ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 22% λιγότερες πιθανότητες εγκεφαλικού αν...
22% λιγότερες πιθανότητες εγκεφαλικού αν... Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Maria   
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 11:49

22% λιγότερες πιθανότητες για εγκεφαλικό έχει όποιος καταναλώνει σοκολάτα σε λογικές ποσότητες καθημερινά, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Η συγκεκριμένη βέβαια ευεργετική ιδιότητα δεν αφορά όλα τα είδη σοκολάτας αλλά μόνον αυτές που διαθέτουν φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικές ουσίες. Τα φλαβονοειδή προστατεύουν τα κύτταρα από ζημιές που προκαλούνται σε αυτά από τοξίνες που υπάρχουν στο περιβάλλον ή από διάφορες διεργασίες που συντελούνται στον οργανισμό. Επειδή όμως αυτές οι ουσίες έχουν πικρή γεύση, οι εταιρείες παραγωγής σοκολάτας φροντίζουν να τις αφαιρούν από τα προϊόντα που προωθούν στην αγορά. Οι «μαύρες» λοιπόν σοκολάτες είναι αυτές που πραγματικά ωφελούν τον οργανισμό πάντα βέβαια όταν καταναλώνονται σε λογικές ποσότητες.

Πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=315124&dt=13/02/2010

 

 

Δείτε ακόμα...

15 εκ. γραμμές κώδικα ο πυρήνας του Linux

15 εκ. γραμμές κώδικα ο πυρήνας του Linux! Σύμφωνα με πρόσφατη...

Περισσότερα...

7 top mobile εφαρμογές του καλοκαιριού!

7 top mobile ????????? ??? ???????????! ????????????? ?????? ?????????? ??? ??? ??? ??? ?????????????, ????? ???...

Περισσότερα...

10 απλές συμβουλές για να κάνετε δίαιτα στο... εστιατόριο!

10 απλές συμβουλές για να κάνετε δίαιτα στο..εστιατόριο! Θέλετε να...

Περισσότερα...

1 ψείρα δείχνει πότε φόρεσε ο άνθρωπος ρούχα!

1 ψείρα έδειξε μέσω του DNA της ότι οι άνθρωποι φόρεσαν για πρώτη...

Περισσότερα...

10 εφαρμογές του Facebook ''δίνουν'' τους χρήστες τους!

10 δημοφιλείς εφαρμογές του Facebook ''δίνουν'' τους χρήστες τους! Η ...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση