ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 8 συχνές ερωτήσεις πριν τις ιατρικες εξετάσεις
8 συχνές ερωτήσεις πριν τις ιατρικες εξετάσεις Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 09:40

8 συχνές ερωτήσεις πριν τις ιατρικες εξετάσεις Μάθετε τι μας απαντούν οι ειδικοί και βγείτε από τα διλήμματα της προηγούμενης ημέρας:

  • Πριν από μία γενική εξέταση αίματος, δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία ή νηστεία, καθώς δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη περίπτωση όμως είναι η εξέταση αίματος που περιλαμβάνει τους λιπιδαιμικούς δείκτες (χοληστερίνη και τριγλυκερίδια). Σε αυτή την περίπτωση, συνίσταται να μείνετε νηστικοί περίπου 10 ώρες πριν την λήψη του αίματος. Επιπλέον, αν η μέτρηση αφορά και το σάκχαρό σας, πρέπει να αποφύγετε να καταναλώσετε για το ίδιο διάστημα τρόφιμα και ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη. Η κατανάλωση νερού είναι ασφαλής, ακόμη και τις ώρες πριν την εξέταση αίματος.

  • Αν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή, δεν χρειάζεται να διακόψετε την λήψη της την ημέρα πριν την εξέταση -εξαιρούνται συγκεκριμένες υποπεριπτώσεις φαρμάκων, γι' αυτό καλό είναι να ρωτήστε τον γιατρό σας.

  • Η κατανάλωση αλκοόλ την προηγουμένη της λήψης αίματος μπορεί να επηρεάσει τους δείκτες που σχετίζονται με την λειτουργία του ήπατος, γι' αυτό καλό είναι να το αποφύγετε. Το ίδιο ισχύει με το τσιγάρο, το οποίο ανεξαρτήτως αλλοίωσης αποτελέσματος, οφείλετε να αποφύγετε, συμβουλεύουν οι ειδικοί.

  • Όταν νιώθετε ότι έχετε κάποια ίωση και έχετε προγραμματίσει τσεκάπ, καλό είναι να το μεταθέσετε λίγες ημέρες αργότερα, γιατί συγκεκριμένες τιμές των αποτελεσμάτων θα έχουν επηρεαστεί από τον ιό.

  • Αν, λόγω μικρών φλεβών, αντιμετωπίζετε έναν εφιάλτη κάθε φορά που σας παίρνουν αίμα, δοκιμάστε να πιείτε αρκετό νερό την προηγούμενη ημέρα, καθώς αυτό θα κάνει πιο εύκολο το έργο του γιατρού να εντοπίσει τις φλέβες.

  • Μετά την λήψη αίματος, η συνήθεια της πορτοκαλάδας και του φαγητού, είναι καθαρά ψυχολογικής φύσης. Η ποσότητα αίματος που λαμβάνεται είναι τόσο μικρή που δεν υπάρχει καμία επίπτωση ώστε να χρειάζεστε «τροφική» βοήθεια. Ωστόσο, το αντίθετο ισχύει στην περίπτωση που είστε δότης αίματος, καθώς η ποσότητα που λαμβάνεται είναι πολύ μεγαλύτερη.

  • Σε περίπτωση που ανησυχείτε ότι με κάποιον τρόπο μολυνθήκατε από τον ιό του HIV, μην σπεύσετε για εξέταση την ίδια κιόλας ημέρα. Ανάλογα με την εξέταση που είναι διαθέσιμη σε κάθε διαγνωστικό κέντρο, απαιτείται ένα διάστημα αρκετών ημερών ή και μηνών από την ημερομηνία μόλυνσης μέχρι να είναι δυνατός ο εντοπισμός του ιού. Συγκεκριμένα, η εξέταση για εντοπισμό των αντισωμάτων του HIV έχει νόημα τουλάχιστον 2 μήνες μετά την πιθανή μόλυνση, ενώ η νέας γενιάς εξέταση για εντοπισμό του RNA του ιού μπορεί να δείξει σαφή αποτελέσματα τουλάχιστον δέκα ημέρες μετά την πιθανή μόλυνση. Μάθετε περισσότερα εδώ.

  • Η αγαπημένη συνήθεια του καφέ ίσως να βάζει πολλούς που πρόκειται να επισκεφθούν τον καρδιολόγο σε υποψίες για πιθανή υπέρταση εξαιτίας της καφεΐνης. Η αλήθεια είναι πως ο καφές μπορεί να ανεβάσει τους παλμούς της καρδιάς και να προκαλέσει υπερένταση, αλλά όχι σε επίπεδα που να «ξεγελάσει» τον γιατρό ή να καταλήξει σε ανησυχητικά αποτελέσματα χωρίς αντίκρισμα στην κατάσταση της καρδιάς σας. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλάπτει να ενημερώσετε τον καρδιολόγο αν έχετε καταναλώσει καφέ.

Πηγή: http://www.in2life.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

695.000$ πωλήθηκε ένας virtual αστεροειδής!

695.000$ πωλήθηκε ένας virtual αστεροειδής! Αν η κτηματαγορά διέρχεται...

Περισσότερα...

10 χρόνια έκλεισε ο Firefox

Τα δέκα έκλεισε ένας από τους πιο δημοφιλείς browsers παγκοσμίως....

Περισσότερα...

1 εκατομμύριο iPad πουλήθηκαν σε 28 ημέρες

1 ??????????? ipad ?????????? ?? ????? 28 ?????? ???? ?.?.?. ? ???? ?????? ????????? ????????? ??? Apple «???...

Περισσότερα...

10 χρόνια από την ανάγνωση του ανθρώπινου DNA

10 χρόνια συμπληρώθηκαν στις 26 Ιουνίου 2010 από τότε που...

Περισσότερα...

1,85 εκ.δολ. χρηματοδότηση για ελληνική start-up

1,85 εκ.δολ. χρηματοδότηση για ελληνική start-up! Το Daily Secret, μια...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση