ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 10 τρόποι καταπολέμησης της κακής αναπνοής
10 τρόποι καταπολέμησης της κακής αναπνοής Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 08:38

10 τρόποι καταπολέμησης της κακής αναπνοής! Συνήθως όταν ξυπνάμε το πρωί, ή όταν καταναλώνουμε τροφές που προκαλούν δυσοσμία, η «κακιά» αναπνοή φροντίζει να γίνεται ορατή! Για να την καταπολεμήσουμε λοιπόν πρέπει να κάνουμε τα εξής βήματα. 

Είτε πρόκειται για μια φευγαλέα υπόθεση ή για μια παρατεταμένη περίοδο, όλοι έχουμε τις «κακές» αναπνοές, μερικές φορές. Συνήθως όταν ξυπνάμε το πρωί, ή όταν καταναλώνουμε τροφές που προκαλούν δυσοσμία, η «κακιά» αναπνοή φροντίζει να γίνεται ορατή! Για να την καταπολεμήσουμε λοιπόν πρέπει να κάνουμε τα εξής βήματα.

1) Βουρτσίζουμε τα δόντια μας
Το στόμα μας, έχει εκατομμύρια βακτήρια. Στην πραγματικότητα στο στόμα μας αποικούν περισσότερα βακτήρια, από ότι σε κύτταρα σε όλο το σώμα μας. Η καθημερινή φροντίδα των δοντιών είναι απαραίτητη. Δύο φορές την ημέρα πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας και μια φορά την ημέρα πρέπει να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρούμε τις τροφές που έχουν παγιδευτεί στα ούλα μας.

2) Κρατάμε καθαρή την γλώσσα μας
Βακτήρια υπάρχουν ακόμη και στην γλώσσα. Άλλα προστατεύουν την δυσώδη αναπνοή και άλλα παράγουν μία διαπεραστική οσμή. Όταν λοιπόν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, βουρτσίζουμε και την γλώσσα μας. Ένα ξέπλυμα με στοματικό διάλυμα, μπορεί να κρατήσει την γλώσσα μας καθαρή.

3) Πίνουμε νερό
Όταν ξυπνάμε το πρωί η ανάσα μας μυρίζει. Αυτό γίνεται διότι κατά την διάρκεια του ύπνου δεν παράγεται τόσο σάλιο, όσο όταν είμαστε ξύπνιοι. Το σάλιο περιέχει οξυγόνο και το οξυγόνο αποτρέπει την ανάπτυξη των μικροβίων. Όταν το στόμα μας μένει ξερό προκαλείται κακή αναπνοή. Για να διατηρήσουμε λοιπόν το στόμα μας ενυδατωμένο, κατά την διάρκεια της ημέρας πίνουμε νερό.

4) Δεν βασιζόμαστε σε τσίχλες και καραμέλες
Οι τσίχλες και οι καραμέλες είναι παροδικές λύσεις, οι οποίες λειτουργούν για λίγο. Η κακή αναπνοή δεν περιορίζεται με το μάσημα μιας τσίχλας ή με το πιπίλισμα μιας καραμέλας.

5) Γνωρίζουμε τους ενόχους
Πολλά φαγητά ευθύνονται για την δυσοσμία του στόματός μας, προκαλώντας μία κακή αναπνοή. Για παράδειγμα το σκόρδο και το κρεμμύδι. Το κρέας είναι επίσης μία τροφή που μπορεί να προκαλέσει κακή αναπνοή, καθώς κατά το μάσημα, μπορεί αν εγκλωβιστεί στα ούλα μας.

6) Ξεπλένουμε τα δόντια μας μετά από φαγητό και ποτό
Με την κατανάλωση ενός όξινου ποτού, καφέ ή αλκοόλ, η ανάσα μας μυρίζει. Όσο και αν δεν θέλουμε να αποχωριστούμε το πρωινό μας καφέ, μετά την κατανάλωσή του, μπορούμε να ξεπλύνουμε με απλό νερό. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και μετά το φαγητό. Ένα χαμηλό επίπεδο PH,(που μπορεί να έχει ένα ποτό) επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν και απελευθερώνουν πτητικές ενώσεις θείου, οι οποίες μυρίζουν άσχημα.

7) Χρησιμοποιούμε φυσικά προϊόντα
Το πράσινο τσάι κρατάει την αναπνοή μας φρέσκια, επειδή έχει αντιβακτηριακές ενώσεις που καταπολεμούν τα βακτήρια στο στόμα μας. Δυόσμος, μαϊντανός, βασιλικός, κόλιανδρο και άνηθο μπορούν να καλύψουν προσωρινά τις ανεπιθύμητες οσμές.

8) Τρώμε τροφές που μυρίζουν ωραία
Υπάρχουν τροφές που κάνουν την αναπνοή μας να μυρίζει καλά. Φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα στη βιταμίνη C, για παράδειγμα τα πεπόνια και τα εσπεριδοειδή (όπως τα πορτοκάλια) Άλλες τροφές είναι τα μήλα, τα καρότα και το σέλινο. Μπορούμε να φάμε κάποιο φρούτο ως επιδόρπιο μετά το γεύμα μας.

9) Κόβουμε το κάπνισμα
Το κάπνισμα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία πλάκας. Η πλάκα στα δόντια είναι το κατάλληλο μέρος για τα βακτήρια. Επιπλέον το κάπνισμα κρατά το στόμα στεγνό, με αποτέλεσμα να μην παράγεται σάλιο, και το στόμα μας να είναι αφυδατωμένο.

10) Πηγαίνουμε στον οδοντίατρο
Μία φορά τον χρόνο επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας για έναν καθαρισμό. Περιστασιακά η κακή αναπνοή οφείλεται σε λοιμώξεις.

Πηγή: http://thebest.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

750 πατέντες από την IBM αγόρασε το Facebook

750 πατέντες από την IBM αγόρασε το Facebook!   Την ώρα που το Facebook...

Περισσότερα...

9.72 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη της Google

9.72 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη της Google! Η Google ανακοίνωσε τις...

Περισσότερα...

7.425.170 ψηφία για τον μεγαλύτερο Πρώτο αριθμό

7.425.170 ψηφία για τον μεγαλύτερο Πρώτο αριθμό! Ένα από τα πιο...

Περισσότερα...

1δισ. κέρδος για την Google από τη συμφωνία με τη Mozilla

1δισ. κέρδος για την Google από τη συμφωνία με τη Mozilla! Η Mozilla...

Περισσότερα...

1 δισ. δολάρια οι υπάλληλοι της Microsoft σε φιλανθρωπίες

1 δισ. δολάρια οι υπάλληλοι της Microsoft σε φιλανθρωπίες! Η Microsoft...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση