ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 120 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους από κατάθλιψη
120 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους από κατάθλιψη Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την katerina   
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 22:09

120 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν την ζωή τους από κατάθλιψη σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που παρουσιάζονται στην εφημερίδα Ντόιτσε Βέλε.

Τονίζεται πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην αντιμετωπιστεί έγκαιρα η κατάθλιψη και το άτομο να οδηγηθεί σε αυτοκτονία. Ο Μπέρνχαρντ Παλμόσκι, ψυχολόγος, διακρίνει τις διαφορές μεταξύ κατάθλιψης και θλίψης τονίζοντας πως στην περίπτωση της κατάθλιψης το άτομο διακατέχεται από έντονο αίσθημα κενού, ενώ στην περίπτωση της θλίψης αισθάνεται ένα έντονο αίσθημα πόνου όταν συμβεί κάτι ξαφνικό στη ζωή του όπως χωρισμός.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι μια ασθένεια με σημαντικές πιθανότητες ίασης αρκεί να το θέλει και ο ασθενής. Οι ασθενείς αισθάνονται ότι ο έξω κόσμος είναι μακρινός και ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Πολλές φορές βέβαια σύμφωνα με τον Παλμόσκι, η κατάθλιψη συγχέεται με την κακή διάθεση που αισθάνονται οι άνθρωποι, όμως, η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε θάνατο.

Η κατάθλιψη μπορεί να καταπολεμηθεί κάνοντας το άτομο ψυχοθεραπεία και παίρνοντας αντικαταθλιπτικά χάπια, αλλά σε πιο ήπιες καταστάσεις μπορεί να περάσει από μόνη της σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Ωστόσο, το άτομο και πάλι θα πρέπει να κάνει ψυχοθεραπεία, αλλά και να συναναστρέφεται με φίλους προκειμένου να καλυτερεύσει η ψυχολογία του.

Τέλος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι σε 3 χρόνια η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Πηγή : http://www.cosmo.gr/Health/257171.html

 

Δείτε ακόμα...

25 δις downloads για το Google Play!

25 ??? downloads ??? ?? Google Play! ??? ????? "????????" ????? ????????? ?? ??????????? ????????? Google Play, ?????...

Περισσότερα...

6 ώρες λιγότερος ύπνος = πρόωρος θάνατος

6 ώρες λιγότερο ύπνο την ημέρα µπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο...

Περισσότερα...

400.000.000 πωλήσεις Windows 7!

400 εκατομμύρια πωλήσεις Windows 7 ή 7 άδειες το δευτερόλεπτο! Κοντά...

Περισσότερα...

5-10% των καρκίνων του μαστού κληρονομούνται.

5-10% των καρκίνων του μαστού κληρονομούνται από τη μητέρα.   Το...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση