ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 250.000€ θα κοστίσει το πρώτο μπιφτέκι του σωλήνα
250.000€ θα κοστίσει το πρώτο μπιφτέκι του σωλήνα Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 10:51

250.000€ θα κοστίσει το πρώτο τεχνητό χάμπουργκερ! Σε έξι μήνες έτοιμο το πρώτο τεχνητό χάμπουργκερ. Θα κοστίσει περίπου 250.000 ευρώ για να παραχθεί και πιθανότατα θα έχει μία ολισθηρή υφή ενός καλαμαριού ή ενός χτενιού, όμως οι επιστήμονες αδημονούν να «αναπτύξουν» το πρώτο μπιφτέκι σωλήνα και μάλιστα σε περίπου ένα χρόνο από τώρα.

Εάν επιτευχθεί η παραγωγή του, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τα λουκάνικα και άλλα μεταποιημένα προϊόντα με βάση το κρέας. Ωστόσο, θα συναντήσουν μία κάποια δυσκολία με την ανάπτυξη τροφίμων όπως τα παιδάκια και οι μπριζόλες.

Τα νέα αυτά «προϊόντα» που θα σχηματίζονται σε δεξαμενές μυϊκών κυττάρων, θα είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον, θα μειώσουν, αν όχι εξαλείψουν την ταλαιπωρία και τον πόνο των ζώων και θα συνεισφέρουν στην καταπολέμηση της πείνας.

Το τεράστιο αρχικό κόστος παραγωγής του, σε βιομηχανική κλίμακα είναι σχεδόν σίγουρη η κατακόρυφη πτώση του, που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε τελική τιμή για τον καταναλωτή πολύ χαμηλότερη του πραγματικού κρέατος.

Τα μικροσκοπικά κύτταρα επωάζονται σε ένα πρωτεϊνικό διάλυμα, στο οποίο πολλαπλασιάζονται πολλές φορές σχηματίζοντας ένα κολλώδη ιστό. Εν συνεχεία, συσσωρεύουν αυτόν τον ιστό και μετά από ειδική κατεργασία σχηματίζουν κιμά. Σύμφωνα με μια μερίδα επιστημόνων, μόλις δέκα μυϊκά κύτταρα χοιρινού αρκούν για να παράγουμε 50000 τόνους κρέατος σε δύο μόλις μήνες.

Αν και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς οι επιστήμονες περιμένουν να έχουν στα χέρια τους το πρώτο μπιφτέκι σωλήνα σε 1 χρόνο, θα περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία κλινικών δοκιμών για να κυκλοφορήσει στο εμπόριο. Μένει να δούμε, τι ανταπόκριση θα έχει από το καταναλωτικό κοινό, που έχει συνηθίσει το κρέας με μία διαφορετική υφή και μορφολογία, ενώ σίγουρα δεν θα είναι συνηθισμένο σε κρέας που θα παράγεται σε μία δεξαμενή.

 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

24ωρη πτήση εκτέλεσε το ηλιακό αεροσκάφος

24??? ??????????? ????? ???????? ?? ???????? ?? ?????? ?????????? Solar Impulse, ?????????????? ??? ?? ?????????...

Περισσότερα...

10 συναρπαστικά στοιχεία που δεν ξέραμε για το Google Maps

10 συναρπαστικά στοιχεία που δεν ξέραμε για το Google Maps! Όλοι μας...

Περισσότερα...

4 social network για ''λίγους''

4 social network για ''λίγους''! Νομίζατε ότι στα social networks δε χωρούν...

Περισσότερα...

10 συμβουλές για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων

10 συμβουλές για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων στο Internet. Τα...

Περισσότερα...

1,5 εκατομμύριο οι ενεργοί έλληνες χρήστες του Facebook

1,5 εκατομμύριο οι ενεργοί έλληνες χρήστες του Facebook! Τα στοιχεία...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση