ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 250.000 ζωές σώζει η αντισύλληψη
250.000 ζωές σώζει η αντισύλληψη Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 08:27

250.000 ζωές σώζει η αντισύλληψη! Η αντισύλληψη επιτρέπει να σωθούν οι ζωές περίπου 250.000 γυναικών σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο και θα μπορούσε να σώσει 100.000 περισσότερες ζωές εάν όλες οι γυναίκες είχαν επαρκή μέσα αντισύλληψης, αναφέρεται σε μια μελέτη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παραθέτει η μελέτη, 355.000 γυναίκες πέθαναν από προβλήματα κατά τη διάρκεια της γέννας και από επικίνδυνες αμβλώσεις το 2008, ενώ περισσότερες από 250.000 ζωές σώθηκαν χάρη στην αντισύλληψη κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους.

 

Η μελέτη, που δημοσιεύεται από το βρετανικό ιατρικό περιοδικό Lancet αναφέρει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου η αντισύλληψη έχει επιτρέψει να μειωθεί η μητρική θνησιμότητα κατά 40% τα τελευταία 20 χρόνια.
Όμως, σοβαρά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στην υποσαχάρια Αφρική, όπου μόνο το 22% των σεξουαλικά ενεργών παντρεμένων γυναικών χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης, έναντι ενός 75% στις ανεπτυγμένες χώρες.

 

«Αν όλες οι γυναίκες που θα το επιθυμούσαν είχαν πρόσβαση στην αντισύλληψη στις αναπτυσσόμενες χώρες, ο αριθμός των μητρικών θανάτων θα μπορούσε να μειωθεί ακόμη και κατά 30%», αναφέρεται στη μελέτη που έγινε με την καθοδήγηση του Τζον Κλίλαντ της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

 

Ο αριθμός των ζωών που θα μπορούσαν έτσι να σωθούν εκτιμάται σε 104.000 ετησίως από τον ερευνητή Σαϊφουντίν Αχμεντ σε μια άλλη μελέτη. Αυτή αναφέρει επίσης το θάνατο 3 εκατομμυρίων νεογέννητων κάθε χρόνο, κατά κύριο λόγο στις αναπτυγμένες χώρες, που οφείλεται σε επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό.
Η μείωση του αριθμού των επικίνδυνων κυήσεων και η επιμήκυνση του διαστήματος μεταξύ δυο κυήσεων θα επιτρέψει να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης των παιδιών, σύμφωνα με την μελέτη του κ. Κλίλαντ.

 

«Στις ανεπτυγμένες χώρες, ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού και μικρού σωματικού βάρους (του εμβρύου) κατά τη γέννηση διπλασιάζεται όταν η σύλληψη γίνεται σε λιγότερο από έξι μήνες μετά από μια γέννηση, ενώ τα παιδιά που γεννήθηκαν σε λιγότερο από δύο χρόνια μετά το πρωτότοκο παιδί έχουν επιπλέον 60% κίνδυνο να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, απ ότι εκείνα που γεννήθηκαν σε χρονικό διάστημα που είναι μεγαλύτερο από τα δυο χρόνια», σημειώνει ο κ. Κλίλαντ

 

Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε τα 7 δισεκατομμύρια το περασμένο έτος και αναμένεται να φτάσει τα 9,3 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.
Και οι δύο μελέτες περιλαμβάνονται σε μια ειδική έκδοση του Lancet που κυκλοφορεί την παραμονή της συνόδου κορυφής για τον οικογενειακό προγραμματισμό στο Λονδίνο, που διοργανώθηκε από το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

 

Πηγή: http://www.real.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

54 γλώσσες μεταφράζει ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα!

54 γλώσσες μεταφράζει ταυτόχρονα ένα νέο πρόγραμμα! Χάρη στη...

Περισσότερα...

12,7 δισ. ευρώ κόστισε στην Ευρώπη το κυβερνοέγκλημα

12,7 δισ. ευρώ κόστισε στην Ευρώπη το κυβερνοέγκλημα! Κάθε...

Περισσότερα...

1 στους 5 κατόχους iPhone 4S μετανιώνει για την αγορά του

1 στους 5 κατόχους iPhone 4S μετανιώνει για την αγορά του! Εκατομμύρια...

Περισσότερα...

€21 δις η online διαφήμιση στην Ευρώπη

€21 δις η online διαφήμιση στην Ευρώπη! Ενδιαφέροντα στοιχεία...

Περισσότερα...

6 από τις καλύτερες δωρεάν online μουσικές υπηρεσίες

6 από τις καλύτερες δωρεάν online μουσικές υπηρεσίες! Μουσική ακούς...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση