις φροντίσει, να τις διασκεδάσει ή να πάει μια βόλτα μαζί τους, καθώς όλα αυτά μια γυναίκα μπορεί να τα κάνει και με τις φίλες της.

Αντίθετα, χάρη στη νεαρότερη σύζυγό του, ένας άνδρας κάνει και βιώνει πράγματα που δεν θα μπορούσε να κάνει με τους φίλους του. Επιπλέον, είναι πιθανό ότι τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας είναι πολύ πιο νέος παραβιάζουν τα κοινωνικά ήθη και συνεπώς υφίστανται κοινωνικές «κυρώσεις» ως τίμημα. Το αυξημένο άγχος, που πλήττει κυρίως τις γυναίκες, ίσως να μειώνει το προσδόκιμο της ζωής τους.

Πηγή: www.tovima.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

103 ιντσών τηλεόραση 3D!

Η Panasonic δίνει μεγάλη αξία στο... μέγεθος. Δεν δικαιολογείται...

Περισσότερα...

10 στοιχεία για το Facebook που ίσως δεν ξέρουμε..

10 στατιστικά στοιχεία για το Facebook! Με εξακόσια εκατομμύρια...

Περισσότερα...

10 κόλπα «επανεκκίνησης» του εγκεφάλου σας

10 κόλπα  «επανεκκίνησης» του εγκεφάλου σας! Μερικές συμβουλές...

Περισσότερα...

2 πόντους ψηλώνει έφηβος κάθε μέρα

2 πόντους ψηλώνει έφηβος κάθε μέρα! 14 ετών ένας έφηβος, ψηλώνει...

Περισσότερα...

1ες σε downloading οι ταινίες, 8η η μουσική πλέον!

1ες σε downloading οι ταινίες, 8η η μουσική πλέον! Εκτός μόδας τείνει να...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση