ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 1 στις 10 γεννήσεις είναι πρόωρη
1 στις 10 γεννήσεις είναι πρόωρη Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την katerina   
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010 13:46

1στις 10 γεννήσεις από τις 130 εκατ. που καταγράφονται ετησίως είναι πρόωρη, σύμφωνα με μία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κατά κύριο λόγο αυτό το «φαινόμενο» συναντάται στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, όπου οι πιθανότητες επιβίωσης είναι ελάχιστες. Την τελευταία 20ετία έχουν αυξηθεί δραματικά οι πρόωροι τοκετοί, ειδικά στη Βόρεια Αμερική αλλά και σε τμήματα της Ευρώπης. Το υψηλότερο ποσοστό πρόωρων τοκετών έναντι του συνολικού αριθμού γεννήσεων καταγράφεται στην Αφρική, με κατά μέσο όρο 12% και στην Βόρεια Αμερική με 10,6%. Στην Ευρώπη, το ποσοστό ήταν μόλις 6,2%, στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 9,1%.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα της έκθεσης , Δρ Λέιλ Σέι, αρκετά πρόωρα νεογνά στην Αφρική και στην Ασία δεν φροντίζονται αποτελεσματικά. Η ειδικός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επισημαίνει ότι ένα νεογνό που γεννιέται στην 32η εβδομάδα κυοφορίας με βάρος μόλις 2.000 γραμμάρια, έχει ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης. Αντίθετα ένα νεογνό που γεννιέται στις 32 εβδομάδες κυοφορίας σε ανεπτυγμένη χώρα έχει ίσες πιθανότητες επιβίωσης με ένα παιδί που γεννιέται μετά την 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Αυτός ο μεγάλος αριθμός των πρόωρων τοκετών που καταγράφεται κυρίως στις υποανάπτυκτες χώρες οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απουσία φαρμάκων για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων που εκδηλώνουν οι μητέρες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/health/603984.html

 

Δείτε ακόμα...

85% των ανθρώπων θα ήθελε να αλλάξει 'κάτι' στην εμφανισή του!

85% ??????? ??? ?? ????? ?? ??????? ??? ???? ??? «??? ???? ??? ?????»!   Μόνο 11% είναι...

Περισσότερα...

1 στους 4 άντρες με κατάθλιψη λοχείας!

1 στους 4 πατέρες παθαίνουν επιλόχειο κατάθλιψη μετά τη γέννηση...

Περισσότερα...

150 IQ για ηλεκτρονικό υπολογιστή

150 IQ ??? ??????????? ??????????! ???? ?????? ?????????? (IQ) 150 ??? ????? ??? ??????? ??? ?? 96% ??? ????????, ????...

Περισσότερα...

25 από τα χειρότερα passwords για το 2012

25 από τα χειρότερα passwords για το 2012! Σας παρουσιάζουμε τη λίστα με...

Περισσότερα...

83% των Ελλήνων θεωρούν την περίθαλψη «επικίνδυνη»

83% των Ελλήνων θεωρούν επικίνδυνη την αντιμετώπιση προβλημάτων...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση